Οι δύο αμαρτωλές σχέσεις με «άρωμα» Ταγίπ και η «διεθνιστική» αντιπολίτευση

Αυτοί που επί τέσσερα χρόνια δεν αγόρασαν ένα ανταλλακτικό για τα αεροπλάνα, «βλέπουν» τώρα εξοπλιστικά παιγνίδια πίσω από την ελληνοτουρκική κρίση. Μας λένε δηλαδή ότι οι δύο κυβερνήσεις παίζουν θέατρο! Δεν τους ακούσαμε μία φορά να αναφέρονται στον φίλο του Μαδούρο Ταγίπ Ερντογάν, ούτε στον κίνδυνο της εγκαθίδρυσης μιας Ισλαμικής Δημοκρατίας τύπου Ιράν στα σύνορά μας. Επέλεξαν λάθος φίλους, επιλέγουν τώρα λάθος επιχειρήματα. 

Η κρίση δεν είναι «φτιαχτή». Αν έχουν φίλους ή ψηφοφόρους που αυτό τον καιρό βρίσκονται διαρκώς και κυριολεκτικώς με το δάκτυλο στην σκανδάλη μπορούν να τους πληροφορήσουν σχετικά. Μπορεί να λυπούνται που δεν «πέρασε» η επίθεση στον Έβρο, αλλά ελπίζουμε ότι έστω και αργά θα έχουν καταλάβει τι ακριβώς διαδραματίστηκε στο ποτάμι πριν μερικούς μήνες. Κι ότι θα προτιμούσαν να μην έχουν κάνει εκείνες τις γρήγορες εκτιμήσεις με τις οποίες ταυτιζόντουσαν - προφανώς λόγω της βιασύνης - με τα επιχειρήματα του Ερντογάν. Το επισημαίνουμε επειδή φοβόμαστε ότι και σε μερικές εβδομάδες από σήμερα θα έχουν μετανιώσει γι' αυτά που λένε και γράφουν σήμερα. Μπορεί και όχι! Εδώ δεν μετάνιωσαν για τις καταστροφικές κυβερνητικές τους επιλογές. 

Δύο σχέσεις της κυβέρνησης Τσίπρα δεν μπορέσαμε ποτέ να καταλάβουμε. Η μία ήταν με το καθεστώς Μαδούρο και η άλλη με τους μουλάδες του Ιράν. Τι ακριβώς μας πρόσφεραν αυτά τα «ανοίγματα», πέρα από το να εξοργίσουν παραδοσιακούς μας συμμάχους και να αυξήσουν τον βαθμό δυσπιστίας τους απέναντί μας; Ο μεν Μαδούρο είναι ένας από τους πιο στενούς «συνεργάτες» του Ερντογάν και το Ιράν ένας ακόμη σύμμαχός του. Η Ελλάδα τι κέρδισε από αυτούς τους ακροβατισμούς; Το τι ακριβώς συνέβη στις δύο αυτές περιπτώσεις θα το μάθουμε. Διεθνείς έρευνες είναι σε εξέλιξη. Διότι αυτά μόνο από το εξωτερικό τα μαθαίνει κανείς σε αυτή την χώρα. Αλλά δεν είναι του παρόντος. 

Αν η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (ήταν εκεί και ο «κεντροδεξιός» Πάνος Καμμένος) δαπανούσε περί τα 200 εκατομμύρια τον χρόνο για την συντήρηση των αεροπλάνων και πλοίων των ενόπλων δυνάμεων, αυτή την στιγμή θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη θέση από αυτή που βρισκόμαστε. Προτίμησαν να ξοδέψουν έναν σκασμό λεφτά σε κάτι σκάφη 50 ετών. Αντί λοιπόν να ανακαλύπτουν «συνωμοσίες» με σκοπό να αγοράσουν όπλα η Ελλάδα και η Τουρκία, ας αφήσουν μία φορά τα μυωπικά κομμουνιστικά γυαλιά τους στο κομοδίνο κι ας δουν την αλήθεια: Η πατρίδα κινδυνεύει, επειδή ένας σατράπης απειλεί τα σύνορά μας σε ξηρά και θάλασσα. Διότι αποδεικνύεται ότι υπάρχουν σύνορα και στην ξηρά και στην θάλασσα. Δεν είναι ανάγκη, επίσης, να επαναληφθούν όσα έγιναν πριν πολλές δεκαετίες στην διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας ή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, όταν οι κομμουνιστές έβαζαν σε πρώτη μοίρα το κόμμα. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή για να μην θέλει κάποιος να δει την σκοπιμότητα που κρύβεται πίσω από την μάχη του Έβρου. Όχι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παίζει θέατρο για να αγοράσει γαλλικά όπλα. Περιμένει όμως μία πιο σοβαρή αντιπολίτευση. Τουλάχιστον γι' αυτές τις κρίσιμες εβδομάδες…

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]