Ο Κυριάκος δεν ήρθε στην εξουσία ως μασκοφόρος εκδικητής

Ο Κυριάκος δεν ήρθε στην εξουσία ως μασκοφόρος εκδικητής

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε Δικαιοσύνη και όχι γκιλοτίνες στους δρόμους για τους πολιτικούς του αντιπάλους. Η σκευωρία Novartis είναι ένα μεγάλο πολιτικό και δικαστικό σκάνδαλο. Αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι ίδιος με τους άλλους. Αν έσερνε χωρίς στοιχεία ένα πρώην πρωθυπουργό σε δίκη, όπως έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, τότε δεν θα ήταν ο Κυριάκος που ξέρουμε!

Είναι απόλυτα κατανοητή η οργή των ανθρώπων που είδαν το όνομά τους να σέρνεται στη λάσπη από τους Πραιτοριανούς του Αλέξη Τσίπρα. Είναι απολύτως βέβαιο ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι άμοιρος ευθυνών για τις αθλιότητες που έγιναν. Έχει χρεωθεί ανεπιστρεπτί την πολιτική ευθύνη για τα όσα διαδραματίστηκαν. Αλλά η δίκη είναι άλλο πράγμα. Δίκη χωρίς στοιχεία είναι απαράδεκτη σε μια ευνοούμενη Πολιτεία για τον οποιονδήποτε. Κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη για να κάνει την Ελλάδα μία κανονική δυτική χώρα. Όχι για να λύσει τις πολιτικές μας διαφορές στον δρόμο, όπως επιχείρησαν πρόσφατα να κάνουν τα γνωστά κουτσαβάκια της πολιτικής. Ο χώρος της Κεντροδεξιάς υπήρξε θύμα αυτής της πρακτικής. Δεν θα κάνει το λάθος να δώσει άφεση αμαρτιών στην Αριστερά του Πολάκη και του Παππά.

Είναι εύκολος ο δρόμος της αντεκδίκησης. Δεν είναι ότι δεν μπορεί η σημερινή κυβέρνηση να αντιγράψει την πρακτική των θιασωτών της Βενεζουέλας. Στο τέλος, όμως, είναι θέμα επιλογής ποια Ελλάδα θέλουμε. Στις εκλογές επιλέξαμε την οδό της Ευρώπης. Κι ο δρόμος αυτός περνάει μέσα από κανόνες. Η αντιδικία, ευτυχώς, δεν περιλαμβάνεται σε αυτούς.

Δεν ξεχνούμε τη σκευωρία της Novartis. Θα πρέπει οι ένοχοι να οδηγηθούν στην φυλακή. Αλλά οι ένοχοι. Εκείνοι για τους οποίους θα υπάρξουν αδιαμφισβήτητες αποδείξεις. Ας κάνουν την αρχή από τους προστατευόμενους μάρτυρες. Να τους ρωτήσουν ποιος τους έβαλε να πουν ξεδιάντροπα ψέματα. Αν υπάρχουν στη συνέχεια στοιχεία για τον «Ρασπούτιν», ας ξεκινήσουν από εκεί. Αν ο «Ρασπούτιν» δώσει άλλο ένα όνομα, ας πάνε παρακάτω. Αλλά έτσι. Τηρώντας τον Νόμο!

Όποιος πιστεύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα «κουκουλώσει» ένα τέτοιο μεγάλο σκάνδαλο είναι γελασμένος. Είναι εκτός πραγματικότητας. Κι όποιος οπαδός του πίστεψε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντούσε στην αθλιότητα με αθλιότητα, δεν ξέρει τι ψήφισε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τους ταράξει στην νομιμότητα. Η Δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο!

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]