Το κλίμα πόλωσης θα ενταθεί

Το κλίμα πόλωσης θα ενταθεί

Αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο «να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη» και μπροστά σε αυτό δεν την ενδιαφέρει τίποτα τονίζει ο Βουλευτής της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο liberal.gr, με αφορμή το νομοσχέδιο που προβλέπει την εφαρμογή της απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «είναι μία κυβέρνηση διάψευσης προσδοκιών, εξαπατήσεων και αυταπατών ανικανότητας και αποτυχιών», η οποία επιλέγει την πόλωση και το διχασμό αλλά σύντομα θα ηττηθεί.

«Δεν διστάζει να ρίξει δήμους και περιφέρειες σε ακυβερνησία, να τους κάνει ευάλωτους στις συναλλαγές και την διαφθορά» επισημαίνει χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως στον τομέα της αυτοδιοίκησης βασικός της στόχος είναι να δώσει «ρόλο» στους μειοψηφικούς συνδυασμούς που διαθέτει. Επίσης, τονίζει πως η κυβέρνηση φοβάται να δώσει ψήφο στους ομογενείς καθώς και ότι προσπαθεί να μεταθέσει το θέμα στις ελληνικές καλένδες.

Ο κ. Βορίδης αναφέρει ακόμη ότι το κλίμα πόλωσης που έχει επιλεγεί από το Μέγαρο Μαξίμου θα ενταθεί διότι «πλησιάζει η ώρα της λαϊκής ετυμηγορίας» εν τούτοις την τελική απάντηση θα την δώσει ο ίδιο ο λαός.

Τέλος σε ό,τι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών υπογραμμίζει με έμφαση πως τον Πρωθυπουργό θα τον συνοδεύει η εικόνα του δίπλα στον Ζάεφ την ώρα που σκοπιανός ομόλογός του μιλά για «Έλληνες και Μακεδόνες».

Συνέντευξη στον Τάσο Ευαγγελίου

- Κύριε Βορίδη, μετά την απλή αναλογική για τις εθνικές εκλογές η κυβέρνηση έφερε και την απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση. Πού αποσκοπεί με αυτές τις ενέργειες;

Στην ενίσχυση της παρουσίας της στον χώρο της αυτοδιοίκησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πήρε την Κυβέρνηση, αλλά όχι την αυτοδιοικητική εξουσία, για να παραφράσω κάποια. Άρα δεν έχει αυτοδιοικητικά στελέχη, δεν έχει παρέμβαση στον συγκεκριμένο χώρο. 

Προκειμένου να δώσει ρόλο στους ανύπαρκτους και μειοψηφικούς αυτοδιοικητικούς του, δεν διστάζει να ρίξει δήμους και περιφέρειες σε ακυβερνησία, να τους κάνει ευάλωτους στις συναλλαγές και την διαφθορά, να τους οδηγήσει στην παράλυση και την αναποτελεσματικότητα και όλα αυτά φυσικά εις βάρος των πολιτών.

Τους το λέει το σύνολο της αντιπολίτευσης, τους το λέει η συντριπτική πλειοψηφία της αυτοδιοίκησης, ακόμη και ο κυβερνητικός τους εταίρος αλλά αυτοί εκεί: προκειμένου να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη, ας χαθεί ο κόσμος.

- Ψήφος ομογενών: θα αποδεχθεί η Ν.Δ. τη δέσμευση Σκουρλέτη για κατάθεση τροπολογίας εντός του 2018;

Καλά, αστειότητες. Μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης, η Κυβέρνηση θυμήθηκε να φέρει τροπολογία για να φτιάξει μια επιτροπή που θα μελετήσει για τους επόμενους 6 μήνες πώς θα ψηφίσουν οι κάτοικοι εξωτερικού. Ποιον κοροϊδεύουν; Πάντως όχι εμάς. Αν ήθελαν να νομοθετήσουν σχετικά, μπορούσαν να το έχουν πράξει.

Λάβετε υπ/ όψιν σας και ότι η ΝΔ έχει καταθέσει δύο φορές σχετική πρόταση νόμου, το 2016 και το 2018, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει συζητηθεί στην Βουλή με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός από μόνο του δηλωτικό για τις πραγματικές προθέσεις τους.  

- Γιατί η κυβέρνηση δεν φέρνει τώρα την τροπολογία. Φοβάται κάτι;

Φυσικά. Την ψήφο των Ελλήνων κατοίκων του εξωτερικού. Ξέρει ότι οι Έλληνες αυτοί δεν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και επιλέγει να παραβιάζει τα συνταγματικά τους δικαιώματα για μικροπολιτικούς λόγους. Προσβάλλει κατάφωρα τους Έλληνες με μόνο κριτήριο το μικροκοκομματικό όφελος. Αυτό όμως είναι κάτι που πρέπει άμεσα να σταματήσει. Τα πολιτικά δικαιώματα των απανταχού Ελλήνων πρέπει να προστατευθούν.

- Ως προς το ζήτημα της κατάτμησης της Β/ Αθηνών και της περιφέρειας Αττικής, η Ν.Δ. δεν είναι αρνητική. Θα υπερψηφίσει τη σχετική τροπολογία ακόμη και αν δεν υλοποιηθεί από την πλευρά της κυβέρνησης το αίτημα για τη θέσπιση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού;

Κοιτάξτε, για εμάς ο εκλογικός νόμος, το εκλογικό σύστημα δεν αποτελεί αντικείμενο αποσπασματικών ρυθμίσεων. Χθες νομοθετούν την απλή αναλογική, σήμερα την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, αύριο την ψήφο των κατοίκων του εξωτερικού, μεθαύριο κάτι για την πολιτική χρηματοδότηση.

Δεν γίνεται έτσι, για αυτό και λέμε ότι όλα πρέπει να ψηφιστούν ενιαία. Είναι ευκαιρία τώρα. Ωστόσο, η τελική μας θέση ως προς το ζήτημα αυτό, θα παρουσιαστεί από τον Πρόεδρό μας κατά την διάρκεια της τοποθετήσεώς του στην ολομέλεια.

- Βρισκόμαστε σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. η κυβέρνηση έχει επιλέξει υψηλούς τόνους. Θεωρείτε ότι το κλίμα πόλωσης και ο διχαστικός λόγος θα ενταθεί περαιτέρω μέχρι την ημέρα των εκλογών, όποτε και αν αυτές γίνουν;

Είναι μία κυβέρνηση διάψευσης προσδοκιών, εξαπατήσεων και αυταπατών, ανικανότητας και αποτυχιών. Είναι η Κυβέρνηση των αχρείαστων μνημονίων, των capital controls, των δεκάδων νεκρών της Μάντρας, της υπερφορολόγησης, του τσακίσματος της μεσαίας τάξης, της ανομίας, της αποφυλακίσεως του δολοφόνου της Δώρας, των νόμων Κοντονή και Παρασκευόπουλου, του άβατου των Εξαρχείων και του Ζεφυρίου, της εκχώρησης της «Μακεδονικης» εθνικότητας, γλώσσας και ταυτότητας. 

Ταυτόχρονα είναι η Κυβέρνηση με υπουργούς, έστω πρωτοδίκως, καταδικασμένους συκοφάντες, είναι η κυβέρνηση των σκευωριών, της λάσπης και των συκοφαντιών. Αυτή η Κυβέρνηση, τώρα που πλησιάζει η ώρα της κρίσης, της λαϊκής ετυμηγορίας, τι λύση έχει: την ένταση της σπίλωσης και της συκοφαντίας, του διχασμού και της πόλωσης. Όμως θα ηττηθούν και θα τους επιμετρηθούν τα επιτίμια της συμπεριφοράς τους, πρωτίστως και κυρίως από τον ίδιο τον ελληνικό λαό.

- Η συμφωνία των Πρεσπών έχει πλήξει ανεπανόρθωτα τη συγκυβέρνηση;  Μπορούν να συνεχίσουν μέχρι τις εκλογές χωρίς προβλήματα;

 Προφανώς τους έχει πλήξει και προφανώς μπορούν να συνεχίσουν. Το έλασσον όμως είναι αυτό. Αυτή είναι η πολιτική επίπτωση της τεράστιας εθνικής ζημιάς που έχουν προκαλέσει.

Αυτό που για πάντα θα συνοδεύει τον Τσίπρα, αυτό που έχει χαραχτεί ανεξίτηλα στην μνήμη των Ελλήνων είναι η στιγμή που ο Σκοπιανός Πρωθυπουργος προσφωνεί «Έλληνες και Μακεδόνες» και ο παριστάμενος Έλληνας Πρωθυπουργός, ο Τσίπρας ο Ολίγιστος, χασκογελάει. Αυτή η εικόνα είναι όλη του η Πρωθυπουργική θητεία και θα συνοδεύει τον ίδιο και σύμπασα την αριστερά για πάντα.