Με τον Πολάκη ή με τους πολίτες;

Με τον Πολάκη ή με τους πολίτες;

Της Ζωής Ράπτη*

Η Νέα Δημοκρατία θα υποχρεώσει και την κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα, προσωπικά, να πάρει θέση για το «φαινόμενο» Πολάκη στον χώρο που προβλέπεται: στη Βουλή. Την ερχόμενη Δευτέρα, την ημέρα της επαναλειτουργίας του κοινοβουλίου θα κατατεθεί πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη - μια ενέργεια που έχει προαναγγελθεί από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ταυτίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τον άνθρωπο που επιτίθεται χυδαία σε όλους όσοι τολμούν να αρθρώσουν λόγο διάφορο από τον δικό του και τον φέρνουν σε δύσκολη θέση; Ταυτίζεται ο πρωθυπουργός με έναν αναπληρωτή υπουργό Υγείας, ο οποίος ειδικεύεται στο να ασχημονεί και να διορίζει σε θέσεις αντιπροέδρων νοσοκομείων πρώην ιδιοκτήτες... βουλκανιζατέρ (όπως έκανε στο νοσοκομείο της Σαντορίνης);

Το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης συνοψίζεται στο πρόσωπο του κ. Πολάκη;

Επειδή ο κ. Τσίπρας αλλά και οι περισσότεροι εκ των επιτελών του συνηθίζουν να υπεκφεύγουν και να αποφεύγουν τα δύσκολα, τώρα θα υποχρεωθούν να πάρουν θέση: ή με τον Πολάκη ή με τους πολίτες. Δεν είναι δυνατόν να είναι και με τις δύο πλευρές. Δεν μπορεί η χώρα μας να βρίσκεται εγκλωβισμένη σε μια αδιέξοδη κατάσταση όπου η χυδαιότητα ταυτίζεται με την «παλικαριά» και η τσάμπα μαγκιά με την «αψύτητα» του χαρακτήρα ενός εκπροσώπου της εκτελεστικής εξουσίας.
«Ολος ο πολιτικός βίος του κ. Πολάκη είναι χυδαίος, προσβλητικός και τολμώ να πω και φασιστικός», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή που παραχώρησε πρόσφατα στον ΑNT1, επισημαίνοντας ότι η πολιτική κάλυψη που παρέχει ο πρωθυπουργός στον υπουργό του φανερώνει ότι  πρόκειται για τις «δύο όψεις του ίδιου νομίσματος». 

Η εκτίμηση του κ. Μητσοτάκη είναι απολύτως ακριβής και επαληθεύεται, ακόμα και στα μάτια των πλέον δύσπιστων συμπολιτών μας, σε καθημερινή βάση. Οι προσωπικές διαφοροποιήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν επιθυμούν να ταυτίζονται με το φαινόμενο Πολάκη, φάνηκαν εξαιρετικά υποτονικές και σχεδόν εξουδετερώθηκαν από το ηχηρό μήνυμα που έστειλε στην ελληνική κοινωνία ο φωτογραφικός φακός: ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε τον Παύλο Πολάκη για παρέα του την περίοδο των πασχαλινών διακοπών. Φωτογραφήθηκε μαζί του στην Κρήτη και έδειξε -με την ένταση της εικόνας που ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις- ποια είναι η πολιτική αλλά και η αισθητική που εκφράζει τον ίδιο και το κόμμα του.

Ο Αλέξης Τσίπρας, τελικά, κάνει εν πλήρει συνειδήσει αυτό που περιέγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ στην πρόσφατη συνέντευξή του: «παίρνει πάνω του τον κ. Πολάκη και ταυτίζει όλη την κυβέρνηση μαζί του».

Όμως, η Ελλάδα δεν μπορεί να προκόψει έτσι. Δεν της ταιριάζει ούτε ο πρωτογονισμός ούτε η χυδαιότητα ούτε η φασιστική ρητορική και οι ανήθικες επιθέσεις σε πρόσωπα που αξίζουν την προσοχή και την εκτίμησή μας, όπως ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος. 

Το φαινόμενο Πολάκη δεν θα το σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα τελειώσει ταυτόχρονα με τo τέλος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που θα δώσουν οι πολίτες στις επόμενες εκλογές.

*Η Ζωή Ράπτη είναι υποψήφια βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία, Δικηγόρος, LLm