Κυβέρνηση παρακράτους

Κυβέρνηση παρακράτους

Του Άγη Βερούτη 

Στο κάθε παρακράτος υπάρχουν αρχηγοί και αρχηγίσκοι. Για καθέναν από αυτούς ύψιστη προτεραιότητα είναι η παραμονή τους στο κομμάτι της εξουσίας που διαχειρίζονται. Μετά έρχεται το ατομικό συμφέρον τους. 

Για την επίτευξη της ύψιστης προτεραιότητας της παραμονής στην εξουσία που ορίζει, ο κάθε παρακρατικός χρησιμοποιεί αθέμιτα μέσα, καθώς και παράνομες μεθόδους, όπως ο εξαναγκασμός, η απειλή σωματικής και ψυχικής βίας και κυρίως η χρήση των θεσμικών εργαλείων λειτουργίας του ίδιου του κράτους για να καταφέρει οικονομική βλάβη και 
καταστροφή ενάντια όποιου στέκεται εμπόδιο στην παραμονή του στην εξουσία. 

Παραδείγματος χάριν, ένας παρακρατικός θα χρησιμοποιήσει την παράνομη γνώση που έχει για μια δικογραφία κατά ενός δυνάμει κατηγορούμενου, πριν η δικογραφία αυτή κοινοποιηθεί στον κατηγορούμενο, προκειμένου να ασκήσει πίεση προς αυτόν και όσους άλλους δυνητικά του αντιστέκονται. Όπως ακριβώς έκανε ο πρωθυπουργός χθες για τη δικογραφία κατά του φερόμενου ως εθνικού μας λαθρέμπορου χρυσού. 

Ένας παρακρατικός θα διενεργήσει κατασχέσεις εναντίον όσων βρίσκονται εντός της επικράτειάς του χωρίς να πάρει δικαστικές αποφάσεις για αυτές, ούτε καν να τηρήσει τις κανονιστικές διαδικασίες που αυτός θέσπισε για τις κρατικές υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα στις 6 εκατομμύρια παράνομες κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών που έγιναν στη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 

Ένας παρακρατικός θα κινήσει δικαστικές διαδικασίες εναντίον της συζύγου ενός αξιωματούχου προσώπου με ανυπόστατες κατηγορίες, που κάθε φορά καταπίπτουν στο δικαστήριο, προκειμένου να τον εξαναγκάσει σε παραίτηση από τη θεσμική του θέση και να τοποθετήσει κάποιον άλλον της αρεσκείας του, όπως για παράδειγμα στο κυνήγι μαγισσών (ως τώρα) κατά της συζύγου του Στουρνάρα. 

Ένας παρακρατικός θα στείλει το ελεγκτικό συνεργείο εναντίον κάποιου που τον ενοχλεί, με την εντολή να τον αφανίσουν οικονομικά, το οποίο επιτυγχάνεται με αυθαίρετο εξωλογιστικό προσδιορισμό του τζίρου και των φορολογικών υποχρεώσεων, όπως χιλιάδες παραδείγματα ανθρώπων που καταστράφηκαν και αφανίστηκαν οικονομικά με πρόστιμα 
εκατομμυρίων και ακόμη και ποινές φυλάκισης, χωρίς να έχουν φανταστεί καν ότι έβγαλαν ποτέ τα χρήματα αυτά που κατηγορήθηκαν και καταδικάστηκαν στα δικαστήρια απλώς με τη μαρτυρία ενός δημοσίου υπαλλήλου και χωρίς ίχνος πραγματικών στοιχείων της ενοχής τους. 

Όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα κράτος που λειτουργεί ως παρακράτος, που λυμαίνεται ως πειρατής την ιδιωτική περιουσία των απλών πολιτών, που εργαλειοποιεί τους κρατικούς θεσμούς στις εκδικητικές ορέξεις της κυβέρνησης, που χαίρεται γιατί έκλεισε το Mega εμποδίζοντας την αναχρηματοδότηση των συσσωρευμένων δανείων ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ σε 40 χρόνια λειτουργίας, αλλά επιχαίρει που ξαναμετέτρεψε τη συμμαζεμένη ΝΕΡΙΤ σε ασυμμάζευτη ΕΡΤ με ετήσια σπατάλη 300 εκατομμυρίων ευρώ των φορολογουμένων. 

Χώρα απατεώνας, κράτος πειρατής, κυβέρνηση παρακράτους. Βγάλτε άκρη.

Φωτογραφία: intime.news

*Αναδημοσίευση από τον Φιλελεύθερο της 29ης Νοεμβρίου