O Matthew Hopkins και οι μάγισσες του ΣΥΡΙΖΑ

O Matthew Hopkins και οι μάγισσες του ΣΥΡΙΖΑ

Του Αντώνη Δαρζέντα

Ο Matthew Hopkins γεννήθηκε το 1620 στην Αγγλία και έκανε μια σύντομη αλλά διάσημη καριέρα με τι νομίζετε; Κυνηγώντας μάγισσες. Έφτιαξε συμμορία που έβρισκε μεγάλες μισότρελες ανυπεράσπιστες ηλικιωμένες γυναίκες, και με τη βία, τις εξανάγκαζε να ομολογήσουν την ενοχή τους.

Έγινε πολύ δημοφιλής και οι δήμοι της νότιο ανατολικής Αγγλίας τον καλοπλήρωναν, ένα καλό τίμημα σε λίρες για κάθε μάγισσα. Πιστεύεται ότι σε 2 χρόνια που κράτησε η δράση του σκότωσε περίπου 300 γυναίκες.

Στην σύγχρονη πολιτική μας επικαιρότητα δεν έχουμε κακές μάγισσες αλλά ξέρουμε πολύ καλά να τις εφευρίσκουμε.

Δείτε την συμπεριφορά της κυβέρνησης. Κάθε φορά που κατηγορείται για κάτι, δεν απολογείται ποτέ γι αυτό. Τρέχει να κατηγορήσει το προηγούμενο πολιτικό σύστημα, τους κακούς ξένους, τα κακά μνημόνια, τον Σόρος καμιά φορά αλλά πάντα υπάρχει ένας ένοχος από την προηγηθείσα πολιτική κατάσταση.

Όταν τους εγκαλεί κάποιος για τα τωρινά πεπραγμένα τους μονίμως εφευρίσκονται μάγισσες ως εξιλαστήρια θύματα. Η μόνιμη επωδός τους είναι όχι η εμπεριστατωμένη άρνηση αυτών που κατηγορούνται, αλλά η φράση «για εκείνους γιατί δεν μιλάτε;»

Άλλωστε ξέρουν πολύ καλά τις παθογένειες της παλιάς πολιτικής . Είναι τα καλύτερα, τα πιο κακομαθημένα και τα παιδιά που της μοιάζουν περισσότερο. Οι απευθείας απόγονοι της.

Όταν ένας «νεοαριστερός» του ΣΥΡΙΖΑ παρεμβαίνει με την δύναμη της εξουσίας στο πολίτευμα δεν εννοεί την αστική δημοκρατία που έχουμε όλοι αποδεχτεί . Στις περισσότερες περιπτώσεις εννοεί την «δημοκρατία» των σύγχρονων καταλήψεων στα πανεπιστήμια και των συνδικαλιστικών συνελεύσεων. Εκεί που όλα γίνονται δια βοής, με συμμετοχή που δεν κυμαίνεται πάνω από το 10% των μελών!

Ο πιο διαβασμένος από αυτούς, μπορεί να φαντάζεται κάτι ανάμεσα στην βραχύβια Παρισινή Κομμούνα του 1871 και τα Σοβιέτ του 1905! Και τέλος, ο πλέον άσχετος, δεν μπαίνει καθόλου στην κατανόηση του σημαινόμενου της έννοιας αλλά χαίρεται μόνο με τις λέξεις που προφέρει ο Τσίπρας στους πολιτικούς του λόγους. Kαι κάπως έτσι ξοδεύει τον χρόνο του στο να αφορίζει συνεχώς τα δαιμόνια του παρελθόντος, αδιαφορώντας για την σήψη που σοβεί στο παρόν του.

Η καριέρα του Matthew Hopkins τελείωσε όταν λόγω υπερβάλλοντος ζήλου, οι τοπικοί άρχοντες άρχισαν να βάζουν υπέρογκους φόρους για να πληρωθεί. Τεράστιοι φόροι έμπαιναν στον απλό λαό για να εξοντώνονται οι κακές μάγισσες και να καλοτρώει η παρέα του Matthew.

Ακριβώς σαν την ομάδα που μας κυβερνά. Εφηύρε μάγισσες και παίρνει τους φόρους μας, δήθεν για να τις σκοτώσει. Εν τω μεταξύ ταυτόχρονα καλοτρώει αυτή και η φίλοι της . Αλλά πέφτει ήδη θύμα της απληστία της. Το τέλος της έρχεται γιατί έχει γίνει πολύ ακριβή για να ζήσει.