Ο επικίνδυνος κύριος Σώρρας

Του Θανάση Χειμωνά

Είμαι από τους ανθρώπους που γελούσαν με την υπόθεση Αρτέμη Σώρρα. Έναν τύπο με αστεία φάτσα που έγραφε σε ανορθόγραφα κεφαλαία, υποστήριζε φαιδρές συνομωσιολογίες και πίστευε σε ερπετάνθρωπους και άλλα τέτοια. Ακόμα και οι ακραίες –στα όρια του Ναζισμού- θέσεις του δε με ενοχλούσαν. «Έλα μωρέ, γραφικός είναι» έλεγα. Άσε που θα έκοβε σίγουρα ψήφους από ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή.

Ωστόσο με την άγρια δολοφονία της παιδοψυχολόγου Θώμης Κουμπούρα πριν λίγες μέρες συνειδητοποίησα πόσο έξω είχα πέσει. Βλέπετε, ο φόνος που αρχικά αντιμετωπίστηκε ως «έγκλημα πάθους» φαίνεται πως κρύβει πολύ περισσότερα μια και ο βασικός ύποπτος, Χρήστος Μπαλαντίνας, αποτελούσε (υπάρχουν άπειρα σχετικά βίντεο στο YouTube) πρωτοπαλίκαρο του Σώρρα στην οργάνωση του οποίου είχε ενταχθεί και το θύμα.

Όπως διαπιστώνει κανείς από σχετικές τοποθετήσεις τους στο Facebook ορισμένα μεγαλοστελέχη της οργάνωσης του Σώρρα άρχισαν να επιτίθενται δημοσίως στον Μπαλαντίνα ήδη από το βράδυ του φονικού. Πριν δηλαδή γίνει γνωστό οτιδήποτε ενώ στην πορεία τα άτομα αυτά, καθώς και ο ίδιος ο Σώρρας, έδειξαν να κατέχουν λεπτομέρειες για το έγκλημα τις οποίες φυσιολογικά θα γνώριζε μόνο η Αστυνομία. Ενδεχομένως όλοι αυτοί να διαφωτίστηκαν από τους πανίσχυρους Ελ. Αλλιώς, κάτι άλλο συμβαίνει.

Η οργάνωση του Αρτέμη Σώρρα έχει όλα τα χαρακτηριστικά των ψευτοθρησκευτικών σεχτών των ΗΠΑ. Ένας γκουρού, ένας σκληρός πυρήνας και χιλιάδες πιστοί είτε απελπισμένοι είτε χαμηλού μορφωτικού επιπέδου που αναζητούν δίπλα του τη Γη της Επαγγελίας. Στην διαλυμένη Ελλάδα του 2017 είναι λογικό για έναν τέτοιου τύπου σχηματισμό να καλπάζει. Συν τοις άλλοις πρόκειται για μια οργάνωση που κηρύσσει το μίσος και τον ρατσισμό. Όλα αυτά φυσικά είναι ποινικά κολάσιμα αλλά στην Ελλάδα ο αντιρατσιστικός νόμος ενεργοποιείται μόνο εναντίον αλλοδαπών. Επειδή δε, ζούμε στη χώρα της «ΔΕΜΟΚΡΑΤΙΑς» επιτρέψαμε στον Σώρρα να μεταλλάξει την σέχτα του σε κόμμα και να διεκδικεί την ψήφο των αφελών συμπατριωτών μας.

Η δικαιοσύνη οφείλει να κινηθεί άμεσα. Και κάποια στιγμή θα πρέπει να ελέγχεται πολύ πιο αυστηρά η συμμετοχή των κομμάτων στις εκλογές. Να πάψουν επιτέλους να δίνονται άδειες σε εγκληματικές οργανώσεις.