Να αποχαιρετίσουμε τον Μανώλη Γλέζο με σημαίες στα μπαλκόνια

Να αποχαιρετίσουμε τον Μανώλη Γλέζο με σημαίες στα μπαλκόνια

Της Αγγελικής Κώττη

Με την ελληνική σημαία να κυματίζει στα μπαλκόνια μας, προτείνει να αποχαιρετίσουμε τον Μανώλη Γλέζο ο σπουδαίος σκηνοθέτης και ηθοποιός Κώστας Τσιάνος.

O ίδιος λέει στο Liberal.gr:

“Την ημέρα της κηδείας του μεγάλου αγωνιστή Μανώλη Γλέζου να στολίσουμε τα μπαλκόνια μας με την Ελληνική σημαία!

Πιστεύω πως είναι ο καλύτερος τρόπος να αποχαιρετίσουμε τον ήρωα που με τον ΣΑΝΤΑ κατέβασαν την σβάστικα από τον ιερό μας βράχο τα χρόνια της Γερμανικής κατοχής. Αφού δεν μπορούμε να τον συνοδέψουμε στο στερνό του ταξίδι λόγω του κορωνοϊού, ας το κάνουμε από τα σπίτια μας με τη σημαία που με τόση αυταπάρνηση υπερασπίστηκε”

Η πρωτότυπη και σημαντική ιδέα γεννήθηκε στον Κώστα Τσιάνο λόγω της ηρωικής πράξης του εκλιπόντα, ο οποίος, μαζί με τον Απόστολο Σάντα, κατέβασε την χιτλερική σημαία της Γερμανίας με τη σβάστικα από την Ακρόπολη τη νύχτα της 30ής Μαΐου 1941. Με αυτή τη θρυλική τους πράξη οι δύο νέοι έμειναν για πάντα στην Ιστορία. Και πραγματικά, η τοποθέτηση της ελληνικής σημαίας στα μπαλκόνια όλων μας, και μάλιστα στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, θα ήταν μια πράξη συγκινητική και αντάξια της προσφοράς του Μανώλη Γλέζου. 

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό πότε θα γίνει η κηδεία. Η οικογένειά του σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει πως λόγω των περιορισμών που ισχύουν, «θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο.Γνωρίζουμε ότι οι σκέψεις των ανθρώπων που τον γνώρισαν στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, των φίλων του, των συναγωνιστών του, των συγγενών του και των συγχωριανών του, τον συντροφεύουν.

Η οικογένεια παρακαλεί αντί στεφάνου να γίνει δωρεά στη Βιβλιοθήκη Νίκου Ν. Γλέζου στ’ Απεράθου. (Τράπεζα Εurobank, Αρ. Λογαριασμού: 0026-0244-12-0201196948 IBAN GR6202602440000120201196948)