Ο τεχνοκράτης Αλ. Χαρίτσης και ο ΣΥΡΙΖΑ που... ψάχνεται

Ο τεχνοκράτης Αλ. Χαρίτσης και ο ΣΥΡΙΖΑ που... ψάχνεται

Της Κατερίνας Γαλανού

Την δυσκολότερη δουλειά μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ καλείται να κάνει Αυγουστιάτικα ο Αλέξης Χαρίτσης στον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας ανέθεσε ρόλο του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η προκάτοχος του κ. Ράνια Σβίγγου δεν ήταν για πολλά και η κ. Έφη Αχτσιόγλου - που θήτευσε προεκλογικά στην θέση – πάει για …περισσότερα. Κάνοντας λοιπόν «γερμανικό νούμερο» στα γραφεία της Κουμουνδούρου ενώ ο πρόεδρος Τσίπρας και οι υπόλοιποι πρωτοκλασάτοι ξεκουράζονται από την διακυβέρνηση του φραπέ ,απέναντι σε μια κυβέρνηση με αντανακλαστικά espresso σε μείζονες κρίσεις ο κ. Χαρίτσης πρέπει να «στήσει»  αντιπολίτευση πάνω στην άμμο.  

Κάλεσε λοιπόν την κυβέρνηση να απολογηθεί  για το «πρωτοφανές χάος και την εξοργιστική απουσία της» σε σχέση με όσα εκτυλίχθηκαν στη Σαμοθράκη εγκαλώντας την παράλληλα  ότι «ο τουρισμός  και η ζωή των πολιτών δεν μπορούν να περιμένουν την επιστροφή της ΝΔ από τις παραλίες»! Επιπλέον ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ειρωνεύτηκε την σύγκληση σχετικής κυβερνητικής  σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου την προσεχή Δευτέρα σημειώνοντας « μια ολόκληρη εβδομάδα χρειάστηκε η 'ευέλικτη' και 'τεχνοκρατική' κυβέρνηση της ΝΔ να συνεδριάσει για το ζήτημα της Σαμοθράκης».

Απ΄όλους μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Χαρίτσης είναι ο τελευταίος που θα μπορούσε να χλευάσει οτιδήποτε τεχνοκρατικό , εν προκειμένω την κυβέρνηση Μητσοτάκη χωρίς να χλευάζει τον εαυτό του! Και γιατί ο ίδιος είναι ο ορισμός του τεχνοκράτη και γιατί ο Αλέξης Τσίπρας ως τέτοιον τον ανέσυρε και τον ανέδειξε από το λοιπό κομματικό γκρουπούσκολο προκειμένου να «ξεγελάσει» τους εκτός και εντός της χώρας για την στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην σοσιαλδημοκρατία και τη σοβαρότητα.  Απόφοιτος του ΕΜΠ με μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και στο τμήμα Πολιτικής και Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ο κ. Χαρίτσης ξάφνιασε ευχάριστα κάμποσους από εμάς, όταν τον είδαμε να υποδέχεται τον γάλλο πρόεδρο το 2017 στην Αθήνα.

 Μέσα στο καλοραμμένο σκούρο κοστούμι του και με την άψογη γραβάτα του συνόδευσε τον Εμανουέλ Μακρόν και την σύζυγο του Μπριζίτ στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα τηρώντας άψογα το πρωτόκολλο και βάζοντας ένα «τσιρότο» ευπρέπειας στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ που ψάχνεται  είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει μαθηματικά τον κ. Χαρίτση σε αλλοίωση των πολιτικών χαρακτηριστικών που ως άτομο έχει επιδείξει έως σήμερα. Η προβληματική ανακοίνωση του για τη Σαμοθράκη είναι το πρώτο δείγμα. Όχι γιατί ασκεί κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ αλλά γιατί υιοθετεί ύφος Τζανακόπουλου και αστεία έως έωλα επιχειρήματα. Προσώρας η καταγγελία Χαρίτση ότι ΝΔ κατοικοεδρεύει στις παραλίες προκαλεί θυμηδία συνδυασμένη με την αντίδραση του κυβερνητικού και κρατικού μηχανισμού στην μεγάλη φωτιά στην Εύβοια.

Εξίσου ανεκδοτολογικό  ακούγεται και το επιχείρημα Χαρίτση για διαγραφή των ευθυνών για όσα έκανε ή δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την  7η Ιουλίου που ήταν κυβέρνηση. Το σχέδιο που τώρα λένε ότι άφησαν για την Σαμοθράκη είχαν άπλετο χρόνο να το υλοποιήσουν.

Όπως και να εκδιώξουν όσους θεωρούσαν υπαίτιους για το ακτοπλοϊκό χάος και τώρα τα συριζαϊκά τρολ ψάχνουν να χρεώσουν στην ΝΔ. Ο δε τέως πρωθυπουργός ως επίτιμος δημότης Σαμοθράκης όφειλε εκτός από την τιμή να αναδεχθεί και την ευθύνη όσων υποσχέθηκε και δεσμεύθηκε στους πολίτες του νησιού.