Νόμος και τάξη, ρεμάλια

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019, 00:01
-A +A

Επιτέλους, ήρθε μία κυβέρνηση να επιβάλλει τον Νόμο και την Τάξη. Να συλλάβει τους αφισοκολλητές, να γεμίσει τα αστυνομικά τμήματα με προληπτικές συλλήψεις πιθανών ταραξιών σε μεγάλα πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα. Να πως θα γίνουμε Ελβετία. Επιβάλλοντας τον Νόμο. Η επόμενη κυβέρνηση δεν χρειάζεται να εισάγει κάποια καινοτόμο ιδέα. Αρκεί να κάνει ό,τι και η σημερινή.

Νομίζετε ότι έχετε το δικαίωμα να διαμαρτύρεστε για τις κεντρικές στρατηγικές της κυβέρνησης; Για την Μακεδονία; Να αμφισβητείτε τον Αλέξη τον Τσίπρα τον σοσιαλδημοκράτη; Να, μόλις προχτές μαζεύτηκαν και άλλοι σοσιαλδημοκράτες για να καταγγείλουν τον ακροδεξιό Κυριάκο Μητσοτάκη και τα ανομήματα της Δεξιάς. Την ίδια ώρα κάποιοι ανεγκέφαλοι κρετίνοι πίνανε καφέ στον απέναντι φούρνο. Θέλανε οι αθεόφοβοι να σηκώσουν πανό στο απέναντι πεζοδρόμιο. Για να αμφισβητήσουν τις δημοκρατικές προθέσεις του μεγάλου Ηγέτη. Γι αυτό και η αστυνομία τους συνέλαβε και τους έστειλε στα κάτεργα. Μέχρι να συμμορφωθούν.

Η χώρα αλλάζει. Θα μάθατε τι έγινε στην Ιταλία, όταν νεαρή Ελληνίδα, έφηβος, θέλησε να αφήσει το ίχνος του περάσματος της σε μνημείο, γράφοντας με μαρκαδόρο κάτι επικό, του τύπου «Σταύρος love Αλέξης». Εκατόν είκοσι ευρώ πρόστιμο, κυρίες και κύριοι! Αμέσως οι ελληνικές αρχές πήραν το μήνυμα. Να πως λειτουργεί η παγκοσμιοποίηση. Όποιος αφισοκολλητής βρέθηκε στην ελληνική επικράτεια να κολλάει αφίσες για την Μακεδονία, κάνει πλέον έκκληση στην οικογένεια και στους φίλους του να του στείλουν ζεστά ρούχα και κουβέρτες. Διότι, μπορεί κάποιος να επικηρύσσει τα μνημονιακά σκουλίκια των Σαμαροβενιζέλων. Αλλά δεν είναι δυνατόν να επισημαίνει ποιοι προοδευτικοί βουλευτές παραχωρούν δια παντός την χρήση του ονόματος Μακεδονία στους Σλάβους. Η διαμαρτυρία τους είναι μία σαφής ένδειξη της ανόδου της ακροδεξιάς στην χώρα μας και οι αρχές δηλώνουν αποφασισμένες να πατάξουν το φαινόμενο. Σαν τον άλλο τον νεαρό που είχε στην Θεσσαλονίκη μέσα από το ρούχο του την ελληνική σημαία. Αν είναι δυνατόν! Την ελληνική σημαία. Το εθνίκι!

Νόμος και Τάξη! Κι όπως είπε ο σύντροφος Δανέλης, αλλάζουν οι πολιτικοί συσχετισμοί. Ένα νέο σκηνικό δημιουργείται. Δεν το βλέπετε; Δεν το νιώθετε; Τολμήστε να πάτε την επόμενη φορά απέναντι από το πεζοδρόμιο που θα περάσει ο Μεγάλης Ηγέτης. Και θα το καταλάβετε! 

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr

ΥΓ: Καταδικάζω την βία απ’ όπου κι αν προέρχεται. Καταδικάζω φαινόμενα πολιτικού χουλιγκανισμού, όπως τα καταδίκαζα το 2010, το 2012, το 2015. Όταν γιαούρτωναν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όταν έστηναν τις κρεμάλες στις πλατείες, όταν έδερναν στον δρόμο τον Χατζιδάκη και τον Κουμουτσάκο, όταν έβγαζαν αφίσες με την ένδειξη «καταζητείται» για βουλευτές που ψήφισαν τα μνημόνια. Μνημόνια σαν κι αυτά που ψήφισαν και οι σημερινοί, εκείνοι που οργάνωσαν όλες τις αθλιότητες των προηγούμενων ετών. Δεν θα ξεχάσω τον κ. Τσίπρα να απειλεί τους βουλευτές της τότε συμπολίτευσης ότι δεν θα μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους. Και θα συνεχίσω να καταδικάζω πράξεις βίας. Αλλά να μην μας ζητάνε και τα ρέστα. Να μην γίνονται ευαισθητούληδες α λα καρτ. Στο κάτω – κάτω της γραφής τι περίμεναν να συμβεί; Δεν πωλείται κάθε μέρα η Μακεδονία έναντι πινακίου συντάξεων. Μία φορά συμβαίνει, με την δική τους υπογραφή. 

ΥΓ2: Στα Γρεβενά, επειδή η αφισοκόλληση έγινε σε χώρο που επιτρεπόταν τους πήγαν αυτόφωρο για παράβαση ΚΟΚ. Δηλαδή, μπορεί οι οδηγοί να έβλεπαν τις αφίσες και να έχαναν τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Πήραν όλοι τακτική δικάσιμο …

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 25/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα