Δεν θα επιτρέψουμε να συνδιαμορφώσουν εκλογικά αποτελέσματα οι «ελληνοποιήσεις»

Δεν θα επιτρέψουμε να συνδιαμορφώσουν εκλογικά αποτελέσματα οι «ελληνοποιήσεις»

Σαφές μήνυμα στην Κυβέρνηση στέλνει ο βουλευτής της Ν.Δ., Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ο οποίος δηλώνει στο liberal.gr ότι το θέμα της απόδοσης ιθαγένειας παρακολουθείται λόγω της αθρόας αύξησης ελληνοποιήσεων που παρατηρείται τα τρία τελευταία χρόνια. Κάνει λόγο για αύξηση έως 136% στους ετήσιους ρυθμούς και υπογραμμίζει πως σε καμία περίπτωση δεν θα επιτραπεί να υπάρξει συνδιαμόρφωση της βούλησης του ελληνικού λαού και των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Με αφορμή το νόμο του ΥΠΕΣ κάνει λόγο για προσπάθεια που έχει σκοπό «την αθρόα «ελληνοποίηση» μεταναστών, μέσω της αξιοποίησης του ευέλικτου θεσμικού πλαισίου» και επισημαίνει πως ήδη τα  που ψήφισε πρόσφατα  η Κυβέρνηση, προς αυτήν την κατεύθυνση τα «τα τελευταία τρία έτη καταγράφεται κατακόρυφη αύξηση στην έγκριση αιτήσεων για την απόδοση ιθαγένειας, η οποία αγγίζει το 136,9%».

«Έτσι» συνεχίζει «από περίπου τις 16.000 ελληνοποιήσεις, φθάσαμε σήμερα να αγγίζουμε τις 35.000 ανά έτος!».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης σε ότι αφορά την κατάσταση στο πολιτικό σκηνικό πως ο Αλ. Τσίπρας έχει ουσιαστικά ανοίξει… «ορφανοτροφείο» προσθέτοντας πως ουσιαστικά «μετά τα «ορφανά» του Άκη, μάζεψε τα «ορφανά» του Σημίτη, του ΓΑΠ και πιο πριν του Πάνου Καμμένου».

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει οι κοινωνικές συμμαχίες δεν «χτίζονται» σε μεμονωμένα πρόσωπα και βεβιασμένες ευκαιριακού τύπου μεταγραφές τονίζοντας πως «η περίπτωση της κυρίας Λοϊζου είναι εδώ για του το υπενθυμίζει»

Τέλος αναφορικά με το προσφυγικό υπογραμμίζει με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο ότι «Είναι καιρός να μπει ένα τέλος στις επικρίσεις του διεθνούς τύπου και να σταματήσει η διεθνής «κατρακύλα» της αξιοπιστίας της χώρας μας γύρω από αυτό το ζήτημα».

Συνέντευξη στον Αλέξανδρο Διαμάντη

-Η κυβέρνηση επιμένει στην παροχολογία, ενώ συνεχίζει απρόσκοπτα τις (προεκλογικές) προσλήψεις. Αυτό μπορεί να έχει επιφέρει την εκλογική ανάκαμψη που ψάχνει;

O Πρωθυπουργός πρέπει να αντιληφθεί ότι το «Τσίπρα δώστα όλα» δεν πρόκειται να τον οδηγήσει πουθενά. Όσες προσλήψεις και να κάνει, όσες παροχές και να εξαγγείλει, δεν πρόκειται να «χρυσώσει το χάπι» σε μια κοινωνία που για τέσσερα χρόνια λεηλάτησε όχι μόνο το υστέρημά της, αλλά και τις ίδιες τις προσδοκίες της.

Ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει ότι δεν ξεχνά. Οι πολίτες ξέρουν και να αξιολογούν και να αντιλαμβάνονται τον τυχοδιωκτισμό και την υστεροβουλία που υποκρύπτουν αυτές οι ενέργειες. Εκείνο που αναζητούν περισσότερο σήμερα είναι η αλήθεια και η υπευθυνότητα. Η κοινωνία μας έχει ανάγκη από πολιτικούς που πολιτεύονται με ορίζοντα τις επόμενες γενεές και όχι τις επόμενες εκλογές.

-Ήσασταν από τους πρώτους που μιλήσατε για τις αθρόες ελληνοποιήσεις, αποκαλύπτοντας τα στοιχεία της Διεύθυνσης Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών. Πριν από λίγες μέρες η κυβέρνηση έφερε νομοσχέδιο στη Βουλή, που δίνει ιθαγένεια και σε ανθρώπους που έχουν αποβιώσει. Θεωρείτε ότι η σπουδή της κυβέρνηση δείχνει… εκλογές;

Ο Πρωθυπουργός το τελευταίο διάστημα έχει αποκτήσει τη συνήθεια να εισάγει ρουσφετολογικές διατάξεις στη Βουλή των Ελλήνων, κάνοντας κάθε φορά χρήση της ψήφου των πρόθυμων βουλευτών του. Αντίστοιχη μέθοδος της θεσμικής εκτροπής που είχε στόχο τη «Συριζοποίηση» Βουλευτών, φαίνεται πως ακολουθείται - αυτή τη φορά- με απώτερο σκοπό την αθρόα «ελληνοποίηση» μεταναστών, μέσω της αξιοποίησης του ευέλικτου θεσμικού πλαισίου που ψήφισε πρόσφατα η Κυβέρνηση, προς αυτήν την κατεύθυνση.

Το Νοέμβριο του περασμένου έτους, με σχετική Ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή, ανέδειξα τη δραματική αύξηση στις «ελληνοποιήσεις» μεταναστών που παρατηρείται στη χώρα. Κατέθεσα, μάλιστα, επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με τα οποία τα τελευταία τρία έτη καταγράφεται κατακόρυφη αύξηση στην έγκριση αιτήσεων για την απόδοση ιθαγένειας, η οποία αγγίζει το 136,9%.

Έτσι, από περίπου τις 16.000 ελληνοποιήσεις, φθάσαμε σήμερα να αγγίζουμε τις 35.000 ανά έτος! Γι αυτό και μέσα από την ιστοσελίδα σας, ξεκαθαρίζω κάτι: Εμείς θα συνεχίζουμε να παρακολουθούμε το θέμα. Δεν πρόκειται, σε καμία περίπτωση, να επιτρέψουμε οι ελληνοποιήσεις αυτές να συνδιαμορφώσουν την έκφραση της βούλησης του λαού και το εκλογικό αποτέλεσμα, πολλώ δε μάλλον να τα καθορίσουν.

-Ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει σε «μεταγραφές» τύπου Τόλκα και Μωραΐτη για να διεμβολίσει την κεντροαριστερά. Την ίδια ώρα τοποθετεί στα ψηφοδέλτια την Μυρσίνη Λοϊζου ενώ φέρνει τροπολογία για τα μάτια της  Έλενας Κουντουρά. Ο στόχος του είναι προφανώς να αλιεύσει ψήφους από παντού, όμως πώς συμβιβάζεται πολιτικά αυτό το «πάντρεμα»;  

Ο κ. Τσίπρας αντί ανανέωσης, άνοιξε «ορφανοτροφείο». Μετά τα «ορφανά» του Άκη, μάζεψε τα «ορφανά» του Σημίτη, του ΓΑΠ και πιο πριν του Πάνου Καμμένου. «Χρησιμοποιεί», έτσι, «μετανοημένους» πολιτικούς που ανακάλυψαν ξαφνικά την αλήθεια στο πρόσωπό του, παρότι για χρόνια τον κατηγορούσαν!

Ο Πρωθυπουργός συνεχίζει να αγνοεί, όμως, ότι οι πλατιές κοινωνικές συμμαχίες θεμελιώνονται κυρίως σε ιδέες και σε προγραμματικό λόγο. Η περίπτωση της κυρίας Λοϊζου είναι εδώ για του υπενθυμίζει ότι οι εκάστοτε διευρύνσεις δε «χτίζονται» ποτέ πάνω σε μεμονωμένα πρόσωπα και σε βεβιασμένες και ευκαιριακού τύπου μεταγραφές.

-Πριν από λίγες μέρες στη Βουλή σε ερώτησή σας ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δ. Βίτσας υποσχέθηκε ξανά ότι θα κλείσει το hotspot της Σάμου. Πρόκειται για ανικανότητα της κυβέρνηση να διαχειριστεί την κατάσταση ή μήπως για συνειδητή επιλογή;

Το θέμα του hotspot της Σάμου το παρακολουθώ πολύ στενά. Έχω επισκεφθεί το χώρο επτά φορές. Ποτέ δεν έχω πάρει ξεκάθαρη απάντηση για το πώς λειτουργούν οι υπηρεσίες ασύλου μέσα στο hotspot και, μάλιστα, στην τελευταία δεν μου απάντησαν καν στην ερώτηση για το πόσες αιτήσεις είχαν επεξεργαστεί την προηγούμενη ημέρα. Σε αυτά, σας προσθέτω ότι από τον Οκτώβριο του 2018, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει απαιτήσει να κλείσει, καθώς δεν πληροί τις υγειονομικές προϋποθέσεις για να λειτουργεί, διαμορφώνοντας μια υγειονομική βόμβα λίγο έξω από το Βαθύ και δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην τοπική κοινωνία. Την ίδια στιγμή ο Προϊστάμενος του κάντρου υποδοχής βρίσκεται στην Αθήνα και όχι στο νησί!

Οι υποσχέσεις του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής , επομένως, δεν γίνονται πιστευτές από κανέναν πλέον. Την ίδια ώρα η χώρα μας συνεχίζει επικρίνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ολιγωρία και την αδιαφορία που επιδεικνύει στη διαχείριση του προβλήματος. Και όλα αυτά, παρά τη σημαντική χρηματοδότηση, παρά τις υφιστάμενες συμφωνίες με την Τουρκία και τις σημαντικά μειωμένες ροές τα τελευταία χρόνια. Ένα είναι το σίγουρο: Η αποσυμφόρηση του ανατολικού Αιγαίου, θα έρθει με την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία.

-Ασκείτε σαν ΝΔ σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το προσφυγικό. Ποιές οι διαφορές της ΝΔ στην μεταναστευτική πολιτική της χώρας; 

Πρώτον, για εμάς τα σύνορα της πατρίδος δεν είναι ανοιχτά και προσπελάσιμα για τον κάθε παράνομο μετανάστη. Για αυτό και οφείλουν να φυλάσσονται. Δεύτερον, για εμάς, άλλο πρόσφυγας και άλλο παράνομος μετανάστης. Διαφορά που η απερχόμενη Κυβέρνηση επιμένει να μην αντιλαμβάνεται. Εμείς θεωρούμε ότι οι μετανάστες που εισέρχονται παράνομα -επειδή, ακριβώς, έχουν παραβιάσει διεθνείς συνθήκες- οφείλουν να κρατούνται και να επιστρέφονται άμεσα στην Τουρκία, όπως προβλέπει η Κοινή Δήλωση της Ευρώπης με την γείτονα χώρα.

Και, για να γίνει αυτό χρειάζεται, τρίτον, να επιταχυνθούν όλες οι διαδικασίες διαχωρισμού μεταξύ τους, ενέργεια στην οποία η Κυβέρνηση, παρά τις διαρκείς μας επισημάνσεις, αρνείται να προχωρήσει. Θα σας πω χαρακτηριστικά ότι, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της Die Welt, το 2018 μόνο 322 άτομα -δηλαδή μόλις το 1% όσον μπήκαν στην Ελλάδα- επέστρεψαν και πάλι την Τουρκία!

Και, βέβαια, τέταρτον, στέκομαι ιδιαίτερα στο ζήτημα της διαφάνειας στην αξιοποίησης των χρημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι καιρός να μπει ένα τέλος στις επικρίσεις του διεθνούς τύπου και να σταματήσει η διεθνής «κατρακύλα» της αξιοπιστίας της χώρας μας γύρω από αυτό το ζήτημα.