Ν. Ρίζος

Έχουν πλάκα αυτοί οι γκιαούρηδες

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
«Ρε σεις αυτοί οι γκιαούρηδες εκεί απέναντι έχουν μεγάλη πλάκα. Τους πετάξαμε λίγους μετανάστες στα νησιά τους και αυτοί σκοτώνονται μεταξύ τους». Γελάει ο Τούρκος στην παραλία του Τσεσμέ και εδώ σε μας κλαίει η μοίρα και το χάλι μας. Γιατί δεν είναι που σκοτωνόμαστε μεταξύ μας. Είναι ότι σκοτωνόμαστε χωρίς λόγο. Χωρίς αιτία.
Έχουν πλάκα αυτοί οι γκιαούρηδες

Ποιος φταίει για την ενδοσχολική βία;

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Έχει δίκιο ο εκπρόσωπος των γονέων με την επισήμανση ότι το πρόβλημα της ενδοσχολικής βίας δεν έχει μόνο ένα αίτιο. Είναι ένα γενικότερο κοινωνικό πρόβλημα στο οποίο ακολουθούν τα επιμέρους. Ποιο είναι αυτό; Η κοινωνία στις ημέρες μας υπέστη σοβαρές αλλαγές και στρεβλώσεις όσον αφορά τις αντιλήψεις των ανθρώπων της για τη ζωή.
Ποιος φταίει για την ενδοσχολική βία;

Το όραμα ενός πρωθυπουργού (μελλοντικού)

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Το πράγμα δεν πάει άλλο. Η κρατική εξουσία βαρύνεται με πολλά προβλήματα. Οι αρμοί της πάσχουν από έλλειψη συνεκτικότητας… Η κυβέρνηση δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιήσει το όραμα του λαού. Πρέπει να ανακτήσει το σύνολο της εξουσίας. Η δικαιοσύνη δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο έργο της. Πρέπει απαραιτήτως να προσληφθούν 3.000 χιλιάδες νέοι δικαστές. Όχι μέσω ΑΣΕΠ αλλά πατριώτες ευθυγραμμισμένοι με τους κυβερνητικούς στόχους. Το πράγμα είναι απλό...
Το όραμα ενός πρωθυπουργού (μελλοντικού)

Να βάλουμε λίγο νερό στον ανθρωπισμό μας;

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Πατριωτικό αδιέξοδο. Με όλη τη σημασία της λέξης. Μπλέξαμε σοβαρά. Μπλέξαμε σε μία σοβαρότατη παγίδα την οποία μας έστησε ο γείτονας. Ροές μεταναστών και - όχι προσφύγων -ασταμάτητες. Η κυβέρνηση εκπόνησε ένα σχέδιο κλειστών δομών στις οποίες θα οδηγούνται, λέει, όσοι δεν είναι πρόσφυγες αλλά απλοί μετανάστες.
Να βάλουμε λίγο νερό στον ανθρωπισμό μας;

Φήμες με μυρωδιά προβοκάτσιας

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Τι είναι πάλι και τούτο. Σενάρια - λέει - σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων διπλών εκλογών. Ήμαρτον κύριε. Απαιτείται κατηγορηματική διάψευση από την κυβέρνηση εδώ και τώρα. Αλλά να ανιχνευτεί και η πηγή της φήμης αυτής μια και είναι πολύ πιθανόν να προέρχεται με προβοκατόρικη διάθεση από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεδομένου του στριμώγματος που υφίσταται τελευταία.
Φήμες με μυρωδιά προβοκάτσιας

Τσίρκο Μεντράνο

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Όχι δεν το αξίζουμε. Ως χώρα δεν αξίζουμε μία τέτοια αξιωματική αντιπολίτευση. Οι καταβολές μας, καθώς η ελληνική δημοκρατία των προγόνων μας βρίσκεται πολύ ψηλά στην εκτίμηση παγκοσμίως, δεν επιτρέπεται να έχουμε μία τόσο χαμηλή σε ποιότητα αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είμαστε υπερήφανοι.
Τσίρκο Μεντράνο

Τι προτείνεις;

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Στην κουβέντα έχει ο καθένας την παντιέρα του. Αυτός ίσως είναι και ο λόγος για τον οποίο είμαστε μακρά από την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας. Για αυτό ίσως αδυνατούμε να έρθουμε σε μία συνεννόηση μεταξύ μας, σε μία συναίνεση τα κόμματα, σε μία καλή διάθεση οι απλοί συζητητές. Ο καθένας έχει την άποψη του, αδιαφορώντας για την άποψη του άλλου.
Τι προτείνεις;

Επικοινωνιακή επιρροή

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Το παιχνίδι της επικοινωνίας των κομματικών απόψεων έχει υποστεί στις ημέρες μας τρομακτικές αλλαγές. Έχει ξεφύγει από τους φυσικούς φορείς της έκφρασης του, τους πολιτικούς δηλαδή και διασκορπίστηκε διαφοροτρόπως. Ένα σεβαστό κομμάτι της πήγε στα χέρια των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης, τηλεοράσεις, εφημερίδες και ραδιόφωνα. Ένα άλλο κομμάτι του βρέθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο ιντερνέτ και στα sites.
Επικοινωνιακή επιρροή

Προοδευτικοί και συντηρητικοί

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Προοδευτική Συμμαχία λοιπόν θα ονομαστεί η ονομάστηκε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Προοδευτικοί οι οπαδοί του. Προοδευτικοί οι ψηφοφόροι του. Προοδευτικές οι αντιλήψεις όλων αυτών που υπηρετούν την πρόοδο, όχι την οπισθοδρόμηση.
Προοδευτικοί και συντηρητικοί

Η μοίρα του ΚΙΝΑΛ

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Εάν και εφ΄ όσον το ΚΙΝΑΛ διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη, κάτι που προσωπικά δεν θα ήθελα να το δω σε καμία περίπτωση, τότε δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ένα κομμάτι των οπαδών του θα καταλήξει στον αρκετά κεντρώο Κυριάκο Μητσοτάκη και στην πολύ πιο ισχυρή σήμερα ΝΔ. Ωστόσο έχουμε αρκετό καιρό μπροστά μας να δούμε να αποδεικνύεται κάτι τέτοιο. Έτσι και αλλιώς ό,τι θετικό συμβεί σ΄ αυτή την χώρα έχει μία προϋπόθεση…
Η μοίρα του ΚΙΝΑΛ

Οι ύβρεις στην πολιτική

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Τα τελευταία χρόνια προέκυψε το φαινόμενο των πολιτευτών - υβριστών, οι οποίοι εντός Βουλής εκφράζονται με ύβρεις που μέχρι τώρα συναντούσαμε σε καφενεία ή σε «τελειωμένους» αναλυτές. Η αρχή έγινε με την Χρυσή Αυγή ενώ οι ιαχές «γερμανοτσολιάδες» από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ αντηχούν ακόμη.
Οι ύβρεις στην πολιτική

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Γελάω όταν ακούω αναλυτές να μιλούν για συναίνεση μεταξύ των πολιτικών που για κάθε μεγάλο θέμα πρέπει να γίνεται. Αμ δε. Ποτέ στην ιστορία αυτού του τόπου δεν συναίνεσαν οι πολιτικοί. Γιατί να το κάνουν τώρα; Εδώ δεν μπορεί να συναινέσει ολόκληρη η Ευρώπη, θα το πετύχουμε εμείς; Ρίχτε μια ματιά και δείτε τι γίνεται στην Ευρώπη με το μεταναστευτικό πρόβλημα...
Ανοίξαμε και σας περιμένουμε

Ηγέτες ή ηγετίσκοι

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Τα τελευταία χρόνια είναι τόσο κυνική και τόσο πρωτοφανής η ηθική ψαλίδα που δημιουργήθηκε αρνητικά ανάμεσα στους Ευρωπαίους ηγέτες και στον Ευρωπαϊκό λαό που αναρωτιέται κανείς πόσο κοντά βρίσκεται η χρονική στιγμή μίας βίαιης και γενικευμένης ρήξης. Στην αρχή χαρακτηρίστηκε σαν περίεργο. Μετά έγινε ανεξήγητο και ακατανόητο. Και σήμερα είναι φανερό πλέον ότι είναι στοχευμένο και συνειδητό.
Ηγέτες ή ηγετίσκοι

Αδύναμη σοφία, ανύπαρκτος προβληματισμός

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Η ελληνική κοινωνία κάποτε ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με τις παραδοσιακές αξίες της οικογένειας. Ακόμη και τώρα που αρχίζουν να τρίζουν τα θεμέλια αυτά ακόμη και τώρα με την δεκαετή οικονομική κρίση, έπαιξε τεράστιο ρόλο η οικογενειακή αλληλοϋποστήριξη. Γράφει ο Νίκος Ρίζος.
Αδύναμη σοφία, ανύπαρκτος προβληματισμός

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα