Ο χρήσιμος στους Γερμανούς κύριος Τσίπρας

Ο χρήσιμος στους Γερμανούς κύριος Τσίπρας

Η γερμανική διοίκηση στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα. Μετά τις συντάξεις θα του δώσουν και τα πλεονάσματα! Εξαιρετικό νέο! Το πρόβλημα δεν είναι αυτά που «δίδουν» (κάθε άλλο), αλλά ότι μέσα στον ενθουσιασμό τους για τον «μετανοημένο» Τσίπρα αδιαφορούν για την βούληση του ελληνικού λαού και αγνοούν σοβαρά θέματα παραβίασης των δημοκρατικών αρχών. Λεπτομέρειες αν συμβαίνει σε μια μπανανία…

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι για τους Γερμανούς ένα project με βάση το οποίο επιχειρούν να στείλουν μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις. Θα στηριχθεί όπως θα στηριχτεί στο μέλλον και οποιοσδήποτε άλλος ηγέτης ευρωπαϊκής χώρας ταχτεί ανοικτά υπέρ των γερμανικών συμφερόντων. Με άλλα λόγια, «ή μαζί μας ή απέναντί μας». Και σε αυτές τις περιπτώσεις δεν συγχωρείται ούτε καν η... ουδετερότητα. Δεν ενδιαφέρει δε αν τα συμφέροντα της Γερμανίας έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με εκείνα μιας μικρής χώρας, όπως η Ελλάδα. Για τους Γερμανούς ισχύει το «πρώτα η Γερμανία» και γι'' αυτό δεν μπορούμε να τους κατηγορήσουμε.

Ο κ. Τσίπρας έκανε τα πάντα για να κερδίσει μία θέση δίπλα στην Άνγκελα Μέρκελ. Δεν δίστασε ακόμη και να έρθει αντιμέτωπος με την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και να προσφέρει δώρο στον σλαβομακεδονικό εθνικισμό την «μακεδονική» γλώσσα και την «μακεδονική» εθνότητα. Μία τέτοια προσφορά θα πρέπει να μείνει παράδειγμα για τις μελλοντικές γενιές. Να γίνει σαφές προς όλους ότι όποιος πέφτει στην μάχη για την… Γερμανία τον περιμένει ο Παράδεισος της αιώνιας στήριξής τους.

Θα του δώσουν πολλά «όπλα» για να μπορέσει να φτάσει στις ευρωεκλογές. Για να μπορούν να υποστηρίζουν ότι αυτό είναι το δικό τους πολιτικό success story. Ο Αριστερός πολιτικός που απείλησε να τινάξει την Ευρώπη στον αέρα και ύστερα έτρεξε στην αγκαλιά της Άνγκελα και μεταμορφώθηκε! Θέλουν να τον περιφέρουν στην Ευρώπη. Να δείχνουν την ήττα της Αριστεράς από την μία και από την άλλη τι καλό μπορεί να συμβαίνει σε όσους ταυτίζονται με τα δικά τους συμφέροντα.

Οι τροϊκανοί που χαλούσαν τον κόσμο για τις απολύσεις των καθαριστριών, θα «φάνε» πολλές ακόμη προεκλογικές παροχές του κ. Τσίπρα. Και θα φροντίσουν την ίδια ώρα να του δώσουν τον δημοσιονομικό χώρο που θα χρειαστεί γι'' αυτό, μειώνοντας τα πρωτογενή πλεονάσματα. Κάτι που είναι απαραίτητο να συμβεί για να μην πεθάνει από ασφυξία η ελληνική Οικονομία (όπως πολλές φορές έχουμε γράψει), αλλά θα συμβεί για τον λάθος λόγο και πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί και με τον λάθος τρόπο. Και ναι μεν ο «λάθος λόγος» δεν μας ενδιαφέρει (ας έρθει όπως έρθει), αλλά ο τρόπος της αξιοποίησής τους μας ενδιαφέρει και μάλιστα πολύ. Αν είναι οι θυσίες του ελληνικού λαού να γίνουν επιδόματα σαν κι εκείνα που μοίρασε ο ΓΑΠ ερχόμενος στην εξουσία…

Ο κ. Τσίπρας από την πλευρά του φαίνεται να έχει παρασυρθεί από τη μέθη αυτής της σκληρής στήριξης που του προσφέρουν οι Γερμανοί. Πιστεύει ότι τα μέτρα που θα εξαγγείλει και σε συνδυασμό με τα «ατομικά όπλα της Novartis και της χρηματοδότησης των κομμάτων, θα καταφέρει μία μικρή και απόλυτα διαχειρίσιμη (κατά την άποψή του) ήττα στις Ευρωεκλογές. Γεγονός που θα του επιτρέψει να κτυπήσει στα ίσια τον Κυριάκο τον Οκτώβριο, στις εθνικές εκλογές. Αυτό είναι το σκεπτικό των πραιτοριανών του Τσίπρα που του ζητούν να πάει σε εκλογές τον Οκτώβριο. Πιστεύουν ότι με τις πλάτες των Γερμανών, τις πολλές παροχές από την σκανδαλολογία θα τα καταφέρουν.

Η άλλη άποψη, αυτή που εκφράζεται κυρίως από τους 53, υποστηρίζει ότι όλο αυτό δεν είναι κάτι περισσότερο από μία ωραία φαντασίωση. Ότι μια οδυνηρή ήττα στις Ευρωεκλογές θα οδηγήσει σε μία κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μονοψήφια νούμερα. Ότι θα οδηγήσει σε μία μεγάλη και στρατηγική ήττα για την Αριστερά.

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]