Οι ανάπηροι και οι συνταξιούχοι δεν ήταν μέλη του Ρουβίκωνα!

Οι ανάπηροι και οι συνταξιούχοι δεν ήταν μέλη του Ρουβίκωνα!

Ευτυχώς που τα μέλη του «Ρουβίκωνα» ήταν μέλη του «Ρουβίκωνα». Γιατί αν ήταν ένστολοι, ανάπηροι, συνταξιούχοι, μέλη της Original ή άλλοι διαμαρτυρόμενοι πολίτες δεν θα επέστρεφαν στη Βουλή με περιπολικά. Θα κατέληγαν είτε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα από τα δακρυγόνα, είτε κυνηγημένοι από την αστυνομία και τα ΜΑΤ στη Βουλή και έξω απ αυτή. Αλλά, αυτά τα έχει ξεχάσει ο πρόεδρός της κ Βούτσης!

Ο πρόεδρος της Βουλής μπορεί να πουλάει αγωνιστικό επαναστατικό προφίλ στην αντιπολίτευση, που δεν ξέρει πού της πάνε τα τέσσερα από ευαισθησία για τους πολίτες και τα δικαιώματα. Γι αυτό και είναι ανίκανη να αντιπαρατεθεί μαζί του στις αστείες δικαιολογίες που αράδιασε εκείνος για την επιλεκτική ανοχή στην ακτιβιστική παρέμβαση του «Ρουβίκωνα» στη Βουλή.

Αν η αντιπολίτευση είχε σοβαρότητα και ευαισθησία θα απαντούσε στον κ Βούτση με στοιχεία και όχι με βερμπαλιστικές παρεμβάσεις και κραυγές χωρίς νομικό υπόβαθρο.

Είπε χτες ο πρόεδρος της Βουλής ότι το κοινοβούλιο πρέπει να δέχεται διαμαρτυρίες πολιτών που δεν είναι βίαιες, σαν του «Ρουβίκωνα» την περασμένη βδομάδα. Καμιά αντίρρηση. Στο κάτω κάτω της γραφής το κοινοβούλιο ανήκει στους πολίτες και σε κανέναν άλλον.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη μάλιστα, οι πολίτες θα έπρεπε να είναι καθημερινά εκεί, αλλά και μέσα στις αίθουσες συνεδριάσεων, με ειρηνική παρουσία αλλά άγριες διαθέσεις, δεδομένου ότι οι εκπρόσωποί τους έχουν ξεφύγει εντελώς σε ήθος και ύφος εξουσίας, αλλά και σε αναξιοκρατικό και αντιδημοκρατικό νομοθετικό και κοινοβουλευτικό έργο. Χαμηλότατης υποστάθμης.

Αντίθετα, όμως, με τη δική μου συλλογιστική, αλλά και τη συλλογιστική του προέδρου της Βουλής, που θέλει να διαμαρτύρονται ανενόχλητοι οι πολίτες στη Βουλή, ο ίδιος και ο ομοϊδεάτης του πρωθυπουργός της χώρας δεν έχουν ακολουθήσει στην πράξη αυτά που μας πουλάνε στη θεωρία. Το αντίθετο μάλιστα!

Στις 21 Οκτωβρίου του 2015, λίγο μετά την εγκατάστασή του στην προεδρία της Βουλής ο κ Βούτσης είδε τα ΜΑΤ έξω από το κοινοβούλιο  (αυτά που η προκάτοχός του τα έδιωξε για να μη χτυπάνε διαμαρτυρόμενους εργαζόμενους!), για τα οποία είναι συνυπεύθυνος, να σταματάνε βιαίως διαδηλωτές παραπληγικούς που κατευθύνονταν στο Μαξίμου να διαμαρτυρηθούν για τα νέα μέτρα εναντίον τους! Μέτρα που πήρε η πρώτη φορά αριστερά του ευαίσθητου προέδρου της Βουλής!

Οι παραπληγικοί πέρασαν τελικά με τα χίλια ζόρια το μπλόκο της Βουλής, αφού δεν ήξεραν ακόμα να πουν το σύνθημα «Ρουβίκωνας», και έσκασαν πάνω στα ΜΑΤ της Ηρώδου του Αττικού. Ο οποίος Ηρώδης δεν σφάζει μωρά σαν τον ομώνυμό του της Παλαιστίνης, αλλά σφάζει με δακρυγόνα και γκλόμπ καθέναν που θέλει να φτάσει στο πρωθυπουργικό κάστρο του Μαξίμου και να διαμαρτυρηθεί!

Εκεί οι γενναίοι του συριζαίου Μπρανκαλεόνε άνδρες των ΜΑΤ και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις τα έβαλαν με τους ανάπηρους κόβοντάς τους το δρόμο! Ήταν μια τραγική στιγμή στη σύγχρονη ιστορία η σύγκρουση των ανάπηρων με τους πνευματικά ανάπηρους πολιτικούς προϊστάμενους των δυνάμεων ασφαλείας, που φοβήθηκαν τη διαμαρτυρία απλών και άοπλων πολιτών!

Άλλωστε, οι κλούβες, που κλείνουν κάθε βράδυ την Ηρώδου του Αττικού, μαρτυρούν τη δυνατότητα ανεμπόδιστης κυκλοφορίας και έκφρασης των χαμογελαστών πολιτών στην εποχή  του λαοπρόβλητου ηγέτη και του κόμματός του, σημαίνων μέλος του οποίου είναι ο πρόεδρος της Βουλής.

Στις 8 Ιανουαρίου του 2016, άλλη πορεία άοπλων, συνταξιούχων αυτή τη φορά, εμποδίστηκε από τα ΜΑΤ έξω από τη Βουλή να προχωρήσει προς το Μέγαρο Μαξίμου, στην προσπάθειά μια αντιπροσωπεία τους να δει τον πρωθυπουργό. Αιτία, τα συνταξιοκτόνα μέτρα του «ταξικού αποστάτη» Κατρούγκαλου, που ο νόμος του σφάζει κατά πάνω από 50% τις συντάξεις.

Οι συνταξιούχοι δοκίμασαν στα πνευμόνια τους και στα πλευρά τους τη φιλοξενία του ΣΥΡΙΖΑ στις μη βίαιες διαμαρτυρίες προς τη Βουλή και τον πρωθυπουργό, που αρέσουν στον κ Βούτση. Ούτε αυτοί ήξεραν τότε το συνθηματικό «Ρουβίκωνας».

Στις 3 Οκτωβρίου του 2016 διαδηλωτές, συνταξιούχοι πάλι, βρήκαν τα ΜΑΤ πάνοπλα μπροστά τους στα λουλουδάδικα της Βουλής, και εισέπραξαν δακρυγόνα ασφυξιογόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να μη φτάσουν να διαμαρτυρηθούν στη Βουλή και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τελικά, έσπασαν τον κλοιό του κ Βούτση και έφτασαν στην οδό των προέδρων, πρωθυπουργών, εφοπλιστών, κατασκευαστών και άλλων επωνύμων της νεοαστικής ελίτ, για να εισπράξουν το δεύτερο χέρι ξύλο! Για να μάθουν ότι άλλο είναι να είσαι ο «Ρουβίκωνας» και άλλο να διαβαίνεις τον Ρουβίκωνα του πλούτου και της εξουσίας. Εκεί η εξουσία δεν παίζει.

Την πρώτη Φεβρουαρίου του 2017, με αφορμή τη καταδίκη του ηγούμενου της Μονής Εσφιγμένου, που είναι ένα αγιορείτικο αντάρτικο ( απ αυτά που εξάπτουν τη φαντασία και την αδρεναλίνη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ), καμιά τριανταριά ΑΕΚτζήδες της Original ανέβηκαν τα σκαλιά της Βουλής και άνοιξαν ένα πανώ διαμαρτυρίας που έγραφε «όχι στην κάρτα του πολίτη, κάτω τα χέρια από την Εσφιγμένου».

Φυσικά, χωρίς το συνθηματικό «Ρουβίκωνας», οι αστυνομικές δυνάμεις του κ Βούτση τους κατέβασαν με τις κλωτσιές από τις σκάλες του κοινοβουλίου και τους πήραν και το πανώ!

Στις 8 Μαρτίου του 2017 τα ΜΑΤ με ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν τους αγρότες που είχαν έρθει στην Αθήνα από την επαρχία να προχωρήσουν στη Βουλή για να διαμαρτυρηθούν για την νέα φορολογική πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος τους.

Τελικώς, οι αγρότες ξεθύμαναν στο υπουργείο Γεωργίας, λίγο πιο βίαια από όσο επιθυμεί η νόρμα του προέδρου της Βουλής. Στο προφορικό και δημοσίως. 

Στις 17 Μαίου του 2017 η αστυνομία της Βουλής, που τη διοικεί ο πρόεδρος και κανένας άλλος, όπως είδαμε την περασμένη βδομάδα, εμπόδισε βίαια άοπλες αντιπροσωπείες των ένστολων να μπουν στον ναό της δημοκρατίας και να διαμαρτυρηθούν για τα νέα ειδικά μισθολόγια που τους διαλύουν τις ζωές. Ούτε εκείνοι ήξεραν το συνθηματικό «Ρουβίκωνας» για να περάσουν.

Κάθε μέρα, όλο το χρόνο και όλες τις ώρες, την είσοδο της Βουλής κλείνει μια μπάρα και οι αστυνομικοί καραδοκούν μέσα και γύρω από ένα κουβούκλιο, από τα οποία δεν μπορείς να περάσεις, όχι για να διαμαρτυρηθείς, αλλά ούτε για να λιποθυμήσεις αν δεν έχεις προσυνεννοηθεί με κάποιον από το εσωτερικό για να σου δοθεί άδεια να μπεις.

Αν μάλιστα είσαι πολύ συνειδητοποιημένος πολίτης και απαιτήσεις να μπεις ως δικαίωμά σου, για να διαμαρτυρηθείς για κάποιο θέμα ειδικότερου ή γενικού ενδιαφέροντος, κρατώντας και τα σχετικά φειγ βολαν, θα διαπιστώσεις με τα ματάκια σου και με άλλα μέλη του σώματός σου, τι θα πει «ο Ρουβίκωνας έχει δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί μη βίαια, όπως και οι υπόλοιποι πολίτες», που είπε ο πρόεδρος της Βουλής!

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο πρόεδρος της Βουλής προσπάθησε χτες και προχτές να υπερασπιστεί τους συγγενείς ιδεολογικούς συντρόφους του στον Ρουβίκωνα. Αλλά ο χονδροειδής τρόπος που το έκανε δεν ωφέλησε ούτε εκείνον ως πρόεδρο της Βουλής στα μάτια των πολιτών ούτε εκείνους ως πολιτικούς και κοινωνικούς ακτιβιστές και μάλιστα αναρχικούς. Τι σόι αναρχικός ακτιβιστής είσαι όταν δέχεσαι να έχεις τις πλάτες της εξουσίας.

Γ.Παπαδόπουλος- Τετράδης