Νίκη του Φασισμού, θρίαμβος της κυβέρνησης

Του Θανάση Χειμωνά

Ως γνωστόν ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος, εξελέγη αντιπρόεδρος της Βουλής. Ο κ. Καμμένος δεν είναι ένα ακόμα απλό στέλεχος των ΑΝΕΛ αφού έχει κατά καιρούς προβεί σε αντισημιτικά έως φιλοναζιστικά σχόλια στα σόσιαλ μίντια. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του Δυτικού Κόσμου θα είχε συλληφθεί με συνοπτικές διαδικασίες. Στην Ψωροκώσταινα όμως έχουμε «Δημοκρατία» (=κάνουμε ό,τι γουστάρουμε και δεν δίνουμε λογαριασμό σε κανένα) οπότε όχι μόνο έχει δικαίωμα να διατυμπανίζει τις ρατσιστικές του απόψεις αλλά και να συμμετέχει κανονικότατα στις εκλογές.

Η επιλογή του Καμμένου Β' σε ό,τι αφορά το μόρφωμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν μας εκπλήσσει. Είναι γνωστές οι στενές σχέσεις του καθεστώτος του Αλέξη Τσίπρα με την Ακροδεξιά, κάτι που αποδεικνύεται  τόσο  από την ρητορική των κυβερνώντων όσο και την αγαστή συνεργασία τους σε όλα τα μέτωπα με την Χρυσή Αυγή.

Το πρόβλημα εδώ είναι άλλο: Ο Δημήτρης Καμμένος δεν βγήκε με τις κλασικές 153 ψήφους της κυβέρνησης. Τιμήθηκε με το σταλινικό ποσοστό των 182 στους 196 βουλευτές που ψήφισαν. Εκτός από τους συριζανελίτες (όχι όλους καθώς υπήρξαν και διαφοροποιήσεις) τον Καμμένο ουσιαστικά στήριξαν  η Ν.Δ. (34 νοματαίοι παρακαλώ!), το Ποτάμι (εκτός του καλού φίλου Γιώργου Αμυρά), το ΚΚΕ (!) και η Ένωση Κεντρώων. Η Χρυσή Αυγή απείχε της ψηφοφορίας ενώ το γόητρο της αντιπολίτευσης έσωσε μόνο το ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και εκείνο όμως καταψήφισε επίσης την υποψηφιότητα του –αξιόλογου- Μάριου Γεωργιάδη της Ένωσης Κεντρώων κάτι που δείχνει πως το «μαύρο» στον Δ. Καμμένο δεν είχε ιδεολογική-δημοκρατική χροιά.

Πέρα όμως από το θλιβερό γεγονός πως έχουμε μια αντιπολίτευση η οποία –στην συντριπτική της πλειοψηφία- στηρίζει εμπράκτως έναν τύπο ο οποίος λέει δημοσίως «Γ..ώ το Ταλμούδ σας» και ψέγει την Χρυσή Αυγή επειδή δεν τα έκανε γυαλιά καρφιά στο Gay Pride, διαπιστώνουμε πως η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πέτυχε ακόμη μια –εύκολη- επικοινωνιακή νίκη.

Λίγη ώρα μετά τον θρίαμβο του Δημήτρη Καμμένου, ο συνονόματός του, Πάνος, πόζαρε θριαμβευτικά στο Twitter και, κρατώντας στα χέρια του μια εφημερίδα ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη (σαφής αναφορά στην υπόθεση του Noor 1) έγραψε: «182 ναι,  14 παρών οι έμμισθοι καραγκιόζηδες της δημοσιογραφίας τα πληρωμένα πιστόλια έβλεπαν θρίλερ, θα το δουν....» (σ.σ διατηρήσαμε την αυθεντική σύνταξη του τουίτ).  Με τέτοια αντιπολίτευση που έχει απέναντί του βρίσκει και τα κάνει πάντως. Μαγκιά του.