«Λίγο ψευτράκος, λίγο πονηρούλης» και αεί τακτικιστής

Από τη μια πλευρά είναι οι αριστεροί ψηφοφόροι που αισθάνθηκαν προδοσία όταν ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός, αντί να σκίσει τα μνημόνια όπως έταζε τον Ιανουάριο του 2015, έφτιαξε λίγους μήνες αργότερα το δικό του μνημόνιο διαγράφοντας το «περήφανο ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος.

Κάποιοι συγχώρεσαν και ξέχασαν την προδοσία αποδεχόμενοι το επιχείρημα περί «αυταπάτης», οι περισσότεροι εγκατέλειψαν τον ΣΥΡΙΖΑ και έκαναν άλλες πολιτικές επιλογές.

Αυτοί που δεν μπορούν ακόμη και σήμερα να μεταβολίσουν την προδοσία και τη χρησιμοθηρική πολιτική περσόνα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι πρώην σύντροφοι όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Γιάνης Βαρουφάκης ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο τελευταίος – ετοιμάζει και βιβλίο με τίτλο « Η μεγάλη προδοσία» - στον ιστότοπό του «Iskra» απαντώντας σε σχόλια ότι μπορούσε να ανατρέψει τον Τσίπρα για να μην υπογραφεί το τρίτο μνημόνιο, κάνει μια ενδιαφέρουσα προσωπική καταγραφή για τα όσα συνέβησαν τον Αύγουστο του 2015. 

Η εξιστόρηση Λαφαζάνη, εμφανίζει τον τότε πρωθυπουργό να έχει δεσμευτεί και να έχει συμφωνήσει για συγκυβέρνηση με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου. Αλλά στη συνέχεια σε «συμπαιγνία» με τον τότε ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο να οδηγεί τελικά τη χώρα σε εκλογές εξπρές τον Σεπτέμβριο του 2015. 

Ανεξαρτήτως ποιο είναι το κίνητρό του «προδομένου συντρόφου», το άρθρο του ρίχνει ξανά τον προβολέα στα γεγονότα και στους πρωταγωνιστές του 2015. Οι αρχηγοί της ΝΔ του ΚΙΝΑΛ και του Ποταμιού που υποχρεώθηκαν τότε να στέρξουν προς διάσωση της χώρας και εξ ανάγκης να διασώσουν πολιτικά και τον Αλέξη Τσίπρα, δεν έχουν παραδεχθεί ευθαρσώς και δημοσίως ότι εξαπατήθηκαν και υποχρεώθηκαν να πάνε στις κάλπες όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανανέωσε τους «όρκους» με τον Π. Καμμένο και τους ΑΝΕΛ. Υπάρχουν όμως πρόχειρα δυο e-mail και μια δήλωση που συνηγορούν στην εκδοχή της ιστορίας Λαφαζάνη.

Το πρώτο mail είχε σταλεί μαύρα μεσάνυχτα από τον τότε ΠτΔ Πρ. Παυλόπουλο στον Βαγγ. Μεϊμαράκη για να του αναθέσει τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Στο απαντητικό του mail ο Β, Μεϊμαράκης κάρφωνε τον ΠτΔ ότι δε γίνεται να δίνεται εντολή με αυτό τον τρόπο προαναγγέλλοντας ότι θα τον επισκεφτεί στο Προεδρικό το πρωί!

«Σας ενημερώνω ότι θα τιμήσω την από το Σύνταγμα εντολή διακρίβωσης δυνατότητας σχηματισμού κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής και θα σας επισκεφθώ αύριο για να παραλάβω την εντολή, η οποία, βάσει του Συντάγματος, δεν προβλέπεται να ανατίθεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου» έγραφε στον Προκόπη Παυλόπουλο ο κ. Μεϊμαράκης.­­­­ Ευκρινής αποτύπωση των γεγονότων από πλευράς Μεϊμαράκη και τα όσα είχε πει σε συνέντευξή του μετά το διάγγελμα Τσίπρα με το οποίο άνοιξε η αυλαία των εκλογών: «λίγο ψευτράκος, λίγο πονηρούλης, τακτικιστής».