Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί. Και ο συριζαϊσμός, επίσης

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί. Και ο συριζαϊσμός, επίσης

Του Παναγιώτη Καρκατσούλη*

eΞεκινώ από μια αξιωματική πρόταση: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί. Αναγκαίο συμπλήρωμα της πρότασης: Και ο συριζαϊσμός, επίσης.

Πρέπει να ηττηθεί, δηλαδή, το πολιτικό κόμμα των καιροσκόπων που καμώθηκαν τους αριστερούς, συγκυβέρνησαν με ακροδεξιούς και διατηρήθηκαν στην εξουσία με τις ψήφους πρόθυμων που, ασμένως, απεδέχθησαν την πολιτική συναλλαγή. Πρέπει να ηττηθούν εκείνοι που δεν δίστασαν να παίξουν τη χώρα στα ζάρια, να συνωμοτήσουν ασύστολα εναντίον των πολιτικών τους αντιπάλων, να οδηγήσουν τα παιδιά της Ελλάδας σε υποχρεωτική παραμονή στο εξωτερικό και να μας αποστερήσουν το μέλλον υπέρ των ιδεοληψιών και των άνομων φιλοδοξιών τους. Σ' αυτόν τον στόχο το Κίνημα Αλλαγής είναι επικεντρωμένο, αμετακίνητο και ενωμένο.

Για να συμβεί αυτό, πρέπει ο λόγος μας να είναι σαφής, κατανοητός αλλά όχι, ντε και καλά, αποδεκτός από όποιον δεν θέλει να υποβληθεί στην αναγκαία -και επώδυνη- ενδοσκόπηση. Στην πρόσκληση για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου που κακοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ευπρόσδεκτοι οι πολίτες που κατανοούν τις λανθασμένες επιλογές τους και θέλουν ν' αλλάξουν - όχι μόνο οι άλλοι, αλλά και οι ίδιοι. Η επισήμανση αυτή είναι αναγκαία σ' ένα πολιτικό περιβάλλον στο οποίο επικρατεί η αρχή «μάζευε κι ας είν' και ρώγες». Δεν θα επιτρέψουμε να μεταβληθεί το πολυσυλλεκτικό Κίνημα Αλλαγής σε κόμμα-σκουπιδοτενεκέ, γιατί τότε δεν θα έχει καλύτερη τύχη από τη χωματερή του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο προεκλογικό πρόγραμμα του Κινήματος Αλλαγής υπάρχουν προτάσεις που μπορούν να οδηγήσουν στην αλλαγή σελίδας και την προοδευτική διακυβέρνηση. Αυτές, όμως, πρέπει να συναντηθούν με προσωπικές στάσεις και συμπεριφορές που κατατάσσονται στον αντίποδα όσων εξακολουθούν να ομνύουν στη συριζοκρατία. Δυστυχώς, από τις αντιλήψεις του «προοδευτισμού» που λάνσαρε ο κ. Τσίπρας εμφορούνται κάποιοι που βρίσκονται τόσο στον δικό μας χώρο όσο και στη βαθιά Ν.Δ. Είναι κομμάτι της «παλιάς Ελλάδας».

Το Κίνημα Αλλαγής και η πλειοψηφία των στελεχών του θα δώσουν και σ'' αυτή την προεκλογική περίοδο το δείγμα γραφής που περιμένουν οι αγωνιώντες παραγωγικοί Έλληνες και Ελληνίδες για να μας εμπιστευτούν. Έχουμε τη γνώση και το ήθος που χρειάζεται η νέα προοδευτική διακυβέρνηση. Η παράταξη, πιστή στις παραδόσεις και τις αρχές της, θα πορευτεί στον καλό αγώνα αφήνοντας πίσω της όσους δεν μπορούν και δεν τον πιστεύουν.

*Ο κ. Παναγιώτης Καρκατσούλης είναι υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής στην Α'' Αθήνας.

*Το άρθρο δημοσιεύτηκε στον Φιλελεύθερο στις 5 Ιουνίου