Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020, 00:02

Σάκης Μουμτζής
-A +A

Novartis: Σπίλωσαν υπολήψεις και τώρα κρύβονται

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020, 00:02

Κάθε ημέρα που περνά στην Προανακριτική, είναι και ένα χαστούκι για τους σκευωρούς. Τρέμουν την φυσική τους παρουσία στην επιτροπή γιατί εκεί θα βρεθούν μπροστά στις ευθύνες τους.

Χθες, ένας βασικός προστατευόμενος μάρτυρας εξαφανίστηκε, παρά την απόφαση για την βίαιη προσαγωγή του. Το όνομα του είναι γνωστό εδώ και καιρό κι έτσι δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του πως αν καταθέσει χωρίς την «κουκούλα» θα κινδυνέψει η οικογένεια του. Είναι μια φτηνή δικαιολογία.

'Ολη αυτή η συμπεριφορά του δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. Είναι μέρος του σχεδίου που εκπόνησε ο Ρασπούτιν και εκτέλεσαν επίορκοι κρατικοί λειτουργοί.

Στο βαθμό που η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί και καλύπτει τον Δ.Παπαγγελόπουλο αφήνει το περιθώριο να σκεφτούμε μήπως υπάρχει συνενοχή. Δηλαδή, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης λειτούργησε, όπως λειτούργησε, με την έγκριση του Α.Τσίπρα.

Είναι θετικό που πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, επί ΣΥΡΙΖΑ, αναγνώρισε τις ευθύνες του Δ.Παπαγγελόπουλου, αποδεικνύοντας πως υπάρχουν μέσα στο κόμμα φωνές που δεν εγκρίνουν τις εξωθεσμικές και παράνομες συμπεριφορές του πρώην αναπληρωτή υπουργού.

Έχω την εντύπωση πως οι αποκαλύψεις που θα γίνουν στην Προανακριτική Επιτροπή θα δημιουργήσουν σοβαρό πολιτικό πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, θα βρεθεί στο δίλημμα ή να αφήσει στην τύχη του τον Παπαγγελόπουλο ή αυτός να συμπαρασύρει τον ΣΥΡΙΖΑ στην πτώση του.

Η ηγετική ομάδα του κόμματος φοβάται αυτήν ακριβώς την στιγμή. Δηλαδή, όταν η προστασία που παρέχουν στον Ρασπούτιν θα μετατραπεί σε πολιτικό βρόγχο.

Γι΄αυτό και μεθοδευμένα κωλυσιεργούν. Επιδιώκουν αυτή η κρίσιμη ώρα να καθυστερήσει να έρθει όσο δυνατόν γίνεται.

Εκείνο που διαφεύγει από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που υπερασπίζονται τον Παπαγγελόπουλο, είναι η κρίση της κοινής γνώμης. Οι πολίτες, όσο βλέπουν αυτές τις σχεδιασμένες καθυστερήσεις και τις μεθοδευμένες ενστάσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο η πεποίθηση τους πως η υπόθεση Novartis ήταν τελικά μια συνωμοσία των τότε κυβερνώντων, θα γίνεται πιο στέρεη.

Μέσα σε αυτό το κλίμα είναι εύλογο, τα θύματα της σκευωρίας να ζητούν την δικαίωση τους. Να ζητούν την πλήρη διαλεύκανση της συνωμοσίας και την απόδοση ποινικών ευθυνών σε όσους αποδεδειγμένα ενεπλάκησαν.

Αν η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μονίμως στριμωγμένη στα σκοινιά στην υπόθεση Novartis, ενδεχομένως σε δύσκολη θέση να βρεθεί και η κυβέρνηση αν αποδειχθεί εμπλοκή και του Α.Τσίπρα στην συνωμοσία.

Είναι ολοφάνερο, πως μια τέτοια πιθανότητα, δηλαδή παραπομπή και του τέως πρωθυπουργού στο Ειδικό Δικαστήριο, βρίσκεται έξω από τον κυβερνητικό σχεδιασμό, μέχρι στιγμής.

Αν όμως προκύψουν αδιάσειστα στοιχεία, τι θα κάνει η κυβέρνηση; Θα τα αγνοήσει, επιμένοντας στην αρχική της θέση; Τότε δικαίως οι συκοφαντημένοι πρωθυπουργοί και υπουργοί δεν θα ζητήσουν την απόδοση ευθυνών ακόμα και στον τέως πρωθυπουργό;

Ενώ γράφονται αυτές οι γραμμές δεν γνωρίζω αν τελικά οι αρχές εντόπισαν το μέρος όπου κρύβεται ο Μάξιμος Σαράφης. Εννοείται, πως αν οι εισαγγελείς το γνωρίζουν, οφείλουν, πάραυτα, να ενημερώσουν την Αστυνομία. Επίσης, δεν γνωρίζουμε αν παρόμοια στάση θα τηρήσει και ο άλλος προστατευόμενος μάρτυρας.

Πάντως, αν θέλουμε να επικαιροποιήσουμε αυτό που είπε ο Τσίπρας για τους αρμούς της εξουσίας, ο Παπαγγελόπουλος προσπάθησε φιλότιμα να  ελέγξει την Δικαιοσύνη, αλλά τελικά δεν μπόρεσε.

Η συνέχεια στην προανακριτική θα βγάλει τις κουκούλες όλων αυτών που αναμείχθηκαν στην μεγαλύτερη σκευωρία της Μεταπολίτευσης.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 7 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα