Κυρ Αλέξη, όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια…

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018, 11:02 - Τελευταία ενημέρωση: 17:22
-A +A
Κυρ Αλέξη, όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια…

Του Θόδωρου Σκυλακάκη*

Δεν τον πολυαπασχολούν οι αγορές μας είπε ο Κυρ Αλέξης στη Θεσσαλονίκη. Και μας θύμισε τον μύθο του Αισώπου που μαθαίναμε παιδιά, με την αλεπού, την κυρά Μαριγώ, που πεινούσε πολύ και μόλις είδε κάτι ωραία τσαμπιά σταφύλια που κρέμονταν από μια κληματαριά, θέλησε να τα φάει, αλλά δεν μπορούσε να τα φτάσει. Οπότε, φεύγοντας, μονολόγησε: «Μπα, αγουρίδες είναι».

Έτσι και για τον κυρ Αλέξη τα χυμώδη σταφύλια των αγορών, που όλες οι χώρες του κόσμου απολαμβάνουν, εκτός από κάτι αγαπημένες του Βενεζουέλες και Αργεντινές κλπ. έγιναν έξαφνα αγουρίδες. Έχουμε το μαξιλάρι συμπλήρωσε και δεν τις έχουμε ανάγκη. Μα το μαξιλάρι κυρ Αλέξη είναι δανεικά από τους δανειστές, που στο έδωσαν για να βγεις στις αγορές όχι για να το φας. Γιατί μόλις θα αρχίσει να φαγώνεται -από δική σου αδυναμία- οι αγορές, που όπως κάθε θηρευτής οσμίζονται το φόβο, θα το καταλάβουν και σύντομα δεν μπορείς να φτάσεις τα σταφύλια τους ούτε με σκάλα. Και τότε δεν θα έχει αγουρίδα, θα έχει χρεοκοπία ή στην καλύτερη περίπτωση νέο ακόμα χειρότερο μνημόνιο, από το έμμεσο μνημόνιο χρέους που έχεις υπογράψει.

Θα μου πείτε, τι τον νοιάζει τον κυρ Αλέξη; Μήπως θα είναι αυτός πρωθυπουργός; Αυτό όντως ισχύει, υπάρχει όμως και κάτι άλλο. Ο κυρ Αλέξης και ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι αντλούν μια ανώμαλη ικανοποίηση από την εξάρτησή τους από τους δανειστές. Γιατί από πεποίθηση, ιδεολογία, αλλά και λόγω άγνοιας, ανικανότητας και ταξικού μίσους, τους είναι εντελώς αδύνατο να κινητοποιήσουν ή να αξιοποιήσουν την οικονομία της αγοράς. Στο εσωτερικό λοιπόν αντί να δίνουν στους ανθρώπους τη δυνατότητα να παράγουν και να δημιουργήσουν, να έχουν δηλαδή τις ευκαιρίες να κερδίζουν αρκετά χρήματα ώστε να μην έχουν ανάγκη κανέναν, ούτε και το κράτος, και να ζουν ελεύθεροι, προτιμούν να τους φορολογούν σαν λυσσασμένοι, να τους φτωχοποιούν και να τους εξαθλιώνουν και μετά να τους μοιράζουν επιδόματα φτώχειας κι εξαθλίωσης και να έχουν το θράσος να υπερηφανεύονται γι’ αυτά!

Στο εξωτερικό η ίδια πολιτική σημαίνει ότι ο κυρ Αλέξης και οι άλλες αλεπούδες του ΣΥΡΙΖΑ, προτιμούν την οικονομική εξάρτηση και υποτέλεια φτάνει να έχουν την στήριξη (και τα λεφτά) των δανειστών. Μια που αν έμαθαν κάτι καλά από την περίοδο της εξουσίας είναι να ικανοποιούν τα πιο ακατανόμαστα θελήματα των δανειστών εις βάρος της δικής τους χώρας και με τον χαρακτηριστικό τους αριστερό κυνισμό να το κάνουν χωρίς αιδώ και χωρίς τύψη. Έτσι έδωσαν τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια, πλεονάσματα εξωπραγματικά για 60 χρόνια, έτσι συμπεριφέρθηκαν στο μεταναστευτικό, στην υπόθεση των Σκοπίων κ.λπ.

Και το αισώπειο επιμύθιο (δίδαγμα): Έτσι και μερικοί άνθρωποι, καθώς δεν μπορούν να καταφέρουν κάποια πράγματα από δική τους αδυναμία, λένε ότι φταίνε οι συνθήκες που επικρατούν». [1]

*Ο κ. Θόδωρος Σκυλακάκης είναι πρόεδρος της Δράσης

[1] «Οὕτω καὶ τῶν ἀνθρώπων ἔνιοι τῶν πραγμάτων ἐφικέσθαι μὴ δυνάμενοι δι' ἀσθένειαν τοὺς καιροὺς αἰτιῶνται».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 10/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα