Ο κ. Παππάς στα σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016, 14:01
-A +A
Ο κ. Παππάς στα σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας

Original photos by Carlos Becerra/Anadolu Agency/Getty Images & Eurokinissi

O  κ. Παππάς επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος για την επίσκεψή που πραγματοποίησε το καλοκαίρι του 2013 στη Βενεζουέλα, μαζί με τον δικηγόρο κ. Αρτέμη Αρτεμίου (ειδικό σε θέμα offshore εταιρειών) και Έλληνες επιχειρηματίες. Κι είπε ότι το ταξίδι αυτό έγινε μεταξύ άλλων για να μάθουμε αν μπορούμε να προμηθευτούμε προϊόντα από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας. Προσέξτε! Το καλοκαίρι του 2013!

Δεν νομίζουμε ότι ο κ. Παππάς εννοούσε να ξεκινήσει κάποια επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα εισάγοντας τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας. Δεν θα μπορούσαν να συναγωνιστούν τα ιδιωτικά σούπερ μάρκετ που λειτουργούσαν και συνεχίζουν να λειτουργούν στην Ελλάδα. Επίσης, αποκλείεται να εννοούσε ότι πήγε μέχρι εκεί παρέα με τον κ. Αρτεμίου για να αγοράσουν προϊόντα από ένα σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας για να νιώσουν την εμπειρία.

Αυτό που μπορούμε να καταλάβουμε είναι ότι ο κ. Παππάς διερευνούσε την πιθανότητα να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και να χρειάζεται η Ελλάδα τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Είναι η μόνη εξήγηση που “κολλάει” λογικά στο ταξίδι του κ. Παππά και στις εξηγήσεις που ο ίδιος έδωσε. Αν αυτό ισχύει (κι ο κ. Παππάς είναι ο μόνος που μπορεί να απαντήσει σχετικά), τότε εγείρεται ένα άλλο θέμα: Δεν είχαν τα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα τρόφιμα το 2013 και χρειαζότανε να κάνει ένα τόσο μεγάλο ταξίδι το δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα; Ή μήπως συνέβαινε κάτι άλλο; Με άλλα λόγια, ήξερε από το 2013 ο κ. Παππάς κάτι που δεν γνωρίζαμε όλοι οι άλλοι;

Να μην ξεχνάμε και τις δηλώσεις που έγιναν στην διάρκεια της υπερήφανης διαπραγμάτευσης του κ. Βαρουφάκη, σύμφωνα με τις οποίες η Βενεζουέλα θα ήταν μία από τις παγκόσμιες δυνάμεις που θα μας βοηθούσαν σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ. Εύλογα, λοιπόν, αναρωτιέται κανείς αν υπήρξε σχέδιο για την έξοδό μας από την ευρωζώνη. Αν οι ολέθριες συνέπειες της διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη δεν ήταν ένα τυχαίο αποτέλεσμα, αλλά το προϊόν ενός  κακόγουστου έργου. Σε διαφορετική περίπτωση τι χρειαζόντουσαν οι τόσες πολλές προετοιμασίες; Από το 2013, παρακαλώ!

Και μία ακόμη ερώτηση: Ποιοι Έλληνες επιχειρηματίες συμμετείχαν σε εκείνο το ταξίδι; Τι συζήτησαν, με ποιους και στην βάση ποιων σεναρίων;

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@liberal.gr

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 23/08/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα