Ο βουλευτής Κ. Κυρανάκης κόντρα στις απόψεις Μητσοτάκη για την πανδημία

Ο βουλευτής Κ. Κυρανάκης κόντρα στις απόψεις Μητσοτάκη για την πανδημία

Την ώρα που ο Πρωθυπουργός καλεί τους πολίτες να εμπιστεύονται και να ακούν τους επιστήμονες, ενώ ο ίδιος χαράζει τη στρατηγική του με βάση τις προτάσεις του, ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης τους εγκαλεί και ουσιαστικά τους θέτει υπό αμφισβήτηση δηλώνοντας μάλιστα ότι στο τέλος θα κριθεί αν αυτά που λένε είναι λάθος ή όχι.

Ο Κώστας Κυρανάκης με τις δηλώσεις του στην τηλεοπτικό σταθμό Κόντρα χτύπησε σε βαθιά λαϊκίστικα ένστικτα και ουσιαστικά έδειξε το δρόμο σε όσους αμφισβητούν την επιστημονική κοινότητα. Σε όλους όσοι δηλώνουν πως οι επιστήμονες παίζουν πολιτικά παιχνίδια, αλλά και σε αυτούς που ζητούν να μιλήσουν άλλοι ειδικοί που τα μέσα ενημέρωσης τους έχουν αποκλείσει.

Έριξε νερό στον μύλο αυτόν που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι επηρεάζει τους επιστήμονες. Και δεν σταμάτησε εκεί. Αμφισβήτησε συνολικά την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και την κατηγόρησε για καθυστέρηση ως προς την εύρεση του εμβολίου.

«Θεωρώ ότι η επιστημονική κοινότητα έχει καθυστερήσει υπερβολικά και έχει σταθεί κατώτερη των περιστάσεων» ανέφερε στην ίδια εκπομπή, φράσεις που ακούγονται από όλους όσοι υποστηρίζουν μέσω του διαδικτύου θεωρίες συνωμοσίας στις οποίες εμπλέκονται λοιμωξιολόγοι, πολιτικοί και άλλοι.

Είχε προηγηθεί η αναφορά του στους Έλληνες επιστήμονες που από την πρώτη στιγμή σε συνεργασία με την πολιτεία μπήκαν μπροστά. «Εμείς από την πρώτη στιγμή ακούμε τους επιστήμονες» ανέφερε για να προσθέσει με έμφαση ότι «το αν αυτό που λένε οι επιστήμονες είναι σωστό ή λάθος, θα το εκτιμήσουμε συνολικά στο τέλος αυτής της πανδημίας που ελπίζω αυτό το τέλος να είναι πολύ σύντομα».

Με τον τρόπο αυτό αποδόμησε, βουλευτής γαρ, την προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη από την πρώτη στιγμή και αφορά στη σημασία που πρέπει να δίδεται στα όσα λέει το επιστημονικό προσωπικό. Με τη δήλωση αυτή ήρθε να προσθέσει ένα ακόμη λιθαράκι στις στοχοποιήσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτές με τις οποίες επιχειρείται να αποδομηθούν τα μέλη της επιτροπής αντιμετώπισης της πανδημίας και κυρίως ο Σωτήρης Τσιόδρας

Το σημαντικότερο είναι πως οι δηλώσεις του Κ. Κυρανάκη ήρθαν λίγες ημέρες μετά την παρέμβαση του Πρωθυπουργού ο οποίος μόλις το περασμένο Σάββατο στο μήνυμα του προς τον ελληνικό λαό ζήτησε να μείνουν οι επιστήμονες «έξω από κάθε αντιπαράθεση» τονίζοντας με έμφαση πως «αν χάσουμε την εμπιστοσύνη μας στους ειδικούς θα υπακούσουμε πιο εύκολα στα κελεύσματα των απλοϊκών συνθημάτων»