Μαύρο στα κανάλια : «Πρόσκληση σε γεύμα από έναν υποψήφιο δολοφόνο»

Μαύρο στα κανάλια : «Πρόσκληση σε γεύμα από έναν υποψήφιο δολοφόνο»

Τα μαζεύει η κυβέρνηση για την τροπολογία Παππά μετά την κατακραυγή που ξεσηκώθηκε από την απίστευτη ενέργειά της να ρίξει μαύρο στα κανάλια. Η τροπολογία Παππά είναι μνημείο αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς. Και τώρα ο ίδιος ο κ. Παππάς ζητάει συναίνεση για την συγκρότηση του ΕΣΡ. Αυτά δεν γινόντουσαν ούτε επί εποχής Κουτσόγιωργα.

Η τροπολογία Παππά όριζε μαύρο στα κανάλια που βρίσκονται έξω από το club των 4 μόλις 5 εργάσιμες ημέρες μετά από την δημοσίευση του ΦΕΚ για τους νέους καναλάρχες. Προέβλεπε μάλιστα μέχρι και ειδικό κονδύλιο για την …  φυλάκιση των … αντιφρονούντων.

Η πρωτοφανής αυτή νυκτερινή επιδρομή του κ. Παππά σε βάρος της ίδιας της Δημοκρατίας προκάλεσε ρίγη σε όσους ανθρώπους πιστεύουν ακόμη ότι η χώρα αυτή θυμίζει κάτι από κανονική χώρα. Η  Αριστερά στα χειρότερά της και μάλιστα στις ημέρες του συνεδρίου της.

Με παρέμβαση του προέδρου της Βουλής κ. Βούτση η τροπολογία αποσύρθηκε κι ο κ. Παππάς ζητάει τώρα συναίνεση για να συγκροτηθεί το ΕΣΡ. Ξεχνάει βέβαια ότι το ΕΣΡ είναι σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας ο μοναδικός υπεύθυνος για τα τηλεοπτικά δρώμενα κι όχι ο ίδιος. Κατήργησε το ΕΣΡ όταν ήθελε να περιορίσει τον αριθμό των αδειών σε 4 και το θυμήθηκε και πάλι τώρα (μαζί με την συναίνεση) που ο Νόμος του μπάζει από παντού.

Αλλά ο κ. υπουργός αποφάσισε εδώ και καιρό ότι αυτός αποφασίζει για όλα. Ότι είναι κάθε άρθρο του Συντάγματος. Ο ίδιος. Και το επιβεβαίωσε με την τροπολογία του  τη ημέρα που συνεδρίαζε (χωρίς τελικά να αποφασίσει) για το θέμα το Συμβούλιο της Επικρατείας. Λεπτομέρειες! Έχει προηγηθεί η συνάντηση των Επικεφαλής των Δικαστηρίων με τον κ. Τσίπρα και ένα μεγάλο οικονομικό μπόνους προς το δικαστικό σώμα. Η Δημοκρατία στα καλύτερα της!

Τι θέλει ο κ. Παππάς; Συναίνεση για να περάσει ο Νόμος που θέλει νέους καναλάρχες τον κ. Σαββίδη και τον κ. Μαρινάκη και μαύρο σε όλους τους άλλους. Θυμίζει έντονα την ταινία «πρόσκληση σε γεύμα από έναν υποψήφιο δολοφόνο»…

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]