Ο μακρύς χειμώνας του Αλέξη Τσίπρα

Ο μακρύς χειμώνας του Αλέξη Τσίπρα

Η μομφή του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό είναι ότι είναι ο μόνος και ο απολύτως υπεύθυνος, για ό,τι συμβαίνει στη χώρα. Αν δεχτούμε ως αξίωμα τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να αισθάνεται άβολα. 

Γιατί αν ευθύνεται ο Μητσοτάκης που ο καφές θα φτάσει στα 5 ευρώ και το ρεύμα θα κάψει τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών, ευθύνεται εξίσου για το γεγονός ότι μέσα στην καταστροφική πανδημία η ελληνική οικονομία κράτησε «Θερμοπύλες» με το παραπάνω.

Οι εκρηκτικές αυξήσεις είναι μια πραγματικότητα και δημιουργούν έναν «βάλτο» μέσα από τον οποίο πρέπει να περάσει την κοινωνία, η κυβέρνηση.

Όταν όμως προβλέπεται η ανάπτυξη να κινηθεί λίγο πάνω από το 5% όταν περιμένεις 3,6% το λες τουλάχιστον θαυμάσιο νέο. Που δίνει στο Μέγαρο Μαξίμου και στο οικονομικό επιτελείο τη δυνατότητα να φτιάξει ένα συνεκτικό οικονομικό και πολιτικό αφήγημα.

 Η οικονομία «μαζεύει» τη ζημιά της πανδημίας, το Ταμείο Ανάκαμψης μας εξασφαλίζει χρήματα για επενδύσεις και ο δημοσιονομικός χώρος που δημιουργείται, επιτρέπει φοροελαφρύνσεις και περαιτέρω στήριξη των ασθενέστερων νοικοκυριών μπροστά στο κύμα ανατιμήσεων.

Αυτό το αφήγημα Μητσοτάκη θα σταθεί απέναντι το στρατήγημα Τσίπρα που, πληκτικά, επαναλαμβάνεται από «φθινόπωρο» σε «φθινόπωρο με το ίδιο μοτίβο.

Την 1η Σεπτέμβρη του 2020  επιστρέφοντας από την καλοκαιρινή του ανάπαυλα, με μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη (Kontra) ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προέβλεπε έναν κολασμένο κοινωνικά χειμώνα.

«Θα υπάρξουν χιλιάδες νοικοκυριά τα οποία θα βρεθούν εκτός προϋπολογισμού, η ανεργία θα ξανασκαρφαλώσει, που ήδη έχει σκαρφαλώσει, πάρα πολύ ψηλά. Θα βρεθούμε δηλαδή σε έναν χειμώνα κοινωνικής κόλασης» έλεγε με την στομφώδη αγωνία του. Προχθές στη συνέντευξή του (Open)  λανσάρισε, εκτός από το εμβόλιο του Πολάκη στους εμβολιασμένους, έναν «άγριο χειμώνα για τη μεσαία τάξη».  

Η τρομοκράτηση της κοινωνίας κάθε φθινόπωρο με τους κολασμένους και άγριους χειμώνες, απλώς συντηρεί τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια πολιτική βαρυχειμωνιά. Διατηρεί  ο κ. Τσίπρας την ψευδαίσθηση ότι αν προηγηθεί ένας άγριος χειμώνας και την άνοιξη ο Μητσοτάκης ανοίξει παράθυρο εκλογών η μεσαία τάξη θα φεύγει από τα παράθυρα, για να επιστρέψει στο ΣΥΡΙΖΑ.

Χωρίς προγραμματικό λόγο, μόνη γνώση για όσα θέλει να ... γκρεμίσει και τη βαθιά πεποίθηση ότι η σχέση με τον Π. Καμμένο ήταν μια έντιμη πολιτική συνεργασία  ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να προσβάλλει τη μεσαία τάξη.