Ο βασιλιάς είναι γυμνός

Ο βασιλιάς είναι γυμνός

Του Βασίλη Κικίλια

Είμαι σίγουρος πως εάν κάνουμε μια δημοσκόπηση, θα διαπιστώσουμε ότι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν ενδιαφέρει την κοινωνία. Ένα μεγάλο ποσοστό της, πιθανότατα, δε γνωρίζει καν ότι έγινε. Ακριβώς γιατί αυτή η κυβέρνηση περνά εχθρικά απαρατήρητη από τους πολίτες. Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας δεν αντέχει άλλο την επιζήμια διαχείριση των προβλημάτων της και επιζητά ρεαλιστικές λύσεις και αποτελεσματικές πολιτικές για την Ανόρθωση της Ελλάδας.

Ο κ. Τσίπρας ανδρώθηκε πολιτικά μέσα στην κρίση και τα μνημόνια, γιατί ευαγγελίστηκε το νέο και το άφθαρτο. Το προφίλ του δομήθηκε πάνω στη βάση του μετρ των πολιτικών κινήσεων. Ενός αρχηγού που τον εμπιστεύονται όλοι και έχει τη δυνατότητα να αλιεύει ψήφους και πρόσωπα από όλους τους χώρους. Ο χθεσινός ανασχηματισμός, ο τελευταίος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ήρθε να επισφραγίσει το τέλος αυτής της θεωρίας και να σηματοδοτήσει πως "ο βασιλιάς είναι γυμνός".

Δεν αναφέρομαι τόσο στην επιλογή των προσώπων. Αυτοί θα κριθούν από τον ελληνικό λαό. Εξάλλου, έχουμε δει πολυδιαφημισμένους πολιτικούς να αναλαμβάνουν υπουργικούς θώκους και να μην τα καταφέρνουν και άλλους, που τους αντιμετώπιζαν στην αρχή με καχυποψία, να επιτελούν έργο. Αναφέρομαι κυρίως στα απτά αποτελέσματα της διοίκησης του κ. Τσίπρα: Από την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης μέχρι το ξεπούλημα της Μακεδονίας και από την ατιμωρησία των μπαχαλάκηδων μέχρι την εθνική τραγωδία στο Μάτι, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη κριθεί στη συνείδηση των πολιτών ως αποτυχημένος.

Προσπάθησε να ισορροπήσει μεταξύ ενός κόμματος που φυτοζωεί και μιας κυβέρνησης που δεν δουλεύει. Από τη μία, “κατάφερε” ο ίδιος να είναι όμηρος από το κόμμα του. Από την άλλη, με τις επιλογές του, δεν κατάφερε να συμβολίσει την διεύρυνση της κυβέρνησης προς άλλους πολιτικούς χώρους. Ακριβώς επειδή όλοι καταλαβαίνουν πως τα ψωμιά της είναι πια μετρημένα.

Στη συνείδηση του κόσμου, ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που κορόιδεψε τους Έλληνες. Που υποσχέθηκε πάρα πολλά και εφήρμοσε τα ακριβώς αντίθετα.

Όποτε και να γίνουν οι εκλογές, θα πάρει ηχηρή απάντηση.

Αυτό θα είναι ένα πολύ καλό νέο για την Ελλάδα, αλλά πολύ κακό νέο για τον κ. Τσίπρα.