Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Ο Ν. Παππάς δεν κάνει τίποτα εν αγνοία του Αλ. Τσίπρα

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Ο Ν. Παππάς δεν κάνει τίποτα εν αγνοία του Αλ. Τσίπρα

«Πεποίθησή μου είναι ότι ο Νίκος Παππάς δεν κάνει τίποτα χωρίς να το γνωρίζει ο Αλέξης Τσίπρας», δηλώνει στο liberal.gr o βουλευτής της ΔΗΣΥ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος απαντώντας στο κατά πόσο ο υπουργός μετατρέπεται σε αδύναμο κρίκο μετά και τις καταγγελίες του Β. Μαρινάκη. Ταυτόχρονα δηλώνει πως αν οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν ευσταθούν, τότε τα εμπλεκόμενα πρόσωπα «πρέπει να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με το Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, το κατά πόσο το Μέγαρο Μαξίμου απαντά στα ερωτήματα που προκύπτουν μετά τις καταγγελίες θα το κρίνει ο ίδιος ο λαός και μάλιστα σύντομα ενώ σε ό,τι αφορά το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς παραπέμπει σε όσα έγιναν χθες στη Βουλή με τους Π. Πολάκη και Π. Καμμένο να κρύβονται πίσω από την ασυλία και το άρθρο περί ευθύνης υπουργών.

Τέλος, επισημαίνει ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει τις εκλογές οι μεγάλοι επιχειρηματίες θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ.

Συνέντευξη στον Τάσο Ευαγγελίου

- Η καταγγελία του Εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη μονοπωλεί την επικαιρότητα. Πως κρίνετε αυτή την εξέλιξη;

Πριν από ένα χρόνο ξεκίνησαν οι δημόσιες αλληλοκατηγορίες μεταξύ των κυρίων Τσίπρα και Μαρινάκη χωρίς να αμφισβητούν τις συναντήσεις τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Τότε είχα θέσει στον Πρωθυπουργό από τη βήμα της Βουλής τα εξής ερωτήματα: Σας βοήθησε ο κ. Μαρινάκης, όπως ισχυρίζεται; Με ποιο τρόπο; Γιατί δεν το διαψεύδετε;

- Εκτιμάτε ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει δώσει απαντήσεις; Και εσείς στο παρελθόν έχετε θέσει ανάλογα ερωτήματα που όμως δεν απαντήθηκαν.

Ο κόσμος θα απαντήσει σε αυτό! Σύντομα. Πάντως αν δεν ισχύει η καταγγελία θα πρέπει το Μέγαρο Μαξίμου, οι κ.κ. Τσίπρας και Παππάς, να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

- Έχει καταρρεύσει το αφήγημα περί ηθικού πλεονεκτήματος;

Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν: οι κύριοι Καμμένος και Πολάκης κρύβονται πίσω από την ασυλία και το άρθρο περί ευθύνης Υπουργών που λοιδορούσαν και ο Ανδρέας Λοβέρδος ψηφίζει την άρση της ασυλίας του. Μια εικόνα χίλιες λέξεις! 150 Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ακροδεξιοί τους υποστηρίζουν. Μεγαλύτερη δικαίωση για εμάς από αυτό δεν υπάρχει!

- Ακόμη και στην ομιλία του στην Καλαμάτα ο Αλέξης Τσίπρας πέραν των κατηγοριών σε βάρος του εφοπλιστή δεν έδωσε απάντηση στην καταγγελία που είναι συγκεκριμένη.

Δεν παρακολουθώ τις κομματικές ομιλίες του κ. Τσίπρα.

- Θεωρείτε πως η διαπλοκή βρίσκει θέση στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;

Εγώ ξέρω ότι τον κ. Κόκκαλη που «έβριζε» και κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα Panama Papers τον έκαναν υποψήφιο Ευρωβουλευτή. Πιστεύω ότι οι μεγάλοι επιχειρηματίες θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ, όταν θα χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ελπίζω όλοι να κατάλαβαν τώρα τη διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα δικαιοσύνης και δημοκρατίας.

- Θεωρείτε πως ο Νίκος Παππάς καθίσταται αδύναμος κρίκος; Και αν ναι γιατί εξακολουθεί να τον στηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας;

Πεποίθησή μου είναι ότι ο κ. Νίκος Παππάς δεν έχει κάνει οτιδήποτε χωρίς να το γνωρίζει ο κ. Τσίπρας. Και κάτι «άσχετο», αλλά σημαντικό: αν θέλετε να τελειώνουμε με το ΣΥΡΙΖΑ, να ξέρετε ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί μόνο αν δυναμώσει το Κίνημα Αλλαγής και όχι με τη νίκη της ΝΔ.