Με σήμα τον Μεγαλέξανδρο

Με σήμα τον Μεγαλέξανδρο

Κάποιες δημοσκοπήσεις δείχνουν να κλείνει η ψαλίδα μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι που πάει το πράγμα στο τέλος θα είναι ντέρμπι. Για να μπορέσει αυτό να γίνει πραγματικότητα, θα πρέπει να πέσει η Νέα Δημοκρατία. Να χάσει, δηλαδή, ένα κομμάτι της. Ας πούμε ένα νέο κόμμα με σήμα τον Μέγα Αλέξανδρο. Από κουτοπονηριές πάνε καλά τα παιδιά. Για την ουσία αμφιβάλλουμε.

Ο Πάνος ο Καμμένος έχει φορέσει το κουστούμι του υπερπατριώτη και φωνάζει προς τα Δεξιά και προς τα Αριστερά ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στην συμφωνία για την ονομασία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Αν για κάτι μπορούμε να πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύει ο φιλοκυβερνητικός Τύπος, ακόμη κι αν σε αυτές δεν αναφέρουν το όνομα του εντολέα της δημοσκόπησης, είναι τα χαμηλά ποσοστά των ΑΝΕΛ. Για να μπει ο Πάνος ο Καμμένος στην επόμενη Βουλή θα πρέπει να γίνουν πολλές ανατροπές. Το να μπει ο Πάνος απευθείας στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ «δεν παίζει». Ήπιος – ήπιος ο Φίλης, αλλά όλα έχουν κι ένα όριο. Κατά πως διαρρέει από τους 53, βεβαίως – βεβαίως.

Και ποιος είναι ο τρόπος για να ανεβάσει τα ποσοστά του ο Πάνος; Να την βγει από τα δεξιά στον Κυριάκο, δηλώνοντας συνεχώς «όχι» σε οποιαδήποτε λύση για τα Σκόπια. Διότι ένας σωστός «πατριώτης» θα είναι ικανοποιημένος μόνο αν εξαφανιστεί αυτό το κράτος από τον χάρτη. Και τα λοιπά και τα λοιπά.

Το παιγνίδι που έχουν σκεφτεί τα παλικάρια στο Μαξίμου είναι απλό. Να αφήσουν τον Πάνο να δοκιμάσει την τύχη του κι αυτοί να ψάξουν να βρουν τις χαμένες ψήφους από την αντιπολίτευση. Να πουν, δηλαδή, ότι για λόγους εθνικούς θα πρέπει η αντιπολίτευση να βάλει πλάτη. Η αντιπολίτευση θα πρέπει να συμφωνήσει, ότι οι λόγοι είναι εθνικοί. Γι αυτό και να απαιτήσει να γίνουν άμεσα εκλογές. Για να αναλάβει μία σοβαρή κυβέρνηση να φέρει σε πέρας το θέμα αυτό και τα υπόλοιπα που απασχολούν τον ελληνικό λαό. Δηλαδή, τόσο καιρό παραμένει άλυτο. Δεν θα πάθει τίποτα αυτό το μεγάλο εθνικό θέμα και οι Αμερικανοί που καίγονται για λύση, αν δώσουμε την υπογραφή μας δύο μήνες αργότερα. Πάντως, η συναίνεση της αντιπολίτευσης με τον Πάνο να χορεύει τσάμικο, δεν θα υπάρξει.

Κάποιοι έχουν και εναλλακτική σε μία τέτοια περίπτωση. Αν ο Πάνος δεν μπορέσει να παίξει αυτόν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, η σκυτάλη θα περάσει σε επιχειρηματικά συμφέροντα της Βόρειας Ελλάδας. Εκεί όπου ο «πατριωτισμός» κτυπάει κόκκινο κάθε φορά που ακούνε το όνομα Κυριάκος Μητσοτάκης. Ή τουλάχιστον αυτό έχουν προσπαθήσει. Να δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα σε βάρος του Κυριάκου. Διότι το ζητούμενο είναι αυτό. Να ψαλιδιστεί ο Κυριάκος για να γίνουν ντέρμπι οι εκλογές. Δεν είναι η πρώτη φορά που υποτιμούν τον Κυριάκο...

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]