Ο ανταρτοπόλεμος του ΣΥΡΙΖΑ και η «κορονοκαπηλεία» στην πλάτη των δυσαρεστημένων

Ο ανταρτοπόλεμος του ΣΥΡΙΖΑ και η «κορονοκαπηλεία» στην πλάτη των δυσαρεστημένων

Χωρίς πρόγραμμα και χωρίς προτάσεις ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιδοθεί σε έναν ανταρτοπόλεμο με πυροτεχνήματα που έχουν ως βασικό συστατικό την «κορονοκαπηλεία». «Υπάρχουν ευθύνες και θα καταλογιστούν», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας επισκεπτόμενος της Θεσσαλονίκη την ώρα που το δεύτερο κύμα του κορονοϊού βρίσκεται σε πλήρη έξαρση χτυπώντας συνολικά την Ευρώπη. Η αναμενόμενη ύφεση και το lockdown δημιουργεί δυσαρεστημένους που η Κουμουνδούρου θέλει να γίνουν οι νεοαγανακτισμένοι.

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ το γενικό Lockdown αποτελεί ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης. Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου η «ανακοίνωση δεύτερου lockdown αποτελεί εκ των πραγμάτων και ολική ομολογία παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησής του κ. Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση και να προετοιμάσει την χώρα».

Η κυβέρνηση φταίει για τον κορονοϊό και για την οικονομική ύφεση. Αυτό υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμως. Είχε προηγηθεί ο Αλέξης Τσίπρας που επέλεξε να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για να καταγγείλει τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Επικεντρώθηκε στις ΜΕΘ και την οικονομία με έμφαση στην εστίαση. Αυτή για την οποία η Δούρου ανέφερε σε ανάρτησή της ότι πλήττεται, υποστηρίζοντας μάλιστα πως η πανδημία χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση ως πρόσχημα. Για ποιο λόγο όμως ουδείς γνωρίζει.

Απλά, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί πρόσχημα για να χτυπηθούν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες κατά το στέλεχος, που κινείται στο χώρο των προεδρικών, και να εξυπηρετηθεί η Ελίτ. Και η πανδημία πρόσχημα. Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από την άλλη είχαν ως σημείο αναφοράς την ύφεση. Ένα δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης και επανάληψη του προγράμματος Μένουμε Όρθιοι Ι αλλά και του σίκουελ «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ».

Η πραγματικότητα είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας αναζητούν δυσαρεστημένους. Αυτοί ίσως αποτελέσουν τη μαγιά για ένα κύμα νεοαγανακτισμένων. Για την «κόλαση» που θα φέρει ο χειμώνας και στην οποία έχουν επενδύσει χρησιμοποιώντας προς το παρόν την τακτική του ανταρτοπόλεμου. Πετούν πυροτεχνήματα γεμίζουν fake news και όταν διαψεύδονται περνούν στο επόμενο χτύπημα.

Δηλώνουν πως θα μοίραζαν χρήμα, χιλιάδες ευρώ σε επιχειρηματίες και εργαζόμενους αν ήταν κυβέρνηση υποσχόμενοι ότι θα δώσουν λύσεις στην οικονομία παρά το πλήγμα της πανδημίας. Δεν έβαλαν μυαλό από τη διακυβέρνηση της χώρας. Όταν απέτυχαν να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις που είχαν δώσει προς όλους πριν τις εκλογές του 2015 και χαρακτήριζαν οι ίδιοι τις δεσμεύσεις τους ως… αυταπάτες.

Ένα κύμα αντίδρασης κατά της κυβέρνησης είναι η μόνη του ελπίδα. Ενάμιση χρόνο μετά τις εκλογές αδυνατούν να ορθοποδήσουν και η γκρίνια στο εσωτερικό του κόμματος, όσο το ενδεχόμενο ανακατάληψης της εξουσίας χάνεται τους οδηγεί σε ακραίες παρεμβάσεις και προσωπικού χαρακτηρισμούς.

Η προσπάθεια έχει εστιαστεί στην επιχείρηση πλαγιοκόπησης της κυβέρνησης με χτυπήματα και πυροτεχνήματα διάρκειας ζωής ολίγων ωρών ή ελαχίστων ημερών. Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση έχει παραδοθεί στη γραμμή που χαράζουν οι ακραίοι με τους υψηλούς τόνους και το σκληρό ροκ.