Κηδεμόνες του μίσους

Του Θανάση Χειμωνά

Η δυσάρεστη αυτή ιστορία ξεκίνησε στο Ωραιόκαστρο. Τότε που ο ντόπιος σύλλογος γονέων και κηδεμόνων αποφάσισε (!) πως δεν επιθυμούσε προσφυγόπουλα στα μέρη του. Δεκάδες σχολεία ακολούθησαν το θλιβερό παράδειγμα της μακεδονικής πόλης. Πάντα με πρωταγωνιστές τους συλλόγους «Γονέων και Κηδεμόνων» – οι οποίοι διαχρονικά (βλέπε περίπτωση Οδυσσέα Τσενάι) αποτελούν ό,τι πιο συντηρητικό υπάρχει στην ελληνική κοινωνία.

Το τελευταίο (μέχρι το επόμενο) επεισόδιο σε αυτό το ντροπιαστικό σίριαλ διαδραματίστηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου, στο Πέραμα. Εκεί όπου πολλοί γονείς απαγόρεψαν στους κανακάρηδές τους να πάνε σχολείο καθώς το συγκεκριμένο κτήριο θα φιλοξενούσε (σε εντελώς διαφορετικές ώρες) προσφυγάκια. Τα οποία προσφυγάκια, σύμφωνα με τους συγκεκριμένους υπερπατριώτες, δεν είναι εμβολιασμένα και θα κολλήσουν αρρώστιες τα αγγελούδια τους. Φυσικά, τα παιδιά των προσφύγων πριν πάνε στα ελληνικά σχολεία έχουν περάσει από έναν σκασμό εμβόλια αντίθετα με πολλά ελληνάκια των οποίων οι γονείς κάνουν αγώνα για τον μη εμβολιασμό τους ώστε να τα προστατέψουν από καρκίνο, αυτισμό και μπέρι-μπέρι. Το έχουμε ξαναγράψει όμως: Τα κίνητρα των συγκεκριμένων «γονέων και κηδεμόνων» είναι καθαρά ρατσιστικά. Δεν θέλουν τα παιδιά τους να κάθονται στα ίδια θρανία με τα παιδιά των «Ισλαμοφασιστών». Βασικά δεν  γουστάρουν «ξενάκια» στην Ελλάδα. Θέλουν μόνο να τα βλέπουν πνιγμένα σε φωτογραφίες για να κάνουν like και share.

Ναι, στο Πέραμα είναι που έκαναν το «ντου» πριν λίγες μέρες οι χρυσαυγίτες με μπροστάρη τον υπόδικο Λαγό. Ούτε το Πέραμα Ούτε το Ωραιόκαστρο όμως δεν τα προκάλεσε η Χρυσή Αυγή. Η «Οργάνωση» απλώς έσπευσε να επωφεληθεί. Τα Περάματα και τα Ωραιόκαστρα είναι δημιουργήματα υπερσυντηρητικών «αγανακτισμένων πολιτών» και πολιτικάντηδων «βλαχοδημάρχων» που πουλάνε «πατριωτισμό» και «φυλετική καθαρότητα» για λίγα ψηφαλάκια.

Το βασικό επιχείρημα που ακούω όταν γράφω λόγια σαν τα παραπάνω είναι: «Χειμωνά τα λες αυτά επειδή δεν έχεις παιδιά». Ίσως. Αυτοί που με κατηγορούν όμως, (που προφανώς έχουν), θα έπρεπε να καταλαβαίνουν καλύτερα τον Γολγοθά που περνάνε τα παιδιά αυτά που ξεριζώθηκαν από τις καταστραμμένες πατρίδες τους στην πιο τρυφερή ηλικία για να βρεθούν σε μια χώρα που αντιμετωπίζονται ως μιάσματα.