Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Πάνος Καμμένος, ο πολιτικός με το παγκόσμιο ρεκόρ ασυνέπειας

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Πάνος Καμμένος, ο πολιτικός με το παγκόσμιο ρεκόρ ασυνέπειας

Στον απόηχο της αθωωτικής απόφασης του δικαστηρίου για την υπόθεση του Βατοπεδίου, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης εξαπολύει δριμεία επίθεση στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο.

«Η μόνη σχέση που έχει ο Πάνος Καμμένος είναι η σχέση με την καρέκλα του» τονίζει ο κ. Κυρανάκης, αναφορικά με τα όσα λέει ο υπουργός Αμυνας σε σχέση με το λεγόμενο «καραμανλικό» μπλοκ. Για τη διαπραγμάτευση ο κ. Κυρανάκης επαναλαμβάνει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει το νέο πακέτο μέτρων που είναι προϊόν της αποτυχίας του κ. Τσίπρα, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κυρανάκης στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση , τονίζοντας ότι η ΝΔ δε θα επιτρέψει να στηθεί ένα παρόμοιο «παιχνίδι» όπως το 2015, σε βάρος της χώρας, όσο και αν βολεύει κομματικά τον κ. Τσίπρα.

Συνέντευξη στον Γιάννη Κ. Τρουπή


- Ακόμα μία "μέρα-ορόσημο", η 20ή Μαρτίου πέρασε χωρίς η δεύτερη αξιολόγηση να κλείσει. Πότε προβλέπετε ως ΝΔ να κλείσει;

Ας δούμε πρώτα μια πρόβλεψη που είχαμε κάνει ως Νέα Δημοκρατία το 2016, γιατί στην πολιτική έχει πολύ μεγάλη σημασία να είσαι συνεπής. Είχαμε πει από τις αρχές του 2016, όταν θα έπρεπε να έχει κλείσει η β' αξιολόγηση, ότι η καθυστέρηση της Κυβέρνησης θα έχει κόστος και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να κλείσει άμεσα. Όλους αυτούς τους μήνες η κυβέρνηση μας απαντά ότι “διαπραγματεύεται”. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό.

Σήμερα η τρόικα ζητά περισσότερα μέτρα που δεν υπήρχαν στο τραπέζι πριν λίγους μήνες, οι καταθέσεις εξανεμίζονται, τα δημοσιεύματα για Grexit αυξάνονται, οι επενδύσεις έχουν παγώσει και χιλιάδες άνθρωποι χάνουν καθημερινά τη δουλειά τους. Η μοναδική πρόβλεψη που θα ήθελα να κάνω είναι ότι μόνο αν χάσει τη δουλειά του ακόμη ένας άνθρωπος, ο Αλέξης Τσίπρας, θα μπορέσει να ανακάμψει η οικονομία. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι η μόνη χώρα στην Ε.Ε. σε ύφεση παρά τα «fake news» του κ. Τσίπρα ότι «η ανάπτυξη ήρθε». Είναι ώρα να φύγει.

- Θεωρείτε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να "σαλαμοποιήσει" την όλη διαδικασία και να μεταθέσει τις δύσκολες αποφάσεις για το φθινόπωρο;

Γνώμονας για τις αποφάσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η εξυπηρέτηση των μικροπολιτικών της συμφερόντων. Είναι να μείνει όσο περισσότερο μπορεί στην καρέκλα της εξουσίας. Έτσι λειτουργούσαν πάντα, και με αυτό το σκεπτικό κυβέρνησαν από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα.

Ενδεχόμενη «σαλαμοποίηση» της διαδικασίας μπορεί να τους βολεύει, για να έχουν τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις από το κομματικό τους ακροατήριο, ωστόσο είναι σαφές ότι προκαλεί μεγάλα προβλήματα στην οικονομία της χώρας.

Εάν τελικά το κλείσιμο της αξιολόγησης σημάνει και τη λήψη δυσβάσταχτων μέτρων και νέας φοροεπιδρομής, τότε η κυβέρνηση θα βρει απέναντι της τόσο εμάς, όσο και το σύνολο της κοινωνίας που δεν μπορεί, ούτε πρέπει να πληρώσει ξανά τα λάθη του και τις καθυστερήσεις κ. Τσίπρα, του κ. Τσακαλώτου και ολόκληρου του κυβερνητικού επιτελείου.


- Εκτιμάτε ότι μπορεί να επαναληφθεί το σκηνικό του 2015;

Ούτε να το σκέφτονται.

Είναι αδιανόητο η Ελλάδα να ζήσει ξανά τους δραματικούς πρώτους έξι μήνες του 2015. Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι το grexit δεν αποτελεί επιλογή για τους Έλληνες. Επιστροφή στη δραχμή σημαίνει δραματική μείωση εισοδημάτων, έλλειψη πετρελαίου, φαρμάκων και βασικών αγαθών για τον Ελληνικό πληθυσμό. Σημαίνει επίσης αποσταθεροποίηση σε μια εποχή που οι απειλές στο Αιγαίο μεγαλώνουν.

Αν στο Μαξίμου σχεδιάζουν να επαναλάβουν το σκηνικό του 2015 σημαίνει ότι γίνονται εθνικά επικίνδυνοι. Δεν θα τους επιτρέψουμε να στήσουν ένα τέτοιο παιχνίδι σε βάρος της χώρας όσο και αν βολεύει κομματικά τον κ. Τσίπρα και τους βουλευτές του.

- Η ΝΔ τελικώς θα ψηφίσει όχι και στα μέτρα και στα λεγόμενα αντίμετρα. Αυτό σημαίνει οτι θα πει οχι και σε πιθανές διαρθρωτικές αλλαγές που πιθανόν να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση;

Ξεκάθαρα όχι. Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει το νέο πακέτο μέτρων που είναι προϊόν της αποτυχίας του κ. Τσίπρα. Αν είχαν κλείσει την αξιολόγηση το 2016, αυτά τα μέτρα δεν θα υπήρχαν. Αντίμετρα δεν υπάρχουν. Αν υπήρχαν θα τα γνωρίζαμε. Τα μόνα αντίμετρα που μπορεί να περιμένει ο Έλληνας πολίτης είναι οι φορολογικές μειώσεις και οι μειώσεις εισφορών που έχει υποσχεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όσο ο κ. Τσίπρας θα συνεχίσει να φέρνει στη Βουλή και να ψηφίζει μέτρα από το συρτάρι του κ. Τόμσεν, εμείς θα συνεχίζουμε τις περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, εξηγώντας το πρόγραμμά μας με σοβαρότητα. Η συμφωνία που προτείνουμε στους πολίτες μπορεί να αυξήσει το εισόδημα της Ελληνικής οικογένειας, να βάλει σε τάξη το κράτος και να φέρει μεγάλες επενδύσεις. Είναι μια συμφωνία που αφορά πάνω από όλα τη νέα γενιά γιατί μπορεί να δημιουργήσει πάνω από 100.000 θέσεις εργασίας το χρόνο και να σταματήσει να διώχνει το πλεόνασμα ταλέντου των νέων της χώρας μας.

- Τελικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει σχέση με τον "Καραμανλισμό";

Η μόνη σχέση που έχει ο Πάνος Καμμένος είναι η σχέση με την καρέκλα του. Είναι ο άνθρωπος που “ούτε νεκρός δεν θα υπέγραφε μνημόνιο”, είναι ο άνθρωπος που θα αποχωρούσε από την πολιτική αν “ήταν να ψηφίσει ΝΑΙ”, είναι ο πολιτικός με το παγκόσμιο ρεκόρ ασυνέπειας.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει κάποτε “Εκεί όπου δεν υπάρχει ηγεσία που έχει το θάρρος να λέει την αλήθεια και λαός που έχει το θάρρος να την ακούει, η δημοκρατία δεν λειτουργεί”. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.