ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2052η
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

Ο Κοντιζάς δίνει διαταγές στην ΕΜΑΚ;

Πρόσφατα, ένας μικρομεσαίος επιχειρηματίας στην περιφέρεια, έδωσε μπόνους από 300 ευρώ στους 15 υπαλλήλους του προκειμένου για να εμβολιαστούν.

Ο άνθρωπος εξήγησε ότι επένδυσε προκειμένου να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον στην εταιρία. Για τον εαυτό του, τους υπαλλήλους του, τους πελάτες του. Η επιχείρηση του, θα κινδυνεύει κάθε μέρα και λιγότερο να διακόψει τη λειτουργία της είτε επειδή οι εργαζόμενοι του κόλλησαν ο ένας τον άλλο είτε επειδή κόλλησαν από τους πελάτες ή τους πελάτες.

Η εύρυθμη λειτουργία, συνεπάγεται ότι όλοι θα είναι κερδισμένοι. Ο επιχειρηματίας γιατί θα κερδίζει. Οι εργαζόμενοι γιατί θα μείνουν εργαζόμενοι. Οι πελάτες γιατί θα εξυπηρετούνται απρόσκοπτα.

Αυτό που ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας σκέφτηκε, ήταν μια λειτουργική λύση.

Πώς όμως λύνεις το ίδιο πρόβλημα όταν είσαι κυβέρνηση και βλέπεις τον κίνδυνο η χώρα να κλείσει ξανά και ούτε μπόνους ούτε τιμωρία μπορείς να προσφέρεις στους αντιεμβολιαστές ή σε αυτούς που στέκονται  «πίσω -  πίσω» περιμένοντας;

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ που έλαβαν την διαταγή από το Αρχηγείο να εμβολιαστούν θίχτηκαν για την εντολή και το ύφος της ή αντιδρούν στον εμβολιασμό; Το πρώτο, δεν παίζει που λένε και οι πιτσιρικάδες, για όσους υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας. Ιεραρχία και εντολές ίσον σώμα ασφαλείας.

Εκτός κι αν ορισμένοι νομίζουν ότι συμμετέχουν στο master chef και τους ενοχλεί το ύφος του Κοντιζά. Ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των εργαζόμενων στην Πυροσβεστική και ο αντίστοιχος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων δήλωσαν ενοχλημένοι από τον εξαναγκασμό και την υποχρεωτικότητα!

Να κάνουμε ένα γκάλοπ. Πόσοι ενοχλούνται από τον «εξαναγκασμό» και την «υποχρεωτικότητα» να πληρώνουν με τους φόρους τους δημοσίους υπαλλήλους και λειτουργούς που αρνούνται την φύση της εργασίας τους και την βασική τους αποστολή; Λυπάμαι, αλλά και η αλλαγή πόστου δεν μπορεί να εμφανίζεται ως εναλλακτική για όποιον υγειονομικό, γιατρό, εκπαιδευτικό, πυροσβέστη, αστυνομικό ή άλλο όργανο της πολιτείας αρνείται να εμβολιαστεί ή στέκεται απρόθυμα «στη σειρά πίσω - πίσω».

Σεβαστή και η επιστημονική άποψη του καθηγητή Αντώνη Μανιτάκη ότι όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν δεν μπορούν να απολυθούν. Μόνο που η οπτική είναι ανάποδη. Δεν θα απολύονται επειδή αρνούνται να εμβολιαστούν. Θα απολύονται γιατί δεν κάνουν τη δουλειά για την οποία προσελήφθησαν.

Η «δυσανάλογη δυσμενής συνέπεια» στην οποία αναφέρεται ο σεβαστός καθηγητής δεν είναι εν προκειμένω η απόλυση του αρνητή. Είναι η πρόκληση βαριάς νόσησης, ή θανάτου από ανεμβολίαστους υγειονομικούς, γιατρούς, εργαζόμενους στα νοσοκομεία κλπ. Αυτή είναι δυσανάλογη δυσμενής συνέπεια. 

Κι επειδή ο κ. Μανιτάκης παραλλήλισε τους αντιρρησίες στράτευσης με τους αντιεμβολιαστές, το να μην υπηρετήσει κάποιος στο στρατό δεν σημαίνει ότι θα αφεθεί ανενόχλητος να γαζώνει στην πλατεία  Συντάγματος ανυποψίαστους περαστικούς. Η κυβέρνηση μεταθέτει για το Σεπτέμβριο τη μάχη κατά των αντιεμβολιαστών που υπηρετούν στη δημόσια διοίκηση. Λάθος και θα το βρει μπροστά της.