Ο Πρόεδρος των Ελλήνων

Του Θανάση Χειμωνά

Και ξαφνικά μας προέκυψε ο «Πρόεδρος των Ελλήνων». Αναφέρομαι στον φερόμενο ως (συν)διοργανωτή των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, κατά κόσμον Δημήτρη Μιχάκη που εδώ και κάποιες μέρες απολαμβάνει το δικό του τέταρτο της δημοσιότητας (όπως έλεγε ο μακαρίτης ο Άντι ο Γουόρχολ) για την (αναμφισβήτητα επιτυχημένη σε ό,τι αφορά την προσέλευση του κόσμου) εκδήλωση στην συμπρωτεύουσα.

Δεν γνωρίζω βέβαια πως χρίστηκε «Πρόεδρος των Ελλήνων» ο κ. Μιχάκης. Εγώ πάντως δεν τον ψήφισα, βασικά δεν θυμάμαι καν τέτοια εκλογική διαδικασία. Anyway, στην Ελλάδα ό,τι δηλώσεις είσαι. Υπάρχει ας πούμε κάποιος που να αμφισβητεί πως ο Ανδρεούλης Ευαγγελόπουλος είναι ο Εθνικός Σταρ;

Βέβαια, ο Μιχάκης είναι όντως πρόεδρος. Του κόμματος ΕΛΛΗΝ.Ε.Σ. (ο γίγας Γιώργος Καρατζαφέρης άνοιξε σχολή με τα αρκτικόλεξα- ονομασίες πολιτικών κομμάτων) το οποίο σημαίνει: ΕΛΛΗΝων Ελευθέρων Συνένωση.

Όπως κάθε σύγχρονος ερευνητής που σέβεται τον εαυτό του ξεκίνησα την αναζήτηση μου από το δημοφιλή ιστότοπο Wikipedia. Εκεί εντόπισα μόνο τον παρακάτω απολαυστικό διάλογο:

«-Οι ΕΛΛΗΝ.Ε.Σ. Ελλήνων Ελευθέρων Συνένωση είναι επίσημο πολιτικό κίνημα κατατεθειμένο στον Άρειο Πάγο και ώς ιδρυτής έχω τα πνευματικά δικαιώματα γι αυτό και δημιουργώ το λήμμα που περιγράφει το πολιτικό μου κόμμα.
Ο πρόεδρος ΕΛΛΗΝ.Ε.Σ. Μιχάκης Δημήτριος Νομικός

-Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσετε σε σχέση με αυτό και η οποία περιγράφεται εδώ. Επίσης θα ήταν καλό να διαβάσετε γενικά την πολιτική της Βικιπαίδειας προτού συνεισφέρετε εκ νέου στο εγχείρημα 18:50, 24 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)

Ούτως η άλλως το κείμενο που υπάρχει, ακόμη και παραβίαση πνευματικών να μην υπήρχε, δεν μπορεί να παραμείνει ως έχει με το ύφος που έχει. Η ΒΠ είναι εγκυκλοπαίδεια και όχι χώρος προβολής πολιτικών ή άλλων θέσεων. 18:54, 24 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)»

Με άλλα λόγια ο Μιχάκης προσπάθησε να γράψει μόνος του το λήμμα για το κόμμα του αλλά έφαγε χυλόπιτα από την Wikipedia επειδή –εικάζω- το παρουσίαζε ως εφάμιλλο των Τόρις στην Αγγλία ή του CDU στην Γερμανία.

Αργότερα σε διάφορα ανθυποsite τα οποία κινούνται στον ακροδεξιό χώρο (ξέρετε, κεφαλαία γράμματα, μαίανδροι, ρήσεις του στυλ «Αν δεν κάψουμε τις τράπεζες δεν θα είμαστε ελεύθεροι» οι οποίες αποδίδονται στον Ξενοφώντα κ.ο.κ.) εντόπισα τις θέσεις των ΕΛΛΗΝ.Ε.Σ τη χρονιά ίδρυσης (και μοναδικής ύπαρξής) τους, το 2012.

Σταχυολογώ (κόπι- πάστε) μερικές από αυτές:

«-Λογιστικός και Νομικός έλεγχος του χρέους της Χώρας για να αφαιρεθεί το παράνομο μέρος αυτού.

- Απαίτηση και άμεση διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων, του Ελληνικού Χρυσού και των Ελληνικών Αρχαιοτήτων σε όλον τον κόσμο

- Έλεγχος Δικαστικός του ζητήματος της Ελληνική Τράπεζας της Ανατολής.

-Επίλυση του Κυπριακού με αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων από το Βόρειο Τμήμα και επιδίωξη Ένωσης της Κύπρου με την μητέρα Ελλάδα!

-Σεβασμός στα Εθνικά και Θρησκευτικά ( Ελληνισμός και Ορθοδοξία ) πιστεύω ΟΛΩΝ των Ελλήνων και κατάργηση του Ηλεκτρονικού Φακελώματος (Ηλεκτρονική κάρτα του Πολίτη, acta κ.α.) και Ελέγχου πράγμα το οποίο καταπατεί την Πίστη των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών ΚΑΙ την παράδοση και σοφία των Αρχαίων Ελληνικών Αξιών ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΆ ΠΡΟΣΒΆΛΛΕΙ ΤΑ ΙΔΕΩΔΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ».

Με άλλα λόγια τυπικές ακραίες και «ψεκασμένες» θέσεις ανακατεμένες με ακροδεξιά (στα κεφαλαία φυσικά) συνθήματα όπως το παρακάτω:

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΞΙΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ,
ΜΟΝΟ ΚΟΚΚΑΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑ ΙΕΡΑ»
Όπως ήταν λογικό, ανέτρεξα στα αποτελέσματα των εκλογών του 2012 για να δω βρε παιδί μου πόσες ψήφους πήραν οι ΕΛΛΗΝ.Ε.Σ. Αποτέλεσμα; Τίποτα. Βαρβαριστί (που λέει κι ο Λιακόπουλος) nada! Οι ΕΛΛΗΝ.Ε.Σ. δεν υπάρχουν πουθενά στη λίστα.
Αυτό μπορεί να σημαίνει
είτε πως οι ΕΛΛΗΝ.Ε.Σ. θεωρηθήκαν ανεξάρτητος/ μεμονωμένος υποψήφιος είτε πως δεν κατάφεραν καν να κατέβουν στις εκλογές.
Στο YouTube πάντως υπάρχουν ουκ ολίγα βιντεάκια τόσο των ΕΛΛΗΝ.Ε.Σ. όσο και του ίδιου του Μιχάκη. Τα περισσότερα αφορούν συνεντεύξεις ή διαγγέλματα του «Προέδρου των Ελλήνων». Ο τύπος είναι πολύ νέος (28 ετών) και η χροιά της φωνής του θυμίζει αρκετά Τσίπρα. Η ρητορική του είναι τυπική «εθνοπατριωτική» με τη λέξη «Ελλάδα» να επαναλαμβάνεται σε λούπα σχεδόν σε κάθε φράση του και ιδιαίτερη εμμονή στον κίνδυνο «ισλαμοποίησης της χώρας». Αξίζει δε να σημειωθεί πως σε ένα από αυτά εμφανίζεται με την «φανέλα» των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με τους οποίους (όπως φαίνεται) κατέβηκε στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.

Στο Google ωστόσο ανακαλύπτεις αριστουργήματα. Όπως η απάντηση του στην Ελεύθερη Ώρα που τον είχε κατηγορήσει ως Μασόνο. Απολαύστε (ορθογραφία και στίξη δική του):

«Η Ελλάς με χρειάζεται όπως χρειάζεται κάθε Έλληνα συνειδητό και αγωνιζόμενο!! Η Ελλάς με χρειάζεται, διότι : ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΑΣΩΝΟΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ! • Η Μασωνική ιδιότητα που έχουν πολλοί πολιτικοί αλλά κ πολίτες είναι ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη. Γι αυτό χρειαζόμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ! ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΔΙΑΠΝΕΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΡΩΕΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ Η ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΥΓΙΑΝΘΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ! ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΣ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΛΑΒΕΙ ΤΑ ΝΑΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ Κ ΕΜΠΡΑΚΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!»

Και το καλύτερο στο τέλος: Ο Μιχάκης έχει γράψει και επιστολή στον Βλάντιμιρ Πούτιν! Αμέ: «Σας θεωρούμε άξιο και ικανό να προστατεύσετε με τις άμεσες ενέργειές σας την ασφάλεια της Ρωσίας αλλά και άλλων χριστιανικών πληθυσμών στην ευρύτερη περιοχή.

Σας καλούμε να πράξετε με την φώτιση του Θεού ό,τι είναι δυνατόν για την ολοσχερή πάταξη της ακραίας ισλαμικής τρομοκρατίας».

Σύντομη και περιεκτική. Δυστυχώς δεν κατόρθωσα να μάθω αν ο Μέγας Ρώσος Ηγέτης απάντησε και, αν ναι, τι ακριβώς του είπε.

Έλα όμως που πέρα από τις πολλές αρετές μου είμαι και φυσιογνωμιστής. Η φάτσα του Μιχάκη μου έλεγε κάτι. Τελικά το θυμήθηκα: Ο Δημήτρης Μιχάκης υπήρξε ηγετική φυσιογνωμία των γεγονότων του Ωραιόκαστρου. Θυμάστε, τότε που μια ολόκληρη περιοχή τα έβαλε με οχτάχρονα και εννιάχρονα προσφυγάκια. Ε λοιπόν ο «Πρόεδρος των Ελλήνων» ήταν ο διοργανωτής του εκεί συλλαλητηρίου! Ένα συλλαλητήριο που δεν είχε ως αίτημα ελληνικότητες της Μακεδονίας και τέτοια αλλά να ξεκουμπιστούν άμεσα τα παιδάκια που μόλυναν με την παρουσία τους τους κανακάρηδες των Ελλήνων. Οφείλουμε να παραδεχτούμε πως ο «Πρόεδρος των Ελλήνων» έχει το know how σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση συλλαλητηρίων.

Ωραία όλα αυτά. Εγώ όμως έχω μια απορία: Πως γίνεται ένας άνθρωπος που ηγήθηκε ενός κόμματος που πήρε λιγότερες ψήφους από όσες ένας μέσος εκλεγμένος διαχειριστής πολυκατοικίας να κατάφερε να κατεβάσει εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και (στις 4 Φεβρουαρίου) της Αθήνας; Μόνος του τα κάνει όλα αυτά; Μια ερώτηση έκανα βρε αδερφέ…