Να σε τι διαφέρει η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ

Έγινε ένα λάθος. Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε πως αυτό οφειλόταν στο κατεπείγον της συγκεκριμένης ρύθμισης. Αναφέρομαι στην υπόθεση των ΚΕΚ και των voucher.

Ας κάνω δύο γενικές επισημάνσεις.

1. Λάθη δεν κάνει μόνον ο Ύψιστος και οι τεμπέληδες. Αυτοί που δεν δουλεύουν.

2.Σε περιόδους κρίσεων οι αποφάσεις πρέπει να είναι ταχύτατες, για να προλαβαίνουν τα γεγονότα. Ως εκ τούτου, βασικό εργαλείο λήψης αποφάσεων είναι η διαίσθηση. Δεν υπάρχει χρόνος για ενδελεχή μελέτη και σχεδιασμό. Συνεπώς οι πιθανότητες λαθών σε αυτές τις οριακές καταστάσεις είναι αυξημένες.

Το ζητούμενο είναι να υπάρχουν μηχανισμοί ελέγχου, ισχυρά πολιτικά αντανακλαστικά και ευαισθησία στις αντιδράσεις της κοινής γνώμης.

Έτσι είδαμε προχθές τον πρωθυπουργό να ανακαλεί το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης επιστημόνων του υπουργείου Εργασίας. Ηταν μια καίρια παρέμβαση που απέτρεψε το συγκεκριμένο ζήτημα να αμαυρώσει την εικόνα της κυβέρνησης, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί από την επιτυχή διαχείριση των δύο κρίσεων. Συγχρόνως, έδωσε την αίσθηση και την βεβαιότητα στους πολίτες πως υπάρχει πρωθυπουργός που δεν είναι θεατής, αλλά παρακολουθεί, κρίνει και όταν χρειαστεί παρεμβαίνει. Οι πολίτες καταλαβαίνουν πως έχουν ηγέτη που αντιδρά στα μηνύματα που λαμβάνει από την κοινωνία.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός έκανε διορθωτική κίνηση. Πριν από δύο μήνες η κυβέρνηση αναδιπλώθηκε μετά τα άγρια επεισόδια που έλαβαν χώρα στα νησιά του Β. Αιγαίου. Και καλά έκανε.

Συνεπώς έχουμε έναν πρωθυπουργό που έχει την τόλμη να θεραπεύει καταστάσεις και να διαφυλάσσει την αξιοπρέπεια, το ήθος και το πολιτικό κεφάλαιο της Νέας Δημοκρατίας.

Να υπενθυμίσω για μιαν ακόμα φορά στον αναγνώστη την απομάκρυνση στελεχών του κόμματος από τον πρωθυπουργό όταν έκρινε πως με την συμπεριφορά τους έκαναν ζημία στην παράταξη.

Επειδή στην πολιτική αυτό που μετρά είναι οι συγκρίσεις, ας δούμε πώς έπραξε σε ανάλογες περιπτώσεις ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Προσπάθησα, εις μάτην, να βρω μια περίπτωση που ο Α. Τσίπρας να έχει ανακαλέσει νομοσχέδιο υπουργού του και δεν βρήκα. Το μόνο που βρήκα ήταν όταν απομάκρυνε τον Φίλη, υποκύπτοντας στις πιέσεις της Εκκλησίας.

Συγχρόνως, ανέχθηκε όλες τις υβριστικές συμπεριφορές στελεχών του, χωρίς ούτε καν να επιπλήξει κανέναν. Πλήρης ταύτιση του αρχηγού με τους υβριστές των πολιτικών τους αντιπάλων.

Να υπενθυμίσω και πάλι στον αναγνώστη πως, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, παραιτήθηκε η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, γιατί η αναπληρώτρια υπουργός μοίρασε, κατ΄ανάθεση, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε συγκεκριμένα ΚΕΚ, αποκλείοντας σκανδαλωδώς άλλα.

Για τον τότε πρωθυπουργό ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Η υπόθεση των ΚΕΚ είναι αναμφίβολα μια αμαρτωλή, διαχρονική, διακομματική αμαρτία. Οι πολίτες απαιτούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο, κατά την προσφιλή έκφραση. Υπάρχουν 400 ΚΕΚ. Ας μάθουμε τους μετόχους τους και είμαι σίγουρος πως θα βρούμε μεγάλες ποσότητες πολιτικού χρήματος. Θα πέσουμε πάνω σε «περίεργα» ονόματα.

Ο Μητσοτάκης ο ίδιος έβαλε τον πήχη ψηλά. Έδειξε πως διαφέρει σε όλα τα επίπεδα από τον Τσίπρα. Ας τελειώσει την αμαρτωλή ιστορία των ΚΕΚ.

Τώρα είναι η ευκαιρία.

Επί του πιεστηρίου. Ενώ έγραφα το άρθρο πληροφορήθηκα πως διαγράφηκε από την Νέα Δημοκρατία ο αντιδήμαρχος Στυλίδος, γιατί φωτογραφήθηκε με το έμβλημα της χούντας. Το σκεπτικό της απόφασης ήταν πως  η πράξη του αντίκειται στις ιδεολογικές αρχές και τις πολιτικές θέσεις του κόμματος».