Ο παντοτινός «εχθρός» Γιάννης Στουρνάρας

Για μεγάλο διάστημα ήταν ανεξήγητο στα όρια του μεταφυσικού, το μίσος που προκαλούσε (και εξακολουθεί να προκαλεί) ο Γιάννης Στουρνάρας στο σύστημα εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν το δικαιολογούσε το επιχείρημα του Αλέξη Τσίπρα, όταν είχε ερωτηθεί προ ετών, ότι ο κεντρικός τραπεζίτης πριν τις εκλογές του 2015, είχε παραβιάσει την αρχή της «ουδετερότητας» που όφειλε να έχει και έκτοτε βρέθηκε στην «όχθη» με τους εχθρούς τους.

Η απάντηση στο γιατί έπρεπε να εξοντωθεί ηθικά ο Γιάννης Στουρνάρας, μέσω της σκευωρίας της Novartis και του βρώμικου πολέμου στην σύζυγό του, μοιάζει σαν τη Λερναία Ύδρα.

Βρίσκεις έναν λόγο και μια απάντηση. Και μετά ξεπηδάνε κι άλλοι! Ακόμη και από την έκθεση της  ΤτΕ που έφτασε στη Βουλή για την υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ Channel, του Χρήστου Καλογρίτσα και του Νίκου Παππά! Τι λέει η έκθεση;

Ότι μετά από παρότρυνση της ΤτΕ το Σεπτέμβριο του 2016, ακολούθησαν από τις αρχές Οκτωβρίου και μετά τρεις αναφορές στην Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. 

Δύο αναφορές από τα στελέχη της Attica Bank και μια από την Εθνική Τράπεζα, προκειμένου να εξεταστεί η διαδρομή των 3 εκατομμυρίων ευρώ από τους Άραβες στον Καλογρίτσα. Τα αρμόδια τραπεζικά στελέχη ανέφεραν πως «υπάρχει ένδειξη ύποπτης συναλλαγής» και ζητήθηκε η συνδρομή της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες όπως ήταν ο ακριβής τίτλος της.

Εκεί δεν ίδρωσε το αυτί κανενός.  Για την ακρίβεια, επειδή κάποιοι ίδρωσαν πολύ, δεν κουνήθηκε φύλλο.. Είναι κοινό μυστικό ποιος κινούσε τα νήματα στην Αρχή για το ξέπλυμα την περίοδο που οι «ατζέντες» και τα «μαγαζιά» μπλέκονταν όμορφα και έφτιαχναν τρίγωνα και τετράγωνα.

Πριν οι «φίλοι» γίνουν «εχθροί», οι «καπετάνιοι» γίνουν «μούτσοι», τα  «καμάρια» γίνουν  «δολοφόνοι», οι καρδιακοί φίλοι εξαφανιστούν στην Κύπρο και οι μετρ των δολοπλοκιών μπλέξουν με την Δικαιοσύνη.

Στην κατάσταση «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» που έχει περιέλθει το άλλοτε πανίσχυρο σύστημα, έχουν μια σταθερά. Τον παντοτινό εχθρό τους, Γιάννη Στουρνάρα.

Η ΤτΕ για την ιστορία δεν έκανε έλεγχο στα αραβικά κεφάλαια για το κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ισχυρίζεται ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς για να υποστηρίξει ότι ήταν όλα μια χαρά για αυτό δεν είχε βρεθεί κάτι ύποπτο.

 Έκανε θεσμικά το ορθό και πολιτικά το χρήσιμο. ‘Έστειλε την υπόθεση στην Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, γιατί αν έβγαινε τότε μπροστά ο Γ. Στουρνάρας, θα τον κατήγγειλαν και ότι υπονόμευε την κυβέρνηση και ότι έκανε πλάτες στους καναλάρχες για να μην πληρώσουν.