Οι «Ηριάννες» και ο ΣΥΡΙΖΑ

Του Θανάση Χειμωνά

Μετά τις οκτώ το βράδυ οι γυναίκες αποφεύγουν να αφήνουν τις σκηνές τους για να πάνε τουαλέτα. Ο φωτισμός είναι επιδεικτικά ανεπαρκής και ο κίνδυνος βιασμού τεράστιος. Έτσι φτάνουν στο σημείο να φορούν πάνες ακράτειας για να βγάλουν την νύχτα. Βλέπετε, πολλοί από τους άνδρες ξοδεύουν τα όποια χρήματά τους σε αλκοόλ και ναρκωτικά. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται ενώ οι αρχές δεν επεμβαίνουν ποτέ παρά μόνο αν υπάρξει κάποια γενικευμένη συμπλοκή. Η αλήθεια πάντως είναι πως συχνά οι τουαλέτες είναι ούτως ή άλλως απροσπέλαστες λόγω της αδιανόητης δυσωδίας που προκύπτει από τον  μη καθαρισμό τους. Ωστόσο, ακόμα  και μέσα στις σκηνές  ελλοχεύουν κίνδυνοι διαφορετικού τύπου καθώς οι ίδιες γυναίκες καταγγέλλουν πως έχουν γεμίσει φίδια!

Κι όμως, όλα αυτά δεν συμβαίνουν σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Ισλαμικού Κράτους. Μιλάμε για ελληνικό έδαφος, για  το διαβόητο πλέον «Κέντρο Υποδοχής» της Μόριας στη Μυτιλήνη. Πηγή για όλα όσα διαβάσαμε παραπάνω είναι η τοπική εφημερίδα «Εμπρός» η οποία βασίζεται σε μαρτυρίες γυναικών από τη Συρία που «φιλοξενούνται» εκεί από την υπέροχη κυβέρνησή μας.  Από μια άποψη βέβαια είναι αδύνατον να διαπιστώσουμε αν αυτά που λένε οι άτυχες αυτές γυναίκες από την Συρία όντως ισχύουν. Η «δημοκρατική», «προοδευτική», «αριστερή». κυβερνησάρα μας έχει απαγορεύσει στα ΜΜΕ κάθε μορφής να προσεγγίζουν την περιοχή.

Οι συριζοευαισθητούληδες κρατάνε το στόμα τους κλειστό. Άλλωστε, τόσο τα συριζοτρόλ όσο και ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο πλέον με την υπόθεση της Ηριάννας Β. Λ.  Όχι φυσικά επειδή τους νοιάζει -καρφάκι δεν τους καίγεται για δαύτην. Απλώς τους βολεύει, όπως ακριβώς τους «βόλευε» το μεταναστευτικό πριν έρθουν στα πράγματα. Η Ηριάννα αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία για να «αναζωογονήσουν» το δήθεν «επαναστατικό» προφίλ τους που τον τελευταίο καιρό έχει στραπατσαριστεί. Η απόρριψη του αιτήματος της δε,  τους χρησιμεύει ως πολιορκητικός κριός εναντίον της Δικαιοσύνης γενικότερα την οποία έχουν στην μπούκα επειδή δεν τους κάνει τα χατίρια όπως π.χ. στο ανεκδιήγητο νομοσχέδιο περί τηλεοπτικών αδειών.

Εννοείται πως επί ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της Ηριάννας υπεύθυνοι είναι μονάχα οι δικαστές. Αντίθετα, αν μας κυβερνούσαν ακόμα οι επάρατοι «σαμαροβενιζέλοι» είναι βέβαιο πως οι δικαστές απλώς θα εκτελούσαν τις εντολές τους. Ενδεχομένως να έφταιγε και το επάρατο μνημόνιο.