Ο Κουφοντίνας και οι… προοδευτικοί συμπαραστάτες του

Ο Κουφοντίνας και οι… προοδευτικοί συμπαραστάτες του

Ταυτίζοντας την απεργία πείνας του με τις «ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις που αντιστέκονται στην αυθαιρεσία τη βία και τον αυταρχισμό» ο Δημήτρης Κουφοντίνας, εκτός του ότι προανήγγειλε την λήξη της,  εξέθεσε και τους «προοδευτικούς συμπαραστάτες του» που με τα προσκλητήρια συμμετοχής στις κινητοποιήσεις, εν μέσω πανδημίας, εμφανίζονται να παίζουν ή να συμμετέχουν στο παιχνίδια του αρχιεκτελεστή της 17Ν.

Το ερώτημα είναι ποια θέση θα πάρουν πλέον τόσο σε ό,τι αφορά τα περί «κράτους δικαίου» και «δημοκρατίας που εκδικείται», όσο και για τα καθημερινά συλλαλητήρια το ρίσκο των οποίων πλέον πολλαπλασιάζεται…

Στην δήλωσή του που διένειμε νωρίτερα η δικηγόρος του Ι. Κούρτοβικ, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ευχαριστεί όλους τους «προοδευτικούς ανθρώπους» για την συμπαράστασή τους. Και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «δεν ήταν συμπαράσταση σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μια στιγμή αγώνα, απέναντι σε μια απάνθρωπη εξουσία» καταρρίπτοντας και το επιχείρημα όλων όσοι μιλούσαν εξ ονόματος ενός ανθρωπισμού με πρόσχημα την ανάγκη να μη χαθεί μια ζωή από απεργία πείνας.

Και προχώρησε ακόμη περισσότερο αναφέροντας πως «δείξανε ότι υπάρχουν ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις που αντιστέκονται στην αυθαιρεσία, τη βία και τον αυταρχισμό. Κι αυτό αποτελεί μια νέα ελπίδα».

Διαβλέποντας πως η κυβέρνηση δεν υπαναχωρεί και μια δικαστική διαχείριση της υπόθεσης θα εξέθετε τα όσα έχει υποστηρίξει ο ίδιος και οι… συμπαραστάτες του περί παραβίασης του νόμου και κατάλυσης του «κράτους δικαίου» δεν θα τύχουν ευνοϊκού αποτελέσματος, εξέδωσε μια ανακοίνωση–πρόκληση μέσα από ένα προσκλητήριο συνέχισης των κινητοποιήσεων.

Αναφέροντας εμμέσως πλην σαφώς πως όλα ξεκίνησαν εξαιτίας του μετατρέπει σε «ουρά» αυτούς που έσπευσαν να δηλώσουν συμπαράσταση και να φτάσουν σε σημείο να εγκαλούν ακόμη και την πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά του.

Το πρόσχημα της ζωής και του ουμανισμού είχε ούτως η άλλως καταρρεύσει. Η συμμετοχή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της νεολαίας του σε κινητοποιήσεις υπέρ του Κουφοντίνα χαρακτηριστικές. Ακόμη χαρακτηριστικότερη όμως η προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καπηλευθεί μικροκομματικά την υπόθεσή της Νέας Σμύρνης ακόμη και τις καταλήψεις στο ΑΠΘ που όμως είχαν ως κεντρικό αίτημα τον Κουφοντίνα.

Ο Δ. Κουφοντίνας στην δήλωσή του επικαλείται αυτό που επικαλείται η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας η οποία επισήμως εγκαλεί την κυβέρνηση για «αυταρχισμό» και «εξευτελισμό των νόμων».

«Αυτό που γίνεται εκεί έξω είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό για το οποίο ξεκίνησε.

Μπροστά στη δύναμη αυτών των αγώνων, δηλώνω απ’ τη μεριά μου ότι με την καρδιά και το μυαλό είμαι κι εγώ εκεί, ανάμεσά σας» σημειώνει ο Λουκάς της 17Ν και εναπόκειται πλέον στους υποστηρικτές και ως ένα σημείο υποκινητές των συλλαλητηρίων να πάρουν θέση ως προς την προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη και συνδέεται με μια επιχείρηση δημιουργίας πλατειών νεοαγανακτισμένων.

Οι μικροκομματικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν δύναται να συνεχιστούν. Όχι τόσο εξ αιτίας ενός κατά συρροή δολοφόνου αλλά εξ αιτίας των δεδομένων που αφορούν στην κοινωνική συνοχή σε μια περίοδο που ο εχθρός, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βουλή την Παρασκευή, είναι ο κορονοϊός.

Το ρίσκο είναι μεγάλο ακόμη και αν το «δέχεται» οποιοσδήποτε αυτή την περίοδο και συνδέεται πέραν της λειτουργίας της δημοκρατίας κυρίως με τη δημόσια υγεία. Με τις ζωές των άλλων...