Ο Τσακαλώτος, τα μπιπ και η πονηρή πολιτική τσαχπινιά

Ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι ένας πολύ χαριτωμένος άνθρωπος και σχεδόν χαρισματικός πολιτικός. Κάποιος θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει επιτήδειο, αλλά θα ήταν βαρύ. Το χάρισμά του έγκειται στο γεγονός ότι καταφέρνει να διατηρεί αλώβητο το προφίλ του. Αριστερός πούρος. Τι κι αν και ήταν ο υπουργός της ΠΦΑ που υπέγραψε τα περισσότερα μνημονιακά μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν ο άνθρωπος που μείωσε το αφορολόγητο -κατ' απαίτηση της τρόικας  για να θυμηθούμε την ορολογία του 2015- ενώ διαβεβαίωνε ότι θα παραιτηθεί αν χρειαστεί να το κάνει. Το αφορολόγητο μειώθηκε με την υπογραφή του, αν θυμάμαι καλά, δύο φορές. Καμιά δεν παραιτήθηκε. 

Ο κ. Τσακαλώτος που λατρεύει να κάνει τον Τσίπρα να δείχνει καραδεξιός, εκνευρίζει αφόρητα τον Παύλο Πολάκη. Ο οποίος τον έχει καταγγείλει σε όλες τις κομματικές συνάξεις ότι φταίει που ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις εκλογές γιατί... μπιπ τη μεσαία τάξη. Παρένθεση, ζητώ συγγνώμη για το «κόπι πάστε» της φράσης Πολάκη. 

Τον εκνεύρισε και προ αρκετών μηνών όταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών αποδοκίμασε την αναφορά Τσίπρα «περί πολιτικής απάτης της κυβέρνησης». Μέσω του αγαπημένου φόρουμ διαλόγου του (FB) τον ορμήνεψε να φωνάζει «δυνατά και κατάμουτρα» στους απατεώνες δηλαδή στην κυβέρνηση. Με καθυστέρηση κ. Τσακαλώτος, συνεμορφώθη απολύτως!

Στην ανακοίνωση που έβγαλε για τις κυβερνητικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ και την τηλεοπτική του εμφάνιση, είπε εμμέσως απατεώνες την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, και υιοθετεί το χυδαίο σύνθημα που γέμισε πρόσφατα τους λογαριασμούς των επώνυμων και ανώνυμων τρολ του ΣΥΡΙΖΑ. «Όταν κάποιος κοροϊδεύει έτσι ανερυθρίαστα τους νέους και τις νέες και τους δίνει 50 gigabytes, μην παραξενευτεί αν τα χρησιμοποιήσουν για να του απαντήσουν κάπως… αθυρόστομα». Πάντα με την πολιτική τσαχπινιά, που του επιτρέπει να λέει και να κάνει τα ίδια με τους συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά να καμώνεται ότι δεν είναι και ίδιος. Το λες και απατεωνιά...