Ο Τσίπρας, ο Σπέισι και ο Παναγιώταρος που παίζει μπάσκετ με φανέλα Αντετοκούνμπο

Του Θανάση Χειμωνά

Έγραψα χθες για τον ανήθικο και πολιτικάντικο τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας το θέμα του μικρού Αμίρ. Πέρα όμως από την (πολιτική) αλητεία του πρωθυπουργού αλγεινή εντύπωση μου προξένησε και η αφέλεια πολλών συμπατριωτών μας που έσπευσαν να τον επικροτήσουν. Προσοχή! Δεν αναφέρομαι σε εκείνους που το έκαναν εκ του πονηρού- ξέρετε, αυτούς που δηλώνουν «Εγώ δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ αλλά...» και μετά γλείφουν το συνονθύλευμα που μας κυβερνά για προσωπικό όφελος. Μιλάω για προοδευτικά και σοβαρά (κατά τα άλλα) άτομα που αποθέωσαν τo show του Τσίπρα με το επιχείρημα πως πρόκειται για μια αξιέπαινη πράξη που οφείλει να στηριχθεί «χωρίς αστερίσκους».

Το γιατί αυτή η λογική είναι παντελώς λάθος θεωρώ πως το ανέλυσα στο χθεσινό μου κείμενο. Αν κάνετε ένα κλικ από κάτω θα διαβάσετε την άποψη μου. Έχει ενδιαφέρον όμως να εντοπίσουμε τον λόγο που ορισμένοι αποφάσισαν ξαφνικά να πλέξουν το εγκώμιο του καταστροφέα της χώρας μας.

Ίσως να ακούγομαι εμμονικός αλλά υπεύθυνη είναι ξανά η Πολιτική Ορθότητα. Ή τουλάχιστον η Πολιτική Ορθότητα όπως την αντιλαμβάνονται μερικοί στο Ελλάντα. Όπως λοιπόν μερικοί ένιωσαν χρέος τους να στηρίξουν "χωρίς αστερίσκους" τον Κέβιν Σπέισι μόνο και μόνο επειδή δήλωσε δημόσια πως είναι ομοφυλόφιλος, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι παρενόχλησε (και παρενοχλεί, όπως αποδεικνύεται) το μισό Χόλιγουντ, έτσι ακριβώς κάποιοι άλλοι (συχνά πρόκειται για τους ίδιους) έκριναν σκόπιμο να αποθεώσουν τον Τσίπρα για την σούπερ γουάου «αντιρατσιστική» του πράξη, ξεχνώντας τα χοτ σποτ και τα νταραβέρια με την Χρυσή Αυγή.

Δεν ξέρω ποιο θα είναι το επόμενο βήμα. Ίσως αύριο να διαρρεύσει στο YouTube ένα βιντέακι με τον Παναγιώταρο να παίζει μπάσκετ φορώντας φανέλα Αντετοκούνμπο και διάφοροι να δηλώσουν ενθουσιασμένοι: «Μπορεί να διαφωνώ με τον Ηλία (sic) αλλά εδώ respect». Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να υπενθυμίσω πως υπάρχουν μετανάστες που αργοπεθαίνουν στα χοτ σποτ ή που δέχονται επιθέσεις από τους -απελευθερωμένους από τον ΣΥΡΙΖΑ- Χρυσαυγίτες. Και κάποιοι από εμάς είναι έτοιμοι να μοιράσουν συγχωροχάρτια στους υπεύθυνους από φόβο μη συγκεντρώσουν χαμηλή βαθμολογία στο αντιρατσιστόμετρο.