Οι Έλληνες μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Σε βάρδιες

Του Αντώνη Πανούτσου

H επόμενη επιλογή θα ήταν μια σιφονιέρα με μουστάκι. Έχοντας αμφιβολίες για το κατά πόσο η σιφονιέρα θα φέρει αντιρρήσεις, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την μόνη επιλογή που σίγουρα θα δεχόταν τη θέση. Τον Φώτη Κουβέλη για υφυπουργό Εθνικής Άμυνας.

Είναι η θέση του υφυπουργού δίπλα στον Πάνο Καμμένο θα γινόταν δεκτή μόνο από ένα ντεσπεράντο της πολιτικής. Οι λόγοι ήταν δύο. Ο πρώτος ότι πολύ δύσκολα κάποιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα δεχόταν να βρεθεί δίπλα στον Πάνο Καμμένο που βαραίνει η κατηγορία για το ενδεχόμενο deal  για τις ρουκέτες στην Σαουδική Αραβία. Ο δεύτερος ότι και ο Καμμένος δεν θα ήθελε κάποιον να μπλέκεται στα πόδια του. Έτσι κάποιος χιουμορίστας του Μαξίμου σκέφτηκε τον μόνο που αποκλειόταν να φέρει αντίρρηση. Τον Φώτη Κουβέλη.

Τώρα γιατί ένα στέλεχος της νεολαίας Λαμπράκη, ιδρυτικό μέλος του ΚΚΕ Ες., υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Τζαννετάκη και πρόεδρος κοινοβουλευτικού κόμματος, γιατί ο άνθρωπος που είχε γράψει το 2012 στο twitter «Συμμαχία της Αριστεράς με τον κ. Καμμένο δεν την νοούμαι και δεν την συζητάμε» αποφασίζει να υπηρετήσει στο πλάι του πλέον έκθετου υπουργού της κυβέρνησης μπορεί να εξηγηθεί μόνο από την ματαιοδοξία. Αυτό που κάνει το πρώην αστέρι του τραγουδιού από τις μεγάλες πίστες να τραγουδάει σε αναψυκτήρια, τον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή από τα στάδια να παίζει στα ξερά και τον πρώην υποψήφιο της Προεδρίας της Δημοκρατίας να γίνεται υφιστάμενος του Καμμένου. Η ανάγκη του Κουβέλη για μια τελευταία press conference, η ανάγκη να ξανακούσει «καλημέρα σας κύριες υπουργέ», η ανάγκη να πιστέψει ότι συνέβη τα τελευταία τρία χρόνια δεν ήταν παρά  μια «κοιλιά» στην καριέρα του, ότι ο Τσίπρας τον εμπιστευόταν και τώρα μπορεί να συνεχίσει κανονικά.

Πίσω από κάθε βετεράνο τραγουδιστή και παίκτη που νομίζει ότι η καριέρα του ξαναρχίζει κρύβεται ένας μάνατζερ που θέλει να τον ξεζουμίσει. Πίσω από την «επιστροφή του Κουβέλη» ένα αδίστακτος πρωθυπουργός που εκμεταλλεύτηκε την ανάγκη ενός βετεράνου πολιτικού να ξαναβρεθεί στο προσκήνιο.

Έτσι ο Φώτης Κουβέλης θα νομίσει ότι μπήκε ξανά στα κέντρα αποφάσεων, προκάτοχος του Δημήτρης Βίτσας θα  αποσυρθεί στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο Πάνος Καμμένος θα έχει τη σιφονιέρα με μουστάκι που πάντα επιθυμούσε και με τις συγκεκριμένες επιλογές και την Ελλάδα σε κρίση με την Τουρκία οι Έλληνες καλό είναι να κοιμούνται σε βάρδιες.