Κινδυνεύει το πολίτευμα από τους 16 των Γιαννιτσών και όχι από τον Ρουβίκωνα;

Κινδυνεύει το πολίτευμα από τους 16 των Γιαννιτσών και όχι από τον Ρουβίκωνα;

Στα Γιαννιτσά η αστυνομία προχώρησε σε προληπτικές συλλήψεις 16 πολιτών, επειδή θα έφτανε και θα μιλούσε στην πόλη ο λαοφιλής Φώτης Κουβέλης. Στη Θεσσαλονίκη τους «τσίμπαγαν» καθ΄υπόδειξη των ομάδων περιφρούρησης του ΣΥΡΙΖΑ. Στα Γιαννιτσά η αστυνομία ήταν πιο... διαβασμένη!

Η αλήθεια είναι ότι με κάποιον τέτοιον ανάλογο τρόπο μαθαίνουμε ένα πρωί ότι τα ατομικά μας δικαιώματα έχουν περιοριστεί. Δεν σηκώνεται ένας υπουργός και κάνει επίσημη ανακοίνωση από τα ραδιόφωνα. Συμβαίνει σιγά - σιγά. Διολισθαίνουμε. Βήμα – βήμα. Σύλληψη – σύλληψη.

Δεν θα δείτε αύριο πρωτοσέλιδο στην Αυγή. Δεν θα δείτε σοσιαλδημοκράτες να ανησυχούν για το αν κινδυνεύουν οι... Γέφυρες που έχουν ρίξει προς κυβέρνηση από την καταπάτηση στοιχειωδών δικαιωμάτων των πολιτών. Δεν θα ακούσετε βαθυστόχαστες αναλύσεις για το τι έκαναν οι άλλοι τα προηγούμενα χρόνια, όταν σημερινά κυβερνητικά στελέχη διέλυαν παρελάσεις και δημοσίευαν τα κατορθώματά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επειδή οι άλλοι δεν έκαναν ό,τι και οι σημερινοί.

Δεν υπήρξαν προληπτικές συλλήψεις στο παρελθόν; Προφανώς! Αλλά δεν ήταν στην... ημερήσια διάταξη. Δεν ξηλώθηκαν ολόκληρα αστυνομικά τμήματα επειδή ο υπουργός θεώρησε ότι η αστυνομία θα μπορούσε να σταματήσει ακόμη και τα συνθήματα που ακούστηκαν σε βάρος του από μία ολόκληρη πόλη.

Και δεν είναι μόνο οι συλλήψεις στη Βόρειο Ελλάδα. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι η αστυνομία κτύπησε τις πόρτες συγκεκριμένων πολιτών στα Γιαννιτσά. Είναι και κάτι ακόμη! Το τμήμα προστασίας του κράτους – πολιτεύματος έχει αναλάβει δράση! Προς το παρών θύματά του είναι στελέχη της ΛΑΕ, του κόμματος του κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη. Μπορείτε να φανταστείτε τι θα συνέβαινε στο παρελθόν, αν κάτι ανάλογο είχε γίνει από τις... προδοτικές κυβερνήσεις της Δεξιάς; Αν είχαν συλληφθεί με βάση τα βίντεο αυτοί που ασχημόνησαν στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης; Εκείνοι που έστησαν κρεμάλες στην Πλατεία Συντάγματος; Αποτελούν, δηλαδή, κίνδυνο για το Πολίτευμα οι διαφωνούντες με την συμφωνία των Πρεσπών ή τους πλειστηριασμούς και δεν είναι τα μέλη του Ρουβίκωνα ή εκείνοι που έχουν βάλει στόχο τα αστυνομικά τμήματα;

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]