Ο golden «δαίμονας» του ΣΥΡΙΖΑ

Η αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγει πεδίο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, με έναν και μοναδικό γνώμονα: Τι μπορεί να πυροδοτήσει τον θυμό και να γεννήσει οργή στην κοινωνία. Κανένα άλλο κριτήριο δεν υπάρχει. Καμία άλλη ιεράρχηση δεν γίνεται. Ευκαιριακά, αποσπασματικά και επιφανειακά, πιάνουν πότε το ένα θέμα και πότε το άλλο.

Κάνουν αντιπολίτευση - αγγαρεία.

«Η ριζοσπαστική στροφή στην ελπίδα» όπως τιτλοφορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τις θέσεις του για το επικείμενο συνέδριο, είναι συστροφή γύρω από την ελπίδα πρόκλησης κοινωνικής έντασης, μέσω της δημιουργίας νεο-αγανακτισμένων. Δοκίμασαν να φτιάξουν κίνημα μέσα στην πανδημία με συνθήματα «ΜΕΘ για όλους», επιτάξτε τις ιδιωτικές κλινικές, ο κακός ιδιωτικός τομέας που κερδοσκοπεί, η κυβέρνηση που του κάνει πλάτες. Άπαξ και το σχέδιο, δεν βγήκε, ούτε ασχολήθηκαν ξανά με το τι συμβαίνει στα δημόσια νοσοκομεία.

Next.

H «πανδημία Μητσοτάκη» έγινε «ακρίβεια Μητσοτάκη», η ρήτρα αναπροσαρμογής και οι λογαριασμοί, οι νέες ΜΕΘ. Το αφήγημα εμπλουτίζεται, με έναν νέο golden «δαίμονα».

Διαπιστώνω ότι από τον αγώνα δολιοφθοράς της ΔΕΗ και του Γιώργου Στάσση απέχει θεαματικά η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Τι να λέει άραγε, στον πρόεδρο Τσίπρα, ο πρόεδρος Γιάννης Αδαμίδης, που τον είδαμε πρόσφατα να πρωταγωνιστεί στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ; Τι λένε μεταξύ τους, οι εργαζόμενοι που είδαν μετά από 10 χρόνια να πληρώνονται 13ο  και 14ο  μισθό.

«Η επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού στη ΔΕΗ, έρχεται ως αποτέλεσμα της μείωσης του ποσοστού του δημοσίου κάτω από το 50%. Ως εκ τούτου εξομοιώνεται το καθεστώς των αμοιβών τους με αυτό του ιδιωτικού τομέα» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ.

Η ΔΕΗ σώθηκε από τα βράχια που την πέταξε η πετυχημένη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και οι μανατζαραίοι της, επειδή η κακιά φιλελεύθερη κυβέρνηση και ο κακός Στάσσης ήθελαν τη διάσωσή της περισσότερο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συνδικαλιστές μαζί.

Τα νέα κεφάλαια που μπήκαν στην εταιρία, ανέβασε την αξία της και επετεύχθη και η άρση του Ανωτάτου Ορίου Αποδοχών. Το κομπιουτεράκι της ΓΕΝΟΠ υπολόγισε επίσης, ότι μια σειρά εργαζομένων παίρνει έως και 132 ευρώ επιπλέον το μήνα.

Ο μόνος δυσαρεστημένος με την πορεία που πήραν τα πράγματα στη ΔΕΗ υπό τη διοίκηση Στάσση, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα έχει τους λόγους του. Τους οποίους δεν συμμερίζεται η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ενώ πολιτικά συντάσσεται με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ψεύδος για το «κακό ξεπούλημα» από τη Ν.Δ. το διέλυσε η πραγματικότητα και η αλήθεια ότι τον δρόμο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ τον άνοιξε φαρδιά πλατιά η διακυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου, τον Σεπτέμβριο του 2016, με υπογραφή Τσακαλώτου την έβαλε στο υπερταμείο. Όπως έβαλε την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, την ΕΛΒΟ, το Αττικό Μετρό και τις Κτιριακές Υποδομές και έρχεται ο κ. Σκουρλέτης να δηλώνει πως για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι θεσμικό και πολιτικό ζήτημα η επιστροφή τους στο δημόσιο.