Μα είναι δυνατόν να φοβάστε τον ΣΥΡΙΖΑ;

Μα είναι δυνατόν να φοβάστε τον ΣΥΡΙΖΑ;

Της Βίβιαν Ευθυμιοπούλου

Το χαρακτηρισμό «στελέχη με ψυχή καρδερίνας» που συνήθιζε να αποδίδει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε ορισμένους στη Νέα Δημοκρατία τον θυμίζει συχνά στα άρθρα του τελευταίως ο Αλέξης Παπαχελάς.

Θα το υιοθετήσουμε κι εμείς αλλά μόνο ως κομψή ρητορική αποστροφή. Στην πραγματικότητα θα θέλαμε πολύ να βάλουμε τις φωνές σε όποιον κλαψουρίζει για το πόσο επικίνδυνος παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το 31,5% των εκλογών. Τίποτα πιο ανακριβές και ανυπόστατο.

Καταρχάς η Νέα Δημοκρατία έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η διαδικασία της νομοθέτησης των μέτρων δεν επηρεάζεται από κανέναν. Το πιο σημαντικό είναι ότι αντίθετα από τον ΣΥΡΙΖΑ που ψήφιζε νόμους και μέτρα που δεν πίστευε, η ΝΔ έρχεται να νομοθετήσει τον πυρήνα της ιδεολογίας της. Οι θέσεις κλειδιά του κράτους οι οποίες εγγυώνται την εφαρμογή των νόμων θα καλυφθούν με προσοχή οπότε, στο κρίσιμο επίπεδο της νομοθεσίας αλλά και της εφαρμογής των νόμων η ΝΔ έχει να φοβηθεί μόνο τον… εαυτό της.

Ξεχνούν κάποιοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε. Και όχι απλώς κυβέρνησε αλλά εξήντλησε την τετραετία. Έχει δείξει δείγματα γραφής σε όλα τα επίπεδα. Το περίφημο ηθικό του πλεονέκτημα έχει εξανεμιστεί προ πολλού, οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι ένα κόμμα εξουσίας που βρέθηκε στην αντιπολίτευση.

Οι δρόμοι και οι πλατείες της χώρας δεν θα μείνουν πλέον αφύλακτα. Το κράτος δεν πρόκειται να κάθεται να καμαρώνει μπάχαλους να σπάνε και να καίνε την πόλη. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης εγγυάται ότι γνωρίζει τη διάκριση μεταξύ καταστολής και ασφάλειας, μπάχαλων και πολιτών- διαδηλωτών που ασκούν το δικαίωμά τους στη διαμαρτυρία οπότε, ούτε σ'αυτό το επίπεδο πρέπει να υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Εξάλλου ποιοι θα βρεθούν να ακολουθήσουν τον κ.Τσίπρα στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι; Αυτοί που ο κ.Τσίπρας έβαλε να χορέψουν τσάμικα στο Σύνταγμα και να πανηγυρίσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για να τους γυρίσει προκλητικά την πλάτη; Το λαϊκό του έρεισμα το έδειξε την προεκλογική περίοδο όταν μίλαγε σε άδειες πλατείες και μπροστά από κενά καθίσματα.

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας λοιπόν και μάλιστα θα το αντιστρέφαμε: ας προσέχουν πολύ όσοι διασπείρουν τέτοιες φοβίες και ανησυχίες. Συχνά η φοβία επιστρέφει ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία.