Λεπτομέρειες μικρής σημασίας…

Πέμπτη 07 Ιουλίου 2016, 10:53
-A +A
Λεπτομέρειες μικρής σημασίας…

Υπάρχουν κάποια γεγονότα που αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση περίπου σαν λεπτομέρειες μικρής σημασίας. Μπορεί από τα γεγονότα αυτά να προκαλούνται μέχρι και απώλειες ανθρώπινων ζωών, αλλά προφανώς θεωρεί, ότι γι’ αυτό ευθύνονται τα ίδια τα γεγονότα και όχι η ίδια.

Χθες, δημοσιοποιήθηκαν από τους εργαζόμενους στο Αττικό νοσοκομείο μερικές εικόνες από την γενική εφημερία που είχε. Οι διάδρομοι, ήταν γεμάτοι με ράντζα, ξεπερνούσαν τα 140, οι ασθενείς σε οριακή κατάσταση και επικίνδυνη. Προχθές, η ΠΟΕΔΗΝ παρέθεσε μερικά ανατριχιαστικά στοιχεία. Κατήγγειλε πως άνθρωποι θυσιάζονται, αφού παραμένουν κλειστές 220 έτοιμες κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ τα χειρουργικά τραπέζια κλείνουν το ένα μετά το άλλο λόγω έλλειψης προσωπικού αλλά και χειρουργικών υλικών.

Στα γεγονότα αυτά... μικρής σημασίας, μπορούν να προστεθούν δεκάδες ακόμα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες. Στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, η απουσία αναισθησιολόγου ακυρώνει δεκάδες προγραμματισμένα χειρουργεία για μικρά παιδιά. Οι καρκινοπαθείς που έχουν ανάγκη από ακτινοθεραπείες πρέπει να περιμένουν αρκετούς μήνες, σε μερικές περιπτώσεις και έξι!

Οι αιτίες για αυτά και δεκάδες ακόμα ανάλογα περιστατικά, βρίσκονται σε μια φράση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακού: Για το 2016, έχει προγραμματιστεί τα δημόσια νοσοκομεία να πάρουν κρατική χρηματοδότηση 1 δισ. 150 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, χρωστάνε στους προμηθευτές 1.δισ. 300 εκατ. ευρώ. Έως τώρα, τα δημόσια νοσοκομεία έχουν πάρει 200 εκατ. ευρώ!

Ο υπουργός Υγείας, υπόσχεται επανεκκίνηση του ΕΣΥ. Ωραία κουβέντα. Βρίσκονται ωστόσο περίπου ενάμιση χρόνο στην εξουσία. Η επανεκκίνηση καθυστερεί επικίνδυνα. Ζωές κινδυνεύουν ή χάνονται. Και τα γεγονότα αυτά εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται σαν λεπτομέρειες μικρής σημασίας…

Γιάννης Παντελάκης

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα