Πολιτικό κατάστημα φθηνών ειδών κιγκαλερίας ο ΣΥΡΙΖΑ 

Πολιτικό κατάστημα φθηνών ειδών κιγκαλερίας ο ΣΥΡΙΖΑ 

Με «πολιτικό κατάστημα ειδών κιγκαλερίας»,από αυτά που παίρνουμε «φθηνά» υλικά γιατί δεν μπορούμε να πλησιάσουμε τα ακριβά, παρομοιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ η Λιάνα Κανέλλη. Η βουλευτής του ΚΚΕ εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας, «με νύχια και με δόντια», θα προσπαθήσει να γλιτώσει από τον Καμμένο και να παραμείνει στην εξουσία ως τον Σεπτέμβριο, ώστε να κερδίσει πολιτικό χρόνο «αξιοπρεπούς διαβίωσης». «Δεν μιλάω για πολιτική επιβίωση» - τονίζει – «η Ιστορία είναι πολλές φορές αμείλικτη, ειδικά όταν αποφασίζει να καθίσει αυτούς που την χρησιμοποίησαν στο σκαμνί».

Συνέντευξη στην Αλίκη Χατζή

- Τι κάνουμε, λοιπόν; Βγήκαμε από τα μνημόνια, βγήκαμε στις αγορές, επικυρώσαμε την Συμφωνία των Πρεσπών, τώρα τι γίνεται;

- Τώρα πρέπει να τα βγάλουμε πέρα με το ακριβό τίμημα. Κάθε κίνηση θα είναι… τριπλοπληρωμένη! Τρία τα μνημόνια, με καπέλο ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν αναφέρομαι στο καπέλο που φόραγε ο κ. Κοτζιάς στις Πρέσπες, αλλά στο βαρύτατο τίμημα που πρέπει να πληρώσουμε για να διατηρηθεί ως επωφελές κάτι βαρύτατα αντιλαϊκό. Κυρίως, όμως, και πρωτίστως, Νατοϊκό (στην τελευταία έκθεση των Αμερικάνων έχει αποκαλυφθεί ότι θα πέσουνε χρήματα σε ΜΚΟ και σε media για μία εκστρατεία). Εκτός κι αν δεν ακούσατε ανάμεσα σε αφρίζουσες γκαζόζες μετακινήσεων τον κ. Δραγασάκη να απειλεί με νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στις πλάτες μας. Ένα ακόμα άλλοθι για να εξανεμισθεί ο κατώτατος μισθός.

- Αυτός που αυξήθηκε;

«Για τα μάτια του κόσμου», το ξέρετε; Είναι σαν το τάχα μου δήθεν «προοδευτικό μέτωπο» , το «αντι – ακροδεξιό», που επίσης ad hoc τώρα, δημιουργείται με ό, τι έχει περισσέψει από τα υλικά κατεστραμμένων οικοδομών.

- Διαλύθηκαν κόμματα για να πάρουν αυτά τα υλικά…

- Μα ναι! Η νοοτροπία του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε από τις «συνιστώσες» για να αποδειχθεί πολιτικό κατάστημα ειδών κιγκαλερίας. Εκεί που πας και βρίσκεις φθηνή σιδεριά από γκρεμισμένο μπαλκόνι. Φθηνό παραθυρόφυλλο γιατί δεν μπορείς να πάρεις το ακριβό. Και λέω «φθηνό» με την ακριβέστατη έννοια του όρου: Αυτό που στην πολιτική αγορά κινείται με την υπεραξία Θεοχαρόπουλου!

- Αυτό το «υλικό», όπως είπε ο πρωθυπουργός ακόμη και στον Μακρόν, είναι «αντιδεξιό» , εκφράζει τους «σκεπτόμενους πολίτες». Η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι «ακροδεξιοί», φαντάζομαι κι εσείς, το ΚΚΕ.

Αν το σκεφτείτε καλά θα διαπιστώσετε το διαβολικά καλό «Τραμποειδές» εγχείρημα να παρουσιαστεί ένα μέτωπο ως «αντι – ακροδεξιό», το οποίο ωφελεί την άκρα δεξιά. Την φέρνει στην επιφάνεια και μάλιστα με πολύ επικίνδυνο τρόπο. Πρώτα απ΄ όλα της δίνει το δικαίωμα να κυκλοφορεί πουλώντας εκφυλισμένο πατριωτισμό. Έπειτα προβάλλει πρόσωπα πολύ γνωστής αρνητικής προϊστορίας (για να μείνω μέχρι εκεί) γιατί χρειάζεται κατάλληλους σκύλους για γάβγισμα για να μπορεί να δικαιολογεί την υποχωρητική του στάση, κυρίως παραλλακτική των αρχικών του υποσχέσεων. Και το χειρότερο, όλα τα παραπάνω τα προκαλεί, επιδιώκοντας μία ιδεολογική και πολιτική θολούρα, όπου κάθε σημαία σε κάθε μπαλκόνι θα αλλάζει χρώματα και θα πληρώνει…δεν θα πληγώνει, όπως λέει και το τραγούδι.

- Μιλάτε για διχασμό;

Είναι ένας διχασμός που δεν έχει ταξικό πρόσημο. Πάμε σ΄ έναν διχασμό εκλεκτών επιλογών του λανθασμένου αλάνθαστου, Πάπα Τσίπρα!

- Δέχεστε την διαχωριστική γραμμή «δεξιά – αριστερά» όπως την εμφανίζει η κυβέρνηση;

Ακούστε! Όταν παίρνεις το ΕΑΜ λες κι είναι τριαντάφυλλο που θα το πας στην Καισαριανή να το εναποθέσεις για λόγους εντυπώσεων, και όταν παίρνεις το ΚΚΕ με την βασική αντι Νατοϊκή του στάση, να το βάλεις στον ίδιο κορβανά με τους υπόλοιπους, τότε φτιάχνεις ψευδοαγανακτισμένους σε ψευδοπλατείες ,με ψευδοσυμμαχίες, άρα και με ψευδοϊδεολογίες.

- Ο Αλέξης Τσίπρας τώρα δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Κεντροαριστερά, όχι Αριστερά

Ο κ. Τσίπρας μπορεί να δηλώνει ό, τι θέλει, αυτό που δεν μπορεί να κάνει είναι να υποχρεώνει τους άλλους να δηλώνουν οπαδοί του.

- Θα πάει σε πρόωρες εκλογές, τι λέτε;

Θεωρώ ότι τις εκλογές θα τις σύρει ,με «νύχια και με δόντια» ως τον Σεπτέμβριο. Χρειάζεται πολιτικό χρόνο αξιοπρεπούς διαβίωσης - Καμμένου επιτρέποντος! Δεν μιλάω για πολιτική επιβίωση. Η Ιστορία είναι πολλές φορές αμείλικτη, ειδικά όταν αποφασίζει να καθίσει αυτούς που την χρησιμοποίησαν στο σκαμνί! Είναι το μόνο «σκαμνί»που φοβάται κάποιος, ειδικά όταν θεωρείται νέος ως «ελπίδα που έρχεται» και φεύγει, ή πρόκειται να φύγει, πριν γεράσει και σαν την πιο γερασμένη ελπίδα! Κι αν είναι «γερασμένη» η ελπίδα, πάει στο κόρακα…κανένας δεν μπορεί να στερήσει από τους ανθρώπους ακόμη και στα γεράματα την ελπίδα να πεθάνουν με αξιοπρέπεια. Όταν όμως είναι ξεπουλημένη η ελπίδα, τότε … αποσιωπητικά!