Ο Κυριάκος κόβει το δώρο των Χριστουγέννων!

Ο Κυριάκος κόβει το δώρο των Χριστουγέννων!

Ο Κυριάκος κόβει το δώρο των Χριστουγέννων και η Μαρέβα ιδρύει την αυτοκρατορία των Καλικάντζαρων στη γη. Κι ύστερα έρχονται οι ψεκασμένοι δεξιοί παρέα με τον Αλέξη και τους ήρωες του Star Trek για να αποκαταστήσουν την διαγαλαξιακή τους κυριαρχία. Οι σεναριογράφοι του τελευταίου έπους «Ο Κυριάκος το δώρο των Χριστουγέννων και άλλες νεοφιλελεύθερες ιστορίες», αξίζουν κάτι καλύτερο από τον χλευασμό μας.

Ο Κυριάκος κόβει το δώρο των Χριστουγέννων! Θα μπορούσε να αναδειχτεί στην πιο fake είδηση της χρονιάς, αν δεν επρόκειτο για ένα ακόμη δείγμα αθλιότητας της γνωστής ετερόκλητης συμμαχίας. Trolls της Κουμουνδούρου σε συνεργασία με Μακεδονομάχους ανέλαβαν να μεταλαμπαδεύσουν το «μήνυμα».

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Ότι δεν θέλει οι νέοι μας να περιμένουν ένα δώρο τα Χριστούγεννα, να ζουν με τα επιδόματα. Θέλει πραγματική ανάπτυξη στη χώρα, έτσι ώστε να αυξηθεί η απασχόληση, να αντιμετωπιστεί η ανεργία των νέων και να έχουμε και καλύτερες αμοιβές. Προφανώς και δεν εννοούσε το δώρο των Χριστουγέννων που παίρνουν όλοι οι μισθωτοί, αλλά τα επιδόματα που δίνονται ευκαιριακά εκείνη την περίοδο σε ευπαθείς ομάδες. Κι η πιο γνωστή ευπαθής ομάδα είναι αυτή των νέων ανθρώπων που αναζητούν εργασία και αξιοπρέπεια.

Που είναι η «κατάργηση του δώρου»; Άλλωστε ο Κυριάκος μιλώντας στην Αγγλική μίλησε ξεκάθαρα για επιδόματα. Πάλι η ιστορία χάθηκε στη... μετάφραση.

Άντε μετά να μπορέσεις να κάνεις μία σοβαρή συζήτηση για το πως οι 14 μισθοί μπορούν να γίνουν 12, αναπροσαρμόζοντας τις μηνιαίες απολαβές έτσι ώστε ο εργαζόμενος να εισπράττει τα ίδια χρήματα σε ετήσια βάση. Είναι μία συζήτηση που θα μπορούσε να γίνει σε μια άλλη χώρα. Όχι στην Ελλάδα του λαϊκισμού. Ωστόσο, ο Κυριάκος δεν άνοιξε καν ένα τέτοιο θέμα. Για τα επιδόματα ήταν ο λόγος...

Το Μαξίμου έχει διαλέξει την στρατηγική του για το επόμενο διάστημα: Από την μία ο Αλέξης Τσίπρας, ο προστάτης των πτωχών και αδυνάτων, ο Άγιος Βασίλης των ανέργων, ο Ρομπέν των Δασών που ληστεύει τους πλούσιους για να τα δώσει στους κατατρεγμένους! Κι από την άλλη ο Κυριάκος ως εκπρόσωπος της ελίτ, ο οποίος ενδιαφέρεται μόνο για την παλιννόστηση της Δεξιάς και για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Θα ήταν ένα ενδιαφέρον αφήγημα αν δεν είχαν προηγηθεί τέσσερα χρόνια και κάτι μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει παρά να περπατήσει στους δρόμους του Περιστερίου ή της Δραπετσώνας. Κι ακόμη καλύτερα στην Καισαριανή, εκεί όπου έκαναν τα πρώτα τους βήματα δύο στενοί του συνεργάτες, οι κ.κ. Παππάς και Πετσίτης. Εκεί, λοιπόν, θα δει πόσο «περπατάνε» οι ιστορίες με τους δράκους που ανακάλυψαν ο ίδιος και οι συνεργάτες του στο Μαξίμου...

Εκείνο που έχει ίσως μεγαλύτερη αξία σε αυτή την ιστορία είναι ότι δόθηκε για άλλη μια φορά η ευκαιρία της κοινής έκφρασης σε δύο κομμάτια της πολιτικής που φαινομενικά είναι εντελώς αντίθετα. Είναι άλλη μία απόδειξη της σύμπλευσης των δύο άκρων. Της ακροδεξιάς και της αριστεράς του κ. Τσίπρα. Όπως ακριβώς συμβαίνει και στην Ευρώπη! Αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ευρώπη της ελευθερίας και των ατομικών δικαιωμάτων: Η Ευρώπη του λαϊκισμού. Το πρώτο πείραμα αυτής της Ευρώπης έγινε στην Ελλάδα, όπως και άλλα πειράματα στο παρελθόν. Ο λαϊκιστής κ. Τσίπρας προηγείται των Όρμπαν και των Σαλβίνι. Η ιστορική ευθύνη εκείνων που ανέλαβαν να τον «ξεπλύνουν» είναι δεδομένη. Η «χρέωση» του «δώρου των Χριστουγέννων» είναι το πιο αθώο. Έρχονται κι άλλα...

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]