Κυβερνάει πλέον ο Ρουβίκωνας

Κυβερνάει πλέον ο Ρουβίκωνας

Του Άγη Βερούτη

Κυβερνάει πλέον ο Ρουβίκωνας. Αυτό που έγινε τη Δευτέρα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας έχει συμβολικό χαρακτήρα. Ποτέ ως τότε το Τμήμα αυτό δεν είχε δεχθεί επίθεση από μπαχαλάκηδες, γιατί απλώς ως τώρα οι μπαχαλάκηδες φοβούνταν να πάνε εκεί. Εδώ και χρόνια το Τμήμα Ομόνοιας είναι ίσως το πιο αποτελεσματικό και πολυδύναμο της Αστυνομίας. Με άλλα λόγια, κάνει τη δουλειά του, όπως θα έπρεπε να την κάνει γενικότερα η Αστυνομία ανεξαρτήτως περιοχής.

Τη Δευτέρα όμως οι μπαχαλάκηδες βρήκαν το κουράγιο και πήγαν ως εκεί μπουλούκι 50 ατόμων, γνωρίζοντας ότι οι οδηγίες των αστυνομικών είναι να τους αφήνουν ανενόχλητους. Έκαναν έφοδο πετώντας βόμβες μολότοφ και τραυματίζοντας αστυνομικούς σε ώρα καθήκοντος. Οι αστυνομικοί ακολούθησαν τις διαταγές τους και τους άφησαν ανενόχλητους.

Το καλοκαίρι οι Ρουβίκωνες πήγαν έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και έβαψαν τα πεζοδρόμια. Πριν από δύο μήνες πήγαν στη σκοπιά του φρουρού της πρεσβείας του Ιράν και έσπασαν τα τζάμια. Το σκεπτικό είναι ότι αφήνουμε σιγά σιγά να διαποτίσει την αντίληψη του κόσμου πως είναι αποδεκτό να βιαιοπραγεί εναντίον οποιουδήποτε επιλέξει κάθε μπαχαλάκης, στο όνομα μιας φαιδράς και κακώς εννοούμενης ανεκτικότητας στην παραβατικότητα.

Ο σοφός Πολάκης το είπε ξεκάθαρα ότι γνωρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει τις εκλογές, εκτός εάν καταργήσουν τη θεσμική δημοκρατική εξουσία της Δικαιοσύνης και καταφέρουν να βάλουν στη φυλακή μερικούς από τους αντιπάλους τους. Δυστυχώς, ο Πολάκης δεν έδωσε ονόματα για να μάθουμε και ποιον φοβούνται περισσότερο. Όμως αν κρίνουμε από τις κατηγορίες για απόπειρα δημιουργίας πλαστών στοιχείων εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι ξεκάθαρο τι και ποιους φοβούνται.

Όπως άλλωστε έχει πει και η κυρία πρωθυπουργού, έχουν πάρει την κυβέρνηση και όχι την εξουσία. Η εξουσία είναι κάτι πιο ολοκληρωτικό, όπως ο Μαδούρο που έβαλε φυλακή την αντιπολίτευση.

Τα πρότυπα των αγράμματων και αστοιχείωτων κυβερνώντων μας είναι οι δικτατορίες της Νότιας Αμερικής, που με τον αριστερό φερετζέ και τις απολυταρχικές δομές τους διασφαλίζουν την εξουσία για τους λίγους και φαύλους, αντί εκείνους που επιλέγει ο λαός τους.

Δυστυχώς ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας διακατέχεται από το αντιδεξιό σύνδρομο που επέτρεψαν οι νικητές του Εμφυλίου να αναπτυχθεί, ως παράγωγο του ενοχικού συνδρόμου που είχε ανέκαθεν η Δεξιά στη χώρα μας.

Όμως τώρα, μετά τους απελευθερωθέντες αμετανόητους ποινικούς εγκληματίες του νόμου Παρασκευόπουλου και τις εντολές στην Αστυνομία να μην κάνει τη δουλειά της, όλα και όλοι απειλούνται.

Έτσι. Για να μάθουμε.

*Το άρθρο δημοσιεύτηκε στον Φιλελεύθερο στις 17 Οκτωβρίου.