7ος χρόνος, ημέρα 2223η
Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021

Να το προσέξει ο Αλέξης αυτό

«Κάτι φταίει που έχουμε τόσο υψηλό ποσοστό ανεμβολίαστων και θανάτων. Ο πρωθυπουργός δεν έχει αξιοπιστία, ο λόγος του δεν γίνεται αποδεκτός από την κοινωνία». Τάδε έφη Αλέξης Τσίπρας. Δηλαδή ο εμβολιασμός είναι θέμα πολιτικό, όχι επιστημονικό. Άρα ο μόνος τρόπος να αυξηθούν οι εμβολιασμένοι είναι να αλλάξει η κυβέρνηση. Να τους το πει άλλος πρωθυπουργός. Τότε θα τρέξουν να τρυπήσουν το μπράτσο τους, τώρα αρνούνται λόγω της ύπαρξης του Μητσοτάκη.

Προσέξτε, ούτε οι γιατροί μετράνε, ούτε οι ατέλειωτες γραμμές από φέρετρα. Δεν μετράει καν ο Τσίπρας όταν (και αν) τους το λέει ως πρόσωπο ή ως πολιτικός αρχηγός. Μόνο αν τους το πει ως πρωθυπουργός λειτουργεί το πράγμα. Όσο ο Αλέξης είναι καθηλωμένος στη θέση της αντιπολίτευσης, τόσο οι ανεμβολίαστοι θα αρνούνται να προφυλάξουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους, οπότε οι θάνατοι από κορονοϊό στη χώρα θα αυξάνονται.

Πώς να το εξηγήσω, τραβώντας το και λίγο από τα μαλλιά; Οι ανεμβολίαστοι και οι αρνητές κάνουν ένα είδος απεργίας ή αποχής, διακινδυνεύοντας ως και την ίδια τους τη ζωή μέχρι να πετύχουν τον στόχο τους που είναι η πρωθυπουργία Τσίπρα. Μόλις την πετύχουν θα συρρεύσουν στα εμβολιαστικά κέντρα σαν το παλιό καλό καιρό και το μέγα ζήτημα της πανδημίας θα λυθεί δια μαγείας.

Χριστέ μου, ως πότε θα ακούμε μπούρδες; Ως πότε ο ανορθολογισμός και ο απροκάλυπτος πολιτικαντισμός θα κυριαρχούν στον λόγο της αντιπολίτευσης; Εντάξει, είπαμε να κάνει παιχνίδι σε όποιο μέτωπο βρίσκει ευκαιρία, αλλά δίχως βασικά στοιχεία λογικής στη συλλογιστική του το πράγμα παρεκτρέπεται. Αυτή η καταστροφολογική και συχνά ντιπ παράλογη επιχειρηματολογία που επιστρατεύει ο Αλέξης, δεν προαναγγέλλει τίποτα καλό ούτε για τον τόπο ούτε για τον ίδιον.

Αν δώσουμε βάση στα λόγια του, είμαστε παντού πρώτοι. Πρώτοι σε θανάτους, πρώτοι σε κρούσματα, πρώτοι σε φτώχεια, πρώτοι σε αυξήσεις στο ρεύμα, πρώτοι σε ακρίβεια, πρώτοι σε εκφασισμό, πρώτοι σε νεοφιλελευθερισμό. Και δίπλα σ’ αυτά τα τραγικά που μας έχουν βρει λόγω Μητσοτάκη, παριστάνει και τον γκουρού της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής. Λάθος η ελληνογαλλική συμφωνία, λάθος η ελληνοαμερικανική, λάθος η εξοπλιστική πολιτική, λάθος οι συμμαχίες μας, λάθος οι άξονες μας, λάθος, λάθος, λάθος.

Να το προσέξει ο Αλέξης αυτό, διότι με τη ζοφερή εικόνα της χώρας που παρουσιάζει καθημερινά, υπάρχει κίνδυνος να σπείρει γενική και αθεράπευτη απόγνωση στον πληθυσμό. Οπότε αντί ο κοσμάκης να κάνει λίγη ακόμα υπομονή ως τις εκλογές για να τον ψηφίσει, να βάλει ένα πιστόλι στον κρόταφό του και να αυτοκτονήσει. Και τότε πώς θα γίνει ο Τσίπρας πρωθυπουργός για να μας πείσει να τρέξουμε να εμβολιαστούμε;