Να σου πω εγώ Μυρσίνη τι είναι ανθρωποφαγία

Να σου πω εγώ Μυρσίνη τι είναι ανθρωποφαγία

Τι είναι ανθρωποφαγία; Σίγουρα όχι να έχεις εισπράξει παράνομα την σύνταξη της μητέρα σου, Μυρσίνη, και τα μέσα ενημέρωσης να το αποκαλύπτουν. Ανθρωποφαγία είναι να έχει πέσει θύμα τρομοκρατικής επίθεσης ο Λουκάς Παπαδήμος κι εσείς να τον χλευάζετε.

Ανθρωποφαγία είναι να αναμασάτε καθημερινά την καραμέλα ότι οι πολιτικοί σας αντίπαλοι είναι «ακροδεξιοί». Να τους δίνετε βορά στους ανόητους της πλατείας Εξαρχείων. Όπως συνέβη με το περιοδικό Athens Voice πριν λίγα χρόνια. Όπως συνέβη με τόσους και τόσους «ακροδεξιούς» που έχετε «επικηρύξει». Τα μέσα ενημέρωσης, κυρία Λοΐζου, έκαναν την δουλειά τους. Ξέρετε, οι κανονικοί άνθρωποι κάνουμε και κάποιες κανονικές δουλειές για να ζήσουμε. Κι ο Τύπος έχει ως δουλειά του να ελέγχει την εξουσία και τους ανθρώπους της.

Δεν έχει στοχοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τζανακόπουλε. Δεν ξεκίνησε κανείς ένα πρωί για να συκοφαντήσει τους υποψηφίους σας. Αλίμονο! Υπάρχουν και εξαιρετικοί άνθρωποι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και στα άλλα ψηφοδέλτια. Αλλά δεν υπάρχουν στα άλλα ψηφοδέλτια τόσο κραυγαλέες περιπτώσεις, όπως ήταν αυτή της κυρίας Λοΐζου. Είναι δικαίωμά σας να βλέπετε φαντάσματα. Ήταν όμως υποχρέωσή σας να έχετε ελέγξει από πριν τις υποψηφιότητές σας.

Δεν θα φορτώσετε σε μας την δική σας αδυναμία. Αλλά, ξέρουμε! Τώρα πολεμάτε την… ακροδεξιά. Με την οποία μέχρι χτες συγκυβερνούσατε. Κι έτσι δεν έχετε χρόνο για να διαβάσετε τις αναρτήσεις στα social media των ανθρώπων που θέλετε να στείλετε στο Ευρωκοινοβούλιο.

Εκτός κι αν είναι επιλογή σας, κύριε κυβερνητικέ εκπρόσωπε. Επιλογές, δηλαδή, τύπου Λοΐζου, κι ας ξέρετε ότι η στάση τους είναι άκρως ενοχλητική για ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού. Γι'' αυτούς που πιστεύουν, κύριε εκπρόσωπε, ότι τα θύματα της 17 Νοέμβρη δεν οφείλουν συγνώμη προς τους θύτες τους.

Όσο για τις εξηγήσεις της κυρίας κόρης Λοΐζου; Δεν μας έχουν πείσει. Ούτε κι εσάς έπεισαν. Και καλώς, κύριε Τζανακόπουλε, το θέμα λήγει εδώ. Με την παραίτηση της κυρίας. Μόνο που πρέπει να προσέξετε αυτή την μάχη σας με την… ακροδεξιά. Και την στοχοποίηση ανθρώπων που κάνετε καθημερινά. Αυτά είναι επικίνδυνα παιγνίδια.

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]