Ο Κυριάκος θα τελειώσει την δουλειά του πατέρα του!

Ο Κυριάκος θα τελειώσει την δουλειά του πατέρα του!

Οι συζητήσεις περί ελευθερίας είναι ενοχλητικές για τους Μαδουρολάγνους των Αθηνών και τους Δεξιούς οσφυοκάμπτες του κ. Τσίπρα. Ξέρουν ότι η εφαρμογή φιλελεύθερων πολιτικών θα είναι λυτρωτική για την ελληνική κοινωνία και θα τελειώσει την κυριαρχία του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού τους. Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΚΕΦΙΜ ήταν συγκλονιστική. Γι'' αυτό και προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του κ. Τσίπρα και των συμμάχων του.

Ο φιλελευθερισμός είναι ο απόλυτος εχθρός για την Αριστερά. Επειδή έχει επιχειρήματα και κυρίως έχει αποδείξεις με διευθύνσεις και ονόματα για το πόσο υπερέχουν οι πολιτικές της. Οι φιλελεύθερες πολιτικές μάχονται τον κρατισμό και ως εκ τούτου η Αριστερά βρίσκει σε αυτό το μέτωπο έναν απροσδόκητο σύμμαχο: Τους Δεξιούς οπαδούς του κρατισμού. Το κράτος πατερούλης είναι το σημείο τομής μεταξύ Αριστεράς και λαϊκιστικής Δεξιάς. Κοινή συνισταμένη η υψηλή φορολογία, η επιδοματική πολιτική και ο ασφυκτικός έλεγχος του κράτους στην Οικονομία.

Στην Ελλάδα τα έχουμε δοκιμάσει όλα. Δεξιό κρατισμό, Πασοκικό νεοπλουτισμό, Αριστερό τυχοδιωκτισμό. Το μόνο που δεν έχουμε δοκιμάσει μέχρι τώρα είναι ο δρόμος του φιλελευθερισμού. Όχι γιατί δεν έγιναν προσπάθειες στο παρελθόν. Κάθε άλλο! Επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη έγιναν οι πιο σημαντικές, αλλά την εποχή εκείνη δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για μεγάλα και τολμηρά βήματα. Αλλά ούτε και ο χρόνος, καθώς ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν μπόρεσε να κυβερνήσει απερίσπαστος, παρά την ευρεία εκλογική νίκη που πέτυχε.

Εκείνο που είναι σήμερα διαφορετικό σε σχέση με την εποχή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη είναι η αποδοχή του φιλελευθερισμού στην κοινωνία. Ο κόσμος άρχισε να καταλαβαίνει ότι η υπερφορολόγηση είναι εχθρός της ανάπτυξης, ότι το κράτος είναι ένας δυνάστης και ότι η δική του ευημερία περνάει μέσα από τον βαθμό ελευθερίας στην οικονομία και τα ατομικά δικαιώματα. Αυτό φοβάται η Αριστερά. Την πιθανότητα της επιτυχίας μιας φιλελεύθερης κυβέρνησης που θα έχει ως αποτέλεσμα η Αριστερά να χάσει την πελατεία της!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας τολμηρός άνθρωπος. Δεν διστάζει να κάνει αυτό που ο ίδιος θεωρεί σωστό, αγνοώντας τις όποιες αντιδράσεις. Δείχνει έναν χαρακτήρα που μας προϊδεάζει για αυτό που πρόκειται να συμβεί: Δεν θα συμβιβαστεί με την διαπλοκή και τους πολιτικούς εκπροσώπους της και θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να προχωρήσει η χώρα. Ακόμη κι αν η διαπλοκή είναι σφόδρα ενοχλημένη από το γεγονός ότι ο ίδιος παραβρέθηκε την Παρασκευή στην εκδήλωση του ΚΕΦΙΜ για τις μεταρρυθμίσεις. Το απέδειξαν τόσο οι αναφορές του ίδιου του κ. Τσίπρα όσο και σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου. Θα ανησυχούσαμε αν ο Κυριάκος δεν ήταν εκεί, γνωρίζοντας ο ίδιος πόσο ενοχλητικό είναι στα αφτιά της ολιγαρχίας και των συμμάχων της οι λέξεις «φιλελεύθερος» και «μεταρρύθμιση».

Ο Κυριάκος έρχεται για να τελειώσει μία δουλειά που ξεκίνησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η οποία έμεινε στην μέση ή και σε κάποιες περιπτώσεις στα σχέδια και μόνο. Ο Κυριάκος θα το φτάσει μέχρι το τέλος. Αυτό φοβούνται, αυτό θέλουν να αποτρέψουν πάση θυσία.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης «αναγνωρίστηκε» μετά το τέλος της πρωθυπουργίας του πόσο πολύτιμος ήταν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μάθει από εκείνη την εποχή. Το πολιτικό του DNA έχει χαραχτεί από το ιδιαίτερο χάρισμα ενός μεγάλου πολιτικού, όπως ήταν ο πατέρας του και ταυτόχρονα εμπλουτίστηκε από τα διδάγματα που έφεραν τα λάθη και οι παραλείψεις εκείνης της κυβέρνησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μία διαφορετική αφετηρία, αλλά και την δυνατότητα να γράψει την δική του ιστορία. Η οποία και μόλις ξεκινάει.

Το παλιό στέλεχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη Δημήτρης Κατσούδας έγραψε κάτι στο facebook, το οποίο και θα ήθελα να το μεταφέρω αντί επιλόγου:

«Ο αρχηγός της ΝΔ έκανε σήμερα την εξαίρετη τιμή στο Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών να κλείσει το διήμερο των παρουσιάσεών μας για φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις σε 9 τομείς (ΕΛΛΑΔΑ 2021) το οποίο μάλιστα άνοιξε το πρωί ο yours truly.
Εξεφώνησε έναν ωραίο λόγο για την ελευθερία, την τάξη και την αλληλεγγύη.
Αισθάνθηκα περήφανος για αυτόν σήμερα καθώς τον άκουγα σαν συνεχιστή της φιλελεύθερης άνοιξης τού πατέρα του στην οποία είχα δώσει κι εγώ όλες μου τις δυνάμεις.
Συνήθως γκρινιάζω και για τα τής ΝΔ (μπορείς να είσαι φιλελεύθερος και ευχαριστημένος πολιτικά στην χώρα μας;) αλλά σήμερα αφέθηκα σχεδόν εξ ολοκλήρου να χαρώ»!

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]