Ο Ν. Φίλης «λαγός» κατά του Ν. Παππά

Ο Ν. Φίλης «λαγός» κατά του Ν. Παππά

Όσοι πιστεύουν ότι ο Νίκος Φίλης έπαθε κρίση κανονικότητας και κατήγγειλε την ΕΡΤ ότι έχει παραδιοίκηση και ένα συντεχνιακό καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων δεν ξέρουν την εσωκομματική και ενδοκυβερνητική μάχη που μαίνεται στα παρασκήνια της Κουμουνδούρου και του Μαξίμου. Με επίκεντρο το άλλοτε alter ego του κ Τσίπρα. Τον Νίκο Παππά.

Αυτό που παραμένει έξω από τη δημόσια σφαίρα είναι η έντονη δυσαρέσκεια που υπάρχει εδώ και κάποιο καιρό μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε πολλά στελέχη της κυβέρνησης, για τον βίο και την πολιτεία του κ Παππά. Τον οποίο κατηγορούν για συμπεριφορές φατριασμού και «έξω από τους ηθικούς κανόνες μιας αριστεράς». Σε σημείο, που να μην είναι ασφαλής η θέση του, παρά τη σχέση του με τον πρωθυπουργό.

Είναι σαφές εδώ και καιρό ότι η άλλοτε παντοδυναμία του υπουργού έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και είναι πολλοί στο κόμμα, στα όργανα και στην κυβέρνηση που θα ήθελαν να τον δούν να χάνεται.

Αυτόν ακριβώς στόχευε, μεταξύ άλλων, η συνέντευξη του πρώην υπουργού στο newpost εφ' όλης της ύλης. Αλλά, όχι μόνο. Στόχευε ταυτόχρονα τον κ Τζανακόπουλο και τους Φλαμπουράρη- Χουλιαράκη- Πιτσιόρλα, που είναι από τις αιχμές του δόρατος του κυβερνητισμού σε βάρος της φωνής του κόμματος. Την οποία υποτίθεται ότι υπερασπίζεται ο κ Φίλης. «Υποτίθεται». Γιατί στην πραγματικότητα ο κ Φίλης αποδείχτηκε πάλι ο «καλός χωροφύλαξ», σε ένα ακόμα θέατρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Την υπερασπίζεται μεν την «αριστερή κομματική γραμμή», αλλά ψηφίζει και με τα δυο χέρια κάθε νομοσχέδιο που καταγγέλλει εκ των υστέρων! Με την κυνική τοποθέτηση ότι δεν πρέπει να «διαταραχθεί η κυβερνητική σταθερότητα για να μπορέσουμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα»! Επομένως, με τη συλλογιστική του- που είναι και συλλογιστική σχεδόν όλου του ΣΥΡΙΖΑ- γίνονται ακόμα και ακροδεξιοί ή συμμαχούν ακόμα και με τη Χρυσή Αυγή, προκειμένου να κυβερνούν. Ωραία ηθική!

Μ αυτή την έννοια, ο κ Φίλης δεν είπε τίποτε χρήσιμο στην ελληνική κοινωνία καταγγέλλοντας την ΕΡΤ. Τον κ Παππά κατάγγειλε. Γιατί, με όσα ομολόγησε στη συνέντευξή του, οδηγείται καθένας στο συμπέρασμα ότι και αν έφευγε η ΕΡΤ από το τρίγωνο Παππάς- Καλφαγιάννης- Κωστόπουλος που την κυβερνούν, η επόμενη διοίκηση θα ήταν αντίστοιχη. Διότι ο κ Φίλης δεν αντιπαρέθεσε μια άλλη πιο δημοκρατική νοοτροπία για την ενημέρωση. Όλα όσα είπε εντάσσονται στη λογική του ΣΥΡΙΖΑ και του Ν Παππά: «Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

Για την ακρίβεια, η ηθική που διατρέχει την ΕΡΤ είναι η ηθική που διατρέχει όλον τον ΣΥΡΙΖΑ. Γι αυτό και σύσσωμος την υπερασπίζεται. Και ο κ Φίλης διαλέγει να καταγγείλει την ΕΡΤ, που πιάνει στο λαό, αλλά δεν τον ενοχλεί το Αθηναϊκό Πρακτορείο, που είναι εξ ίσου εμετικά ποδηγετούμενο και εκθέτει και τη χώρα έξω! Για να δει κανείς την υποκρισία.

Ο πρώην υπουργός δεν αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση στη συνέντευξή του, όπως θα συμπέραινε κάποιος πολίτης. Μεγάλο λάθος. Το αντίθετο κάνει. Την υπερασπίζεται και στο Μακεδονικό που θεωρεί ότι οι Πρέσπες είναι μια καλή συμφωνία, και στο θέμα της αστυνόμευσης και της ασφάλειας, που δεν βλέπει έξαρση της εγκληματικότητας, και στην Παιδεία που θεωρεί πρόοδο τους νόμους Μπαλτά και Γαβρόγλου, και στον νόμο Παρασκευόπουλου στη Δικαιοσύνη, αλλά και στις μεταγραφές σαν της κ Παπακώστα από τη δεξιά και στη συγκυβέρνηση με τον κ. Καμμένο. «Για συγκυριακούς λόγους», όπως λέει κυνικά!

Ο κ Φίλης είναι στην πραγματικότητα ο καλός χωροφύλαξ. Ο οποίος εμφανίζεται για να ξεπλύνει τις κυβερνητικές αθλιότητες, που κάνει ο κακός χωροφύλαξ μέσα στην κυβέρνηση. Για τις οποίες το κόμμα είναι άμωμο! Είναι ο άγγελος καλών, και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο, στην οποία οι αφελείς θα πούν «να, ρε παιδί μου. Κάνει και αντιλαϊκή πολιτική ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ξέρει και θα τη διορθώσει». Αυτό το έργο προσφέρει ο κ Φίλης με τη χτεσινή του συνέντευξη.

Και για να μη μένει καμιά αμφιβολία σε κανέναν, η κριτική που κάνει στην κυβέρνηση είναι στοχευμένη σ αυτά που πονάνε οικονομικά τον κόσμο. Σ αυτά, που σύμφωνα με την εσωτερική ανάλυση που έχει γίνει τον ΣΥΡΙΖΑ, θα παιχτούν οι εκλογές.

Ως άλλος Τσίπρας ο κ Φίλης μίλησε για «πάταξη της γραφειοκρατίας στο δημόσιο και βελτίωση της σχέσης του πολίτη με το κράτος»! Γι αυτή τη γραφειοκρατία που ο ΣΥΡΙΖΑ διογκώνει διατηρώντας δομές και συστήματα διοίκησης ανεξέλεγκτα και … αυτοδιοικούμενα! Και για τη σχέση εξουσιάζοντος υπαλλήλου και εξουσιαζόμενου πολίτη που ζει ο καθένας σε κάθε υπηρεσία του δημοσίου, όπως εδώ και 188 χρόνια.

Ο κ Φίλης κατάγγειλε ακόμα τις κατασχέσεις λογαριασμών ως αυταρχικές, σύνθημα που «πιάνει στον κόσμο». Ο οποίος κόσμος δεν ξέρει ότι 20.000 από όσους εντάχθηκαν στον προστατευτικό νόμο Κατσέλη αποδείχτηκε ότι είναι μπαταχτσήδες, που έχουν περιουσίες αλλά παριστάνουν τους ανήμπορους. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι κατασχέσεις συλλήβδην και χωρίς έλεγχο δεν είναι ακραία πολιτική. Μα, αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και σαν άλλος Φλαμπουράρης αποφάνθηκε, ότι η κυβέρνηση πρέπει να δώσει προτεραιότητα στη μάχη της καθημερινότητας! Σαν να ακούμε τον κ Πανταγιά πριν από την εκλογική ήττα της κυβέρνησης Σημίτη! Την καθημερινότητα και τους πολίτες τα θυμούνται πάντα οι κυβερνήσεις και οι κομματικοί παρατρεχάμενοι όταν πλησιάζουν εκλογές. Πρίν, έχουν άλλα σοβαρότερα να κάνουν. Όπως να εξοντώνουν με φόρους τους πολίτες για να μαζεύουν απόθεμα για ψηφοθηρικά επιδόματα και αχρείαστους ρουσφετολογικούς διορισμούς στην καθαριότητα, όταν μας λείπουν νοσοκόμοι.

Ο κ Φίλης είναι ένα χρήσιμο εργαλείο της κυβερνητικής και κομματικής πολιτικής. Παριστάνει ότι υπάρχει και άλλος ΣΥΡΙΖΑ εκτός από αυτόν που εξοντώνει τη μεσαία τάξη και τους φτωχούς. Που δεν ξέρει πού του πάνε τα 4 για να διοικήσει ένα περίπτερο και επιστρατεύει όλη τη σαβούρα του ΠΑΣΟΚ «που ξέρουν τη δουλειά». Που δεν έχει καμιά ηθική προκειμένου να κυβερνά. Που πουλάει τη χώρα σε κάθε ξένο με αντάλλαγμα μια ακόμα μέρα στην εξουσία. Που είναι αποκλειστικός οπαδός των εγκληματιών και αντίπαλος κάθε νόμιμου.

Οι πιο σοβαρές καταγγελίες του πρώην υπουργού για την ΕΡΤ που «είναι κανάλι ιδιοτελών συμφερόντων» και για τα «δίκτυα εξυπηρετήσεων», που υπάρχουν από υπουργούς και άλλους παράγοντες στην κυβέρνηση, εντάσσονται στον εσωτερικό πόλεμο στον ΣΥΡΙΖΑ και στο αλληλοφάγωμα στελεχών του. Μεταξύ των οποίων του Ν Παππά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι ΑΝΕΛ, υπάρχει χάρη στη συγκολλητική ουσία που λέγεται εξουσία. Αν τη χάσει δεν θα μείνει πίσω ούτε το 4% των παλιών ποσοστών του. Και θα βρωμίσει ο τόπος από τη μπόχα της διακυβέρνησής τους όταν και αν ανοίξουν τα συρτάρια αυτής της διακυβέρνησης.

 

Γ.Παπαδόπουλος- Τετράδης