Μα πού βρίσκεται ο Μανώλης Πετσίτης;

Μα πού βρίσκεται ο Μανώλης Πετσίτης;

Της Κατερίνας Οικονομάκου

Πάνε τώρα τέσσερις ή πέντε μέρες, χάνω το λογαριασμό, κι ο θόρυβος από τις αποκαλύψεις γύρω από την εντυπωσιακά επιτυχημένη επαγγελματική πορεία του, δεν λέει να κοπάσει. Αντιθέτως, κάθε μέρα όλο και μια νέα πληροφορία έρχεται στο φως, για να προστεθεί στα κομμάτια ενός παζλ που μόνο πληκτικό δεν το λες. Κι όμως, ο ίδιος ο πρωταγωνιστής παραμένει άφαντος.

Μέχρι και τη σελίδα του facebook έκλεισε. Πάω στοίχημα ότι θα έχει κλειδαμπαρώσει την έπαυλη, θα έχει καλύψει με σκέπαστρο την πισίνα και θα κάθεται κλεισμένος στον καναπέ του σαλονιού να κοιτάζει τις φλόγες καθώς σιγοκαίουν στο τζάκι του. Είναι μοναχικά στην κορυφή. Το τίμημα της επιτυχίας του πληρώνει τώρα ο Μανώλης Πετσίτης, αυτός ο άνθρωπος που ενσαρκώνει το απόλυτο success story, εφόσον κατάφερε να εκτοξεύσει το ετήσιο εισόδημα του από τα 5.000 στα 200.000 ευρώ, κι από σερβιτόρος να εξελιχθεί σε σύμβουλο πέντε, ταυτόχρονα, επιχειρήσεων.

Για την ώρα, μόνο σε υποθέσεις και εικασίες μπορεί κανείς να καταφύγει σχετικά με τις τόσο πολύτιμες υπηρεσίες που προφανώς πρόσφερε ο κ.Πετσίτης σε τέτοια ευρεία γκάμα ισχυρών παραγόντων. Ο παιδικός, πιστός φίλος του Νίκου Παππά και μέλος του πολύ στενού κύκλου του Αλέξη Τσίπρα, όπως σήμερα γνωρίζουμε, αμοιβόταν με δεκάδες χιλιάδες ευρώ από την ELFE του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και μπαινόβγαινε στα γραφεία της ΔΕΠΑ ως «εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου», σύμφωνα με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ Θοδωρή Κιτσάκο.

Κι όμως, ο υπουργός Ενέργειας δηλώνει ότι δεν τον «έχω δει ποτέ μου, δεν με ενδιαφέρει η υπόθεση Πετσίτη». Πού ζούσε τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος Σταθάκης; Από την άλλη, είναι γνωστό ότι ο υπουργός έχει μια έφεση στο μπλαζέ και την περιφρόνηση προς τους πληβείους. Ίσως σνομπάρει τον σκληρά εργαζόμενο, αυτοδημιούργητο κ.Πετσίτη, γέννημα θρέμμα της Καισαριανής.

Θα περίμενε, όμως, κανείς μια υπερασπιστική φωνή από στελέχη με δηλωμένη ταξική ευαισθησία όπως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ή ακόμη περισσότερο ο Νίκος Παππάς και ο Αλέξης Τσίπρας. Ειδικά τη στιγμή που, όπως είπε στο (τόσο βολικά επιλεγμένο) stokokkino.gr ο κ.Παππάς, ο Μανώλης Πετσίτης όχι μόνο ήταν φίλος και συμμαθητής του, αλλά του έκανε και εθελοντικά τον οδηγό (!) Για να το σκεφτούμε: Εθελοντής οδηγός του υπουργού, λοιπόν.

Πιο πολύ σε απλήρωτο υπηρέτη μου κάνει, αλλά αν κρίνω από την μετέπειτα εξέλιξη του κ.Πετσίτη το θεωρώ μάλλον απίθανο. Και τώρα ο υπουργός λέει “ας απαντήσει μόνος του ο κ.Πετσίτης για την πορεία του”. Ε, ναι, λοιπόν, ας δοκιμάσει να απαντήσει, ο δρόμος είναι ανοιχτός. Εφόσον δεν απαντούν οι εκλεγμένοι μας εκπρόσωποι που έχουν καθήκον να λογοδοτούν, ας αρχίσουν να απαντούν οι κολλητοί τους.